Dodaj do ulubionych

Odstęp czasowy pomiędzy cc a kolejną ciążą

21.08.06, 18:17
Czy orientujecie się ile czasu powinno minąc pomiędzy cc a kolejną ciążą?
Obserwuj wątek
    • joanna238 Re: Odstęp czasowy pomiędzy cc a kolejną ciążą 22.08.06, 09:25
      Ja miałam cc ale moja córcia zmarła po 1 dobie chcę oczywiście jak najszybciej
      zajść w ciąże.Opinie lekarzy są różne na ten temat ja odwiedziłam po porodzie
      kilku i ich opinie są bardzo rozbierzne dwie z nich pokrywały się i był to rok,
      choc od jednego to juz po pół roku dostałam zielone światło.Boję sie odważyć
      zbyt wcześnie i czekam na upłynięcie tego roku,juz niedługo bo w pażdzierniku
      minie. Nati czy ty jestes z wrocławia bo ja z okolic, w kwietniu byłam na 1-szej
      wizycie u dr Fuchsa on tez kazał poczekać min.rok, niebawem jadę na następną, z
      tego co widziałam posty(chyba twoje)ty tez szukasz lekarza.Ja co do Fuchsa nie
      jestem pewna może ty coś wiesz na jego temat?
      • nati_28 Do Joanna238 23.08.06, 16:05
        Napisałam do ciebie na priva
    • magkow14 Re: Odstęp czasowy pomiędzy cc a kolejną ciążą 24.08.06, 11:43
      Był już poruszany na forum temat, kiedy zaplanować kolejną ciążę po cc.
      Oto wątki, w których wypowiadałay się dziewczyny:

Ciąża po cc.

Kolejna ciąża po cc gdy czas działa na niekorzyść

Ciąża po cc

Od siebie moge tylko dodać, że co lekarz to inna opinia, jedni zalecają dwa
      lata, drudzy trzy.
      U mnie róznica wieku między dzięcmi wynosi dokładnie 2 lata i 1 miesiac big_grin.
      Pozdrawiam.
      • nati_28 Do magkow14 25.08.06, 22:23
        Dzięki za odpowiedź. Ma jeszcze pytanie. Rozumiem, ze skoro u ciebie różnica
        wieku wynosi 2 lata, na kolejne dziciątko zdecydowałaś się już po ponad roku.
        • anita.anita80 cc 26.08.06, 09:35
          ja zaszłam w ciąże dokładnie jak moja córcia skączyła 16 miesięcy wszesniej
          poszłam upewnic się do lekarza czy nie ma zadnych przeciwskazan ,abym ponownie
          zaszła w ciąże on powiedział że wszystko jest ok jak miną juz rok od cc to juz
          spokojnie mozna starac sie o następne
          a różnica między córeczkami wynosi 2 lata i miesiąc
          • agamamaani Re: cc 09.09.06, 12:26
            u mnie róznica wynosi 2 lata i dwa miesiące..
            druga też była cesarka ze względu na duze prawdopodobieństwo rozejścia sie
            starej blizny.
        • magkow14 Do Nati 11.09.06, 20:09
          Przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale miałam troszkę zamętu, zabiegania i
          brak czasu. Teraz nadrobie zaległości big_grin

Nati tak, decyzje o drugiej ciąży podjeliśmy gdy mały miał 12 mieisęcy, wtedy
          poszłam na konsultacje do ginekologa, zrobiłam badania i zaczeliśmy
          przygotowania, zaczęłam od odstawiania synka od piersi wink (Folik juz brałam).
          Gdy pierworodny miał 15 miesięcy ja zaszłam w ciąże big_grin
          Pozdrawiam.
    • smilodona Re: Odstęp czasowy pomiędzy cc a kolejną ciążą 11.09.06, 09:32
      Ze wzgledu na to ze choruje na endometrioze lekarka dala mi zielone swiatło na
      kolejna ciaze juz po 6 miesiacach. Byłam zdecydowana na tak maly odstep miedzy
      ciazami ale najpierw musialam zwalczyc nawracajace infekcje drog rodnych. W
      ciąze zaszlam jak corka skonczyla rok - miedzy moimi dziecmi jest 22 miesiace
      roznicy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka