amelia792 07.05.05, 17:53 Mam do Was pytanko: Czy po cesarce mozna spokojnie wybrac sie do solarium? Nie wiem czy moze byc to szkodliwe? I po jakim czasie mozna sie wybrac? Z góry dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antonina_74 Re: cesarka a solarium ?? 07.05.05, 23:51 a dlaczego nie??? na początku i tak nie będziesz mieć czasu na solarium... a po 6 tygodniach to już wszystko można. W miarę sił, oczywiście blizna i tak chowa się w majtkach. Odpowiedz Link
amelia792 Re: cesarka a solarium ?? 08.05.05, 11:38 hm..tyle tylko ze ja nie opalam sie w solarium w majtkach Odpowiedz Link
anias29 Re: cesarka a solarium ?? 08.05.05, 22:58 Dlaczego na początku nie będzie mieć czasuna solarium?? Odpowiedz Link
antonina_74 Re: cesarka a solarium ?? 09.05.05, 00:29 Tak mi się może głupio wydaje że przez pierwsze 6 tygodni po porodzie to jest kilka ważniejszych spraw niż opalenizna z solarium, np. nowe dziecko, karmienie, itp. jakoś sobie nie wyobrażam zostawić np. 2tygodniowego malucha i zasuwać na solarium ze świeżutką blizną żeby się pięknie prezentować na spacerkach. a co do opalania się bez majtek... no cóż przez pierwsze parę tygodni niestety podpaska będzie nieodłączną częścią wyposażenia młodej mamy. Z podpaską bez majtek w łóżku na solarium? nie chciałabym się opalać po kimś takim... Odpowiedz Link
amelia792 Re: cesarka a solarium ?? 09.05.05, 13:57 Pytalam po jakim czasie mozna korzystac z solarium, ani w głowie mi chodzenie w tym czasie, głównie ze wzgledu na krwawienie. Odpowiedz Link
anias29 Re: cesarka a solarium ?? 14.05.05, 00:02 Myślałam, że chodzi Ci o rzeczywisty brak czasu, a Ty troszkę złośliwie o "opaleniźnie prezentowanej na spacerkach" hehe. Chodziło mi o to, że wypad na solarium to raptem pół godzinki i jak ktoś lubi, to może być miła chwila wytchnienia. A tak ciekawości spytam: kiedy po raz pierwszy zostawiłaś maluszka na półgodzinki? Jak miał roczek?)) Odpowiedz Link
anias29 Re: cesarka a solarium ?? 14.05.05, 00:03 Źle mi się podpięło, to było do Antoniny_74 oczywiście Odpowiedz Link
halszkabronstein Re: cesarka a solarium ?? 12.12.05, 01:58 Rozumiem , ze do wc, do sklepu itp też nie wychodzisz ? Nie malujesz się , nie myjesz włosów itp? Ja rozumiem , że nowy członek rodziny jest ważny , ale chyba mama jest człowiekiem i kobietą a nie tylko ' czymś do rodzenia i opieki nad dzieckiem ' . Nie widze niczego złego w tym , ze przyszła mama chce ładnie wyglądać ! Aż taka zazdrosna jesteś, że inne mamy naprawde mogą wyglądać lepiej niż strach na wróble? Ja uważam,że zadowolona mama jest zawsze lepsza niż zdesperowana która boi się spojrzeć w lustro . Wiekszość kobiet jednak ma potrzebe dbania o siebie i nie ma w tym niczego złego - na tej samej zasadzie część mam ma ochote porozmawiać z przyjaciółką, poczytać książke , pouczyć się . P.S. może nie wiesz ale np kiedy ja chodziłam swojego czasu na solarke to zajmowało mi to ok. 25 minut - to faktycznie ogromna rozłąka hehe.... Odpowiedz Link
tuniaa Re: cesarka a solarium ?? 12.12.05, 02:56 nie mozna blizn wystawiać za szybko na takie promieniowanie,trzeba ją najpierw posmarować kremem z wysokim filtrem, albo czymś zasłonic-nawet plastrem, bo zostaną brzydkie przebarwienia...ja bym przynajmniej pół roku nie ryzykowała z opalaniem blizny, do czasu wygojenia na super, jak już zbladnie całkiem i będzie miec jednolity kolor z ciałem to wtedy... i jeszcze się zastanawiam, czy nie zostaną plany na ciele? w końcu po porodzie hormony nie dochodzą do siebie też tak szybko. Odpowiedz Link
agikom slarium w majtkach 14.12.05, 10:17 jesli ni chcesz opalac sie w majtkach, to -dobrze radze-zakryj ta blizne chociaz papierem toaletowym albo chusteczka, blizna opalana na solarium robi sie sina opuchnieta i juz taka zostaje niestety,czego doswiadczylam na wlasnym brzuchu... Odpowiedz Link
agikom slarium w majtkach 14.12.05, 10:17 jesli ni chcesz opalac sie w majtkach, to -dobrze radze-zakryj ta blizne chociaz papierem toaletowym albo chusteczka, blizna opalana na solarium robi sie sina opuchnieta i juz taka zostaje niestety,czego doswiadczylam na wlasnym brzuchu... Odpowiedz Link