Dodaj do ulubionych

polog po cc

23.05.05, 13:44
dziewczyny jak to wyglada czy w szpitalu tez kaza ganiac bez gaci ? wink czym
pielegnujemy blizne po przyjsciu do domu ? w ogole w co sie trzeba zaopatrzyc
bede wdzieczna za wszelkie porady

pozdrowka
elka
Obserwuj wątek
    • elioli Re: polog po cc 23.05.05, 14:05
      Witaj!
      W moim przypadku bylo tak: po wyjeciu cewnika zalozylam sobie podkoszulek i
      spodnie od dresu smile i nie musialam biegac w koszulinie. Opatrunek i szwy mialam
      tydzien, a potem lekarz powiedzial mi, ze moge sie myc normalnie pod prysznicem
      i blizne takze mydlem normalnie. Nie smaruje blizny niczym, sama ladnie blednie
      i nie rozchodzi sie. Oczywiscie musisz uwazac i nie podnosic ciezkich rzeczy.
      Pozdrawiam.
    • mazuba Re: polog po cc 23.05.05, 20:43

nie trzeba biegac bez majtekwink
      ja dwa dni chcodzilam w jednorazowych majtkach, ale sa okropne i nie polecam,
      potem zaczelam w swoich, takich luzniejszych. na piaty dzien zdjeto mi szwy
      (jednym pociagnieciem za sznureczek!!!).
      Kapalam sie sama na drugi dzien po cc z rana, blizne mozna normalnie myc i
      dotykac. Ja niczym nie smaruje 6 tygodni po cc bo mi nie przeszkadza (mezowi
      rowniez)- jest bardzo cieniutka i wsrod wloskow lonowych.
      Kup sobie duze podklady Belli bo dosyc mocno sie krwawi (zaskoczylo mnie to po
      cc). no i chyba dobrze miec na potem jakis pas albo majtki obciskajace (ja mam
      ale nie potrafie w nich chodzic i prawdopodobnie z tego powodu mam dosyc duzy
      brzuszeksad

powodzenia
      pozdrawiam
      magda
    • kuleczek Re: polog po cc 24.05.05, 21:02
      po okolo 20 godzinach moglam wziac prysznic, kazali mi dokladnie umyc rane zeby
      pozbyc sie skrzepow krwi na zewnatrz ciecia. Rane doradzali myc szarym mydlem-
      dziala rewelacyjnie. Nie trzeba chodzic w koszuli i bez majtek ale ja wolalam
      bez gatek a to z oczywistego powodu-zeby wietrzyc rane jak najwiecej-ona tez
      potrzebuje powietrza i wtedy szybciej sie goi. Krwawienie bylo minimalne tylko
      w 1 dobie bylo spore potem juz nie. Szwy zdjeli mi w 7 dobie. Ze szpitala
      wyszlam w 4 tej dobie. Wstawac kazali po 12-15 godzinach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka