Dodaj do ulubionych

cesarka a solarium ??

07.05.05, 17:53
Mam do Was pytanko: Czy po cesarce mozna spokojnie wybrac sie do solarium?
Nie wiem czy moze byc to szkodliwe? I po jakim czasie mozna sie wybrac? Z
góry dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • antonina_74 Re: cesarka a solarium ?? 07.05.05, 23:51
      a dlaczego nie??? smile
      na początku i tak nie będziesz mieć czasu na solarium... a po 6 tygodniach to
      już wszystko można. W miarę sił, oczywiście smile blizna i tak chowa się w
      majtkach.
      • amelia792 Re: cesarka a solarium ?? 08.05.05, 11:38
        hm..tyle tylko ze ja nie opalam sie w solarium w majtkachsmile
      • anias29 Re: cesarka a solarium ?? 08.05.05, 22:58
        Dlaczego na początku nie będzie mieć czasuna solarium??
        • antonina_74 Re: cesarka a solarium ?? 09.05.05, 00:29
          Tak mi się może głupio wydaje że przez pierwsze 6 tygodni po porodzie to jest
          kilka ważniejszych spraw niż opalenizna z solarium, np. nowe dziecko,
          karmienie, itp. jakoś sobie nie wyobrażam zostawić np. 2tygodniowego malucha i
          zasuwać na solarium ze świeżutką blizną żeby się pięknie prezentować na
          spacerkach.
          a co do opalania się bez majtek... no cóż przez pierwsze parę tygodni niestety
          podpaska będzie nieodłączną częścią wyposażenia młodej mamy. Z podpaską bez
          majtek w łóżku na solarium? nie chciałabym się opalać po kimś takim...
          • amelia792 Re: cesarka a solarium ?? 09.05.05, 13:57
            Pytalam po jakim czasie mozna korzystac z solarium, ani w głowie mi chodzenie w
            tym czasie, głównie ze wzgledu na krwawienie.
          • anias29 Re: cesarka a solarium ?? 14.05.05, 00:02
            Myślałam, że chodzi Ci o rzeczywisty brak czasu, a Ty troszkę złośliwie
            o "opaleniźnie prezentowanej na spacerkach" hehe.
            Chodziło mi o to, że wypad na solarium to raptem pół godzinki i jak ktoś lubi,
            to może być miła chwila wytchnienia.
            A tak ciekawości spytam: kiedy po raz pierwszy zostawiłaś maluszka na
            półgodzinki? Jak miał roczek?wink))
            • anias29 Re: cesarka a solarium ?? 14.05.05, 00:03
              Źle mi się podpięło, to było do Antoniny_74 oczywiściesmile
          • halszkabronstein Re: cesarka a solarium ?? 12.12.05, 01:58
            Rozumiem , ze do wc, do sklepu itp też nie wychodzisz ? Nie malujesz się , nie
            myjesz włosów itp? Ja rozumiem , że nowy członek rodziny jest ważny , ale
            chyba mama jest człowiekiem i kobietą a nie tylko ' czymś do rodzenia i opieki
            nad dzieckiem ' . Nie widze niczego złego w tym , ze przyszła mama chce ładnie
            wyglądać ! Aż taka zazdrosna jesteś, że inne mamy naprawde mogą wyglądać lepiej
            niż strach na wróble? Ja uważam,że zadowolona mama jest zawsze lepsza niż
            zdesperowana która boi się spojrzeć w lustro . Wiekszość kobiet jednak ma
            potrzebe dbania o siebie i nie ma w tym niczego złego - na tej samej zasadzie
            część mam ma ochote porozmawiać z przyjaciółką, poczytać książke , pouczyć się .

P.S. może nie wiesz ale np kiedy ja chodziłam swojego czasu na solarke to
            zajmowało mi to ok. 25 minut - to faktycznie ogromna rozłąka hehe....
    • tuniaa Re: cesarka a solarium ?? 12.12.05, 02:56
      nie mozna blizn wystawiać za szybko na takie promieniowanie,trzeba ją najpierw
      posmarować kremem z wysokim filtrem, albo czymś zasłonic-nawet plastrem, bo
      zostaną brzydkie przebarwienia...ja bym przynajmniej pół roku nie ryzykowała z
      opalaniem blizny, do czasu wygojenia na super, jak już zbladnie całkiem i
      będzie miec jednolity kolor z ciałem to wtedy...

i jeszcze się zastanawiam, czy nie zostaną plany na ciele? w końcu po porodzie
      hormony nie dochodzą do siebie też tak szybko.
      • agikom slarium w majtkach 14.12.05, 10:17
        jesli ni chcesz opalac sie w majtkach, to -dobrze radze-zakryj ta blizne chociaz papierem toaletowym albo chusteczka, blizna opalana na solarium robi sie sina opuchnieta i juz taka zostaje niestety,czego doswiadczylam na wlasnym brzuchu...sad
      • agikom slarium w majtkach 14.12.05, 10:17
        jesli ni chcesz opalac sie w majtkach, to -dobrze radze-zakryj ta blizne chociaz papierem toaletowym albo chusteczka, blizna opalana na solarium robi sie sina opuchnieta i juz taka zostaje niestety,czego doswiadczylam na wlasnym brzuchu...sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka