Dodaj do ulubionych

co mnie boli?

23.11.05, 15:49
kurcze, jestem 6 tyg po drugim cc i strasznie mnie boli coś - tzn nie blizna,
bo ta owszem czasem, takie bolesne kłucie nisko, nie wiem czy to pęcherz, czy
nie, boli jak np w nocy wstaję do małego, boli przy sikaniu, dosyć to
uciążliwe, wyniki moczu ok, a mnie ciągle boli sad

co prawda nie goi mi się dobrze blizna na macicy, ciągle co np drugi dzień
krwawię żywoczerwono i obficie ale jednorazowo, biorę na to luteinę
(bleeeeee....) ale gin mówi że to nie powinno boleć.
niech to szlag! a już myślałam że mnie atrakcje ominą!

oczywiście ciągle myślę że mi coś tam źle przyszyli itp itd
w dodatku wyczuwam pionowo taki jakby sznureczek, od blizny do pępka tylko
trochę w lewo, jak np leżę na lewym boku to ciągnie, to zrost? gin oczywiście
znowu twierdzi że to nic złego

ja wiem, że ten brzuch już nigdy nie będzie taki jak był, ale jakoś mnie to
dołuje... musiałam sobie ponarzekać, tak naprawdę cieszę się że mam zdrowe
dzieci
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • iwonka50 Re: co mnie boli? 23.11.05, 16:25
      Wiesz, to ciężko stwierdzić co boli. Ja bym sie upierała na Twoim miejscu, żeby
      zrobili mi USG. Mnie 6 tyg po porodzie nic nie bolało (no może leciutko blizna)
      i nie krwawiłam.
    • tuniaa Re: co mnie boli? 23.11.05, 21:00
      jeśli chodzi o pęcherz to zrób jeszcze raz mocz, najlepiej z posiewem, czy boli
      przy każdym siusianiu?
      czy teraz to się zaczęło-chodzi o ból przy siusianiu-czy bezpośrednio po cc?

lepiej wyjaśnij co to jest, to dzieci tez będą się cieszyć, ze mają zdrowa
      mamusiesmile
      • camilcia Re: co mnie boli? 24.11.05, 12:21
        mocz robiłam bezpośrednio po i teraz, jest ok, boli od razu po cc, ale tym
        razem miałam cewnik, poprzednio nie - to zakładanie i wyjmowanie i wogóle
        posiadanie go bolało tragicznie, może to pozostałości jakieś??? chyba
        rzeczywiście uprę się przy usg
        • tuniaa Re: co mnie boli? 24.11.05, 14:32
          może Ci coś uszkodzili cewnikiem? ja miałam kalibrowaną cewke, boli strasznie,
          ale nie tak długo, a to dużo gorsze niż cewnik...idź do urologa, nie do gina i
          powiedz mu o tym cewniku, to nie powinno aż tyle boleć!
          a gdzie miałaś cc bez cewnika i dlaczego bez, to można miec bez?
          • tuniaa Re: co mnie boli? 24.11.05, 14:35
            jeśli coś uszkodzili to na usg moze nie wyjśc, /nie widać cewki/ lepiej, zeby
            to urolog hirurg obejrzał, jeśli jesteś z w-wy to mogę Ci 2 dobrych polecić.
    • ania2906 Re: co mnie boli? 24.11.05, 14:23
      Nie umiem Ci pomóc, ale ja długo po cc miałam ból, tzn kłócie jakby w okolice
      cewki. Miałam wrażenie, że to po cewniku, bo był u mnie duży problem z jego
      założeniem. Ale to tylko moje domysły. Lepiej sprawdź. Pozdrowienia
    • antonina_74 Re: co mnie boli? 24.11.05, 21:16
      Jeśli 6 tygodni po krwawisz żywoczerwono to raczej zmień ginekologa albo idź
      prosto do szpitala. Ja po pierwszym cc krwawiłam 7 tygodni i okazało się że mam
      resztki łożyska, musiałam mieć łyżeczkowanie. A farmakologicznie bierze się na
      to ergotaminę - przyspiesza obkurczanie macicy i wydalanie resztek.
      Co boli - nie mam pojęcia może zrosty a może nie. Ja na twoim miejscu byłabym
      już w szpitalu. Można zabrać dziecko ze sobą.
      • camilcia Re: co mnie boli? 25.11.05, 12:41
        to nie krwawienie bez przerwy, tylko np co 2/3 dni raz mi poleci, tak jak z
        rany, nie odchody typowo poporodowe, gin zaufany, ale może warto skonsultować
        rzeczywiście, mówił, że czasem rana na macicy nie goi się tak szybko, tzn
        śluzówka odbudowała się już wszędzie tylko nie w miejscu gdzie było przecięte i
        ta blizna pokrwawia. do szpitala bym musiała zabrać dwoje wink ale jak już będzie
        konieczne to coś się zorganizuje.
        narazie zapusuję się na usg i sprawdzę tego urologa... dzięki
        • tuniaa Re: co mnie boli? 25.11.05, 14:20
          a gdzie miałaś pierwsze cc bez cewnika i dlaczego bez, to można miec bez?
          • camilcia Re: co mnie boli? 25.11.05, 15:40
            pierwsze cc miałam w tym samym szpitalu, ten sam gin prowadzący i taka sama
            sytuacja, tzn bardzo długo nie schodziła główka pomomo całkiem niezłej akcji, ,
            rozwarcia itp wydaje mi się że pierwszym razem to było całkowite zaskoczenie
            nagle trzeba było ciąć i wszyscy biegali dookoła i gin rzucił - bez cewnika,
            nie założyli. nie wiem jak to wygląda pod względem medycznym, ale jako
            pacjentka - super, nie było problemów potem, szybko wstałam itp
            za drugim razem założyli, bolało jak cholera, ale tak sobie teraz myślę, ja mam
            uczulenie na wenflon np, ledwie mi wytrzymało wkłucie do cc, do każdej
            kroplówki nowy, a ostatnia poszła na igle, bo już się nie dało, może ta cewka
            się podrażniła z tego samego powodu...?
            no w każdym razie bardzo mi przeszkadzał ten cewnik, wyjęli dopiero w 2giej
            dobie!
            obydwa cc miałam w znieczuleniu ogólnym bo były po długich próbach sn, może
            przy zzo zawsze się zakłada? nie mam pojęcia
            • tuniaa Re: co mnie boli? 25.11.05, 16:06
              uczulenie na wenflon, a czy w miejscu wkłucia wenflonu tez boli?
              jeśli to uczulenie to jakieś tabletki antyuczuleniowe powinny pomóc, ale
              naprawdę lepiej zeby to zobaczył chirurg-urolog...
              • tuniaa i co bolało/boli??? 29.11.05, 00:01
    • weronikarb Re: co mnie boli? 29.11.05, 13:11
      ja nie mialam cewnika i byla to planowane cc - dopiero tutaj sie dowiaduje ze
      powinien byc.
      Mnie akurat dlugo macica sie obkurczala i bolalo, pozatym tez dlugo krwawilam w
      szpitalu to nawet kapcie zalalam tak lecialo ze mnie. Pozniej tez spore ilosci.
      Bol "sznurka" tez byl - dowiedzialam sie ze moze byc do roku czasu bo to
      wewnetrzne szwy bola.
      Dzis 2 lata po cc przy zmianie pogody i okresie nadal "boli" rana choc jej juz
      nie widac nawet smile
      • tuniaa Re: co mnie boli? 29.11.05, 15:18
        a możesz napisać cos wiecej? z jakiego powodu cc? w którym szpitalu?
        mnie bardzo interesuje cc bez cewnika.
      • tuniaa Re: co mnie boli? 29.11.05, 15:21
        i jeszcze jakie to było znieczulenie? może to ma znaczenie czy zakładaja cewnik?
        • camilcia Re: co mnie boli? 03.12.05, 16:34
          u mnie akurat przy pierwszym nie bolało tak (inaczej owszem, pewnie typowo),
          dlatego się zastanawiam, urolog dopiero w przyszłym tyg. narazie raz boli, raz
          nie, krwawienia ustały, luteina odstawiona... zobaczymy
          • camilcia Re: co mnie boli? 27.12.05, 11:08
            no więc żaden lekarz nie widzi nieprawidłowości uncertain
            teraz boli tylko czasem
            wczoraj rozmawiałam z chirurgiem (wymęczyłam kuma, przy okazji imprezy
            urodzinowej) i mówił, że wewnętrzne krwiaki mogą się rozchodzić latami, 2
            miesiące to bardzo krótko i może mnie wszystko boleć, zależy od wielu
            czynników, zrosty są trudne do wyczucia przez skórę, takie sznurki to też
            normalne, powinny się rozejść do 1/2 roku... trochę mnie pocieszył smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka