nati_28 21.08.06, 18:17 Czy orientujecie się ile czasu powinno minąc pomiędzy cc a kolejną ciążą? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna238 Re: Odstęp czasowy pomiędzy cc a kolejną ciążą 22.08.06, 09:25 Ja miałam cc ale moja córcia zmarła po 1 dobie chcę oczywiście jak najszybciej zajść w ciąże.Opinie lekarzy są różne na ten temat ja odwiedziłam po porodzie kilku i ich opinie są bardzo rozbierzne dwie z nich pokrywały się i był to rok, choc od jednego to juz po pół roku dostałam zielone światło.Boję sie odważyć zbyt wcześnie i czekam na upłynięcie tego roku,juz niedługo bo w pażdzierniku minie. Nati czy ty jestes z wrocławia bo ja z okolic, w kwietniu byłam na 1-szej wizycie u dr Fuchsa on tez kazał poczekać min.rok, niebawem jadę na następną, z tego co widziałam posty(chyba twoje)ty tez szukasz lekarza.Ja co do Fuchsa nie jestem pewna może ty coś wiesz na jego temat? Odpowiedz Link
magkow14 Re: Odstęp czasowy pomiędzy cc a kolejną ciążą 24.08.06, 11:43 Był już poruszany na forum temat, kiedy zaplanować kolejną ciążę po cc. Oto wątki, w których wypowiadałay się dziewczyny: Ciąża po cc. Kolejna ciąża po cc gdy czas działa na niekorzyść Ciąża po cc Od siebie moge tylko dodać, że co lekarz to inna opinia, jedni zalecają dwa lata, drudzy trzy. U mnie róznica wieku między dzięcmi wynosi dokładnie 2 lata i 1 miesiac . Pozdrawiam. Odpowiedz Link
nati_28 Do magkow14 25.08.06, 22:23 Dzięki za odpowiedź. Ma jeszcze pytanie. Rozumiem, ze skoro u ciebie różnica wieku wynosi 2 lata, na kolejne dziciątko zdecydowałaś się już po ponad roku. Odpowiedz Link
anita.anita80 cc 26.08.06, 09:35 ja zaszłam w ciąże dokładnie jak moja córcia skączyła 16 miesięcy wszesniej poszłam upewnic się do lekarza czy nie ma zadnych przeciwskazan ,abym ponownie zaszła w ciąże on powiedział że wszystko jest ok jak miną juz rok od cc to juz spokojnie mozna starac sie o następne a różnica między córeczkami wynosi 2 lata i miesiąc Odpowiedz Link
agamamaani Re: cc 09.09.06, 12:26 u mnie róznica wynosi 2 lata i dwa miesiące.. druga też była cesarka ze względu na duze prawdopodobieństwo rozejścia sie starej blizny. Odpowiedz Link
magkow14 Do Nati 11.09.06, 20:09 Przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale miałam troszkę zamętu, zabiegania i brak czasu. Teraz nadrobie zaległości Nati tak, decyzje o drugiej ciąży podjeliśmy gdy mały miał 12 mieisęcy, wtedy poszłam na konsultacje do ginekologa, zrobiłam badania i zaczeliśmy przygotowania, zaczęłam od odstawiania synka od piersi (Folik juz brałam). Gdy pierworodny miał 15 miesięcy ja zaszłam w ciąże Pozdrawiam. Odpowiedz Link
smilodona Re: Odstęp czasowy pomiędzy cc a kolejną ciążą 11.09.06, 09:32 Ze wzgledu na to ze choruje na endometrioze lekarka dala mi zielone swiatło na kolejna ciaze juz po 6 miesiacach. Byłam zdecydowana na tak maly odstep miedzy ciazami ale najpierw musialam zwalczyc nawracajace infekcje drog rodnych. W ciąze zaszlam jak corka skonczyla rok - miedzy moimi dziecmi jest 22 miesiace roznicy. Odpowiedz Link