tos.ka nawet WAm dyskusje skopiowalam... 14.08.04, 17:51 ertes: Niestety znow sie nic nie nauczylismy co widac po tym jak poparlismy USA nie stawiajac im zadnych warunkow. Wezmy przyklad tych durnych wiz o ktore teraz upominaja sie polscy prezydent i premier. A wystarczylo powiedziec moim skromnym zdaniem "My was poprzemy ale najpierw zniescie wizy". I wiz juz dawno by nie bylo. A na jak dalekie ustepstwa USA poszlo widac po Turcji ktora na wojnie w Iraku zarabia miliardy dolarow. don2 : Ertesie,oniemialem po przeczytaniu jak lekko i bez kompromisow zalatwiles sprawe --Faktycznie co za polityczny geniusz. Anglia i francja poniosly kare ( jaka ? to uszlo mojej uwadze) Wystarczylo powiedziec my was poprzemy.....itd. Znaczy sie mocarstwo USA mialo by sobie kupic poparcie polski za wizy? Znaczy sie ,az tak nie zalezalo na tym poparciu by isc na ustepstwa !! O wizach mowa byla na dlugo przed irakiem. Nie popadajmy w megalomanie.politycznie zdaje sie ,ze to Polsce zalezy na obecnosci w Iraku bardziej niz USA.Jak wiadomo juz przejeli czesc roboty Polakow.Zdaje sie ,ze Belka nie straszyl wycofaniem ,bo uslyszal o dobrowolnosci s0juszu.I szybko oglosil pozostanie i nie redukowanie ,w miare potrzeb. I nie zapominajmy: to nie masmedia decyduja o polityce PL.Bzdury dziennikarskie i expertow z laski bozej ,maja sie nijak do decyzji rzadow itp. -------------------------------------- Odpowiedz Link
ertes Re: nawet WAm dyskusje skopiowalam... 14.08.04, 17:55 Kurde, ale ty marudzisz mala. Wspolczuje twojemu mezowi. Musisz byc taka prawdziwa "nagging wife". Odpowiedz Link
maria421 Re: nawet WAm dyskusje skopiowalam... 14.08.04, 18:07 Nie mam zamiaru podejmowac dyskusji nt. wojny w Iraku. To, co mialam do powiedzenia, powiedzialam jeszcze na Bisie. Odpowiedz Link
starypierdola Dzieki, Toska! 14.08.04, 21:19 Domyslam sie ze zalozylas ten watek specjalnie dla mnie :))) Juz szukam kogo nam wczoraj ubili. Dzis w Najaf rozejm ... SP Odpowiedz Link