Dodaj do ulubionych

brzuch po cc

24.08.05, 10:05
zastanawiam sie czy tez wam tak "wisi" wypukły brzuch nad blizna??i czy po
schudnieciu będzie mniej wisiał?nie wiem czy wiecie o co mi chodzi ale
inaczej nie umiem tego wytłumaczyćsmile
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • unia78 Re: brzuch po cc 24.08.05, 12:00
      Wisiał, wisiał. Lekarz tłumaczył mi to innym rozmieszczeniem tkanki
      tłuszczowej, odnawianiem się tkanki chyba łącznej - ale ja kiepska z medycyny -
      no i nabrzmieniem przy ranie, bo to było cięcie. Ja miałam cc 14.07 i już
      żadnego wałka nie mam smile A na początku wyglądało to tak, jakby mnie ktoś jakąś
      żyłką przewiązał big_grin Tak, że życzę cierpliwości, a na pewno z czasem wszystko
      zniknie.
      Paulina
    • antonina_74 Re: brzuch po cc 24.08.05, 20:20
      Wisi. Od dwóch lat. Schudnięcie niczego nie zmieniło - teraz wisi sama skóra
      bez tłuszczu pod spodem.
    • mazuba Re: brzuch po cc 24.08.05, 22:02
      wisi mimo, ze bardzo duzo schudlam i cwicze. cc mialam 7 kwietnia
      pozdrawiam
      • blacky5 Re: brzuch po cc - niefajnie, że wisi :( 26.08.05, 13:03
        A ja taką mam nadzieję, że przestanie wisieć smile Ale cięcie był niedawno
        (11.08.), to może mam jeszcze czas? Może stanie mi się, jak u Unii?
        Kto wie, czym można "pomóc" brzuchowi? (Wiem, wiem - ćwiczenia przez 3 mies.
        odpadają)
        Pozdrawiam
        • antonina_74 Re: brzuch po cc - niefajnie, że wisi :( 01.09.05, 11:07
          Ćwiczyć możesz od 8 tygodnia. Na pocieszenie, mnie wisi po drugim cc, po
          pierwszym nic takiego mi nie wisiało, może przez parę tygodni.
    • madziulaw Re: brzuch po cc 09.09.05, 17:19
      Nic mi nie wisi, natomiast wiadomo, ze zawsze każda blizna jako sztywna tkanka
      trochę wstrzymuje w jednym miejscu czy to większy brzuszek czy skórę.
      Mojej sąsiadce, która miała 2 porody przez cc (w tym jedną bliźniaczą) nic nie
      wisi..

PA
      magda
      • bei limfa... 04.10.05, 15:16
        przecięte naczynia limfatyczne potrafią tworzyc takei zgrubienie- ale wcale nie
        muszą...

ja mam płaski dołek- blizna malutka ginie w owłosieniusmile- 7,5 cm...metoda
        była "szarpana"- mniej ciecia więcej rozdzielania w poprzek wlókien mięsni....a
        co do przeciecia ciagłosci miesni- tzn i tej limfy- to sprawa urody...lakarka
        na moje zachwyty dla jej kunsztu chirurga- powiedziała, ze to moja zasluga- bo
        to moja uroda miesni, ze tak sie wygoiły...
        • mama-in-spe Re: limfa... 06.10.05, 16:18
          Hym, jestem 4 miesiące po i nic mi nie wisi. Miałam dośc wystający brzuch przez
          jakieś 3 miesiące, ale i 10 kg na plusie. Nie ćwiczę, robię jednak ćwiczenia
          izometryczne, no i w zasadzie odkąd jestem nastolatką zawsze leciutko wciągam
          brzuch, bardzo dobry nawyksmile Nie jestem tak płaska jak przed ciążą, ale w
          porównaniu z kobietami (zwlaszcza nastoaltkami, czemu one mają takie wystające
          brzuchy???) jest OK>
          • mama-igorka Re: limfa... 21.10.05, 21:53
            a mnie po 1,6 roku wisi i mimo schudnięcia nie zapowiada się, aby miało nie
            wisieć, szew mam trgicny, gruby i nawet nie wiem jakim owłosieniem , nie da się
            go zakryć, ten chirurg co mie zszywał to chyba szewc a nie lekarz
          • wgra Re: limfa... 24.11.05, 12:07
            Mialam cc w grudniu 2002r i nic mi nie wisi.Mam ślad na skórae grubości
            nitki,prawie go nie widać.Na pocaątku wyglądało jakbym miała brzuch związany
            żyłką,po obu stronach pokaźne wybrzuszenia.Na cwiczenia nie miałam czasu ale
            przed wyjściem ze szpitala pielęgniarka poradziła mi,zeby robić okłady, polać
            watę obficie spirytusem i na to ciepły termofor przed zaśnięciem.Od
            umiejętności lekarza też chyba dużo zależy i chyba też od dodatkowej
            gratyfikacji za cc.W każdym razie u mnie jest OK prawie nic nie widać.
            • monk164 Re: limfa... 19.01.06, 20:15
              jestem 5 miesiecy po cc i na szczescie nic mi nie wisi
              wróciłam do wagi z przed ciazy po 2 mies. karmilam
              mysle ze dzidzia wszystko ze mnie wyciagla
              pozdrawiam
    • a.lenard Re: brzuch po cc 17.02.06, 09:39
      Myślę ze wiszący brzuch to nie jest problem po cc, tylko poprostu po ciąży.
      Moja siostra ma wiszący i tez ma bliznę, a ja nie mam. Tyle ze ja przez całą
      ciąże używałam kremu firmy Mustella, fakt, ze drogi, ale skóra po porodzie
      wróciła całkowicie do normy. Znajomi aż się dziwią, jak można miec tak piekny
      brzuch po ciązy!!! Tak więc dziewczyny - inwestujcie w dobre kremy!!!
    • blablatka Re: brzuch po cc 22.02.06, 20:06
      był wałeczek, był ale już nie masmile
      gg4975740
      • agi4 Re: brzuch po cc 06.03.06, 15:00
        troszke wisiało byl mały wałeczek teraz powoli robi sie płasko!smile cc w
        listopadzie była...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka