Dodaj do ulubionych

no i klops

30.08.05, 16:44
Witajcie, do porodu 6 miesięcy, no i zgodnie z moimi przewidywaniami okulista
z Wawy nie widzi powodu do cc. Jestem jednooczna, tzn. czytam i pracuję
tylko 1 okiem, gdzie tworzy się dziurka w siatkówce. Ale pani nie widzi
problemu - zrobi się laser i cześć. Drugie oko jest "leniwe". Jestem
dalekowidzem, astygmatykiem. Zastanawiam się, czy teraz to już tylko prywatna
klinika, bo nigdy nie zgodzę się na poród dołem.
Pozdrawiam,
Ka
Obserwuj wątek
    • kasiadove Re: no i klops 30.08.05, 18:41
      A dużą masz wadę? Może wybierz się do innego okulisty?
      • kadewu1 Re: no i klops 31.08.05, 08:11
        Wada jest taka sobie, zresztą dla cc to nie ma znaczenia, siatkówka w lepszym
        oku nie jest w dobrym stanie. Prawe oko jest częściowo niewidome. Na pewno
        wybiorę się do innego okulisty, ginekolog jest jak najbardaiej za cc, tylko po
        prostu nie cierpię chodzić po gabinetach i prosić (tego nie potrafię)... mój
        poprzedni okulista był całkowicie za cc, ale teraz mamy powrót do natury. JA
        pod żadnym pozorem nie będę rodzić naturalnie.
        Pozdrawiam,
        Ka
        • kadewu1 Re: no i klops 04.12.05, 18:42
          Śpieszę donieść, że zakwalifikowano mnie do cc ze względu na dziurawą
          siatkówkę. Okazałam sie też dość wąska w miednicy i Młody urodzi się przez cc
          pod koniec lutego na Żelaznej.
          Pozdrawiam,
          Ka
          • nikita0 Re: no i klops 04.12.05, 23:31
            Ja też z tego powodu miałam c c smile
          • kadewu1 Re: no i klops 07.12.05, 19:54
            Przez lata leczylam się w przychodni państwowej w Będzinie 9obecnie śląskie).
            Po przyjeżdzie do Wawy w 2001 nie udało mi się znaleźć żadnego sensownego
            okulisty, także prywatnie. Nikt nie badał mi dna oka, wizyty trwały 20 minut.
            Pojechałam do mojej dawnej lekarki, oglądała mnie godzinę. Naprawdę poczułam
            się wysłuchana, dostałam wskazowki na czas po ciąży (mam zrobić zabieg
            laserowy). I cieszę się, że mój Malutki przyjdzie na świat niewymęczony i
            śliczny, nie tak, jak ja, sina po 18 godzinach porodu 32 lata temu (bo to była
            sobota...).
            Pozdrawiam,
            Ka
    • palomkaa Re: no i klops 05.12.05, 13:22
      ja mam wade -8 poszlam do okulisty i pani tez nie zobaczyla nic co by bylo
      wskazaniem do cc. badanie trwalo 5 min. poszlam do drugieko okulisty. okazalo
      sie ze mam wade -9 i -10 i rozrzedzenia na siatkowce, badanie trwalo godzine.z
      jakiego jestes miasta? moge ci podac namiar do tej okulistki jesli jestes z
      wawy. doskonale rozumiem co czujesz, ja przez 25 lat bylam przygotowywana na cc
      ze wzg. na oczy, wiem ze teraz powraca sie do natury ale ja mimo wszystko wole
      sie dac pokroic i widziec. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka