Dodaj do ulubionych

do Swiatla

07.11.15, 01:06
Czy moglbys zdefiniowac pojecie "ciapaty" jakiego uzyles w niedawnym swoim wpisie? (Tym, w ktorym nowy kanadyjski rzad (?) rzekomo sie schla i skonczy "morda w zaszczanym kiblu".)

Pojecie to dotad spotkalem tylko w rynsztoku komentarzy autorstwa skrajnych bejsbolowych narodowcow i z komentarzy tych wynikalo, ze jest to obrazliwy i rasistowski epitet odnoszacy sie do ludzi o ciemnej karnacji skory. Moglbys wyjasnic?
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: do Swiatla 07.11.15, 02:24
      Chris, nie denerwuj sie - kogo wpisem sie denerwujesz, swiatly? to tak jakby lekarz w psychiatryku przejal sie gadanina pacjenta. daj se spokoj.

Minnie
      • luiza-w-ogrodzie Re: do Swiatla 07.11.15, 02:43
        Mam podobne wrazenie jak Chris. Slowo "ciapaty" kojarzy mi sie z pewnym pijaczkiem - Polonusem i tegoz standartem umyslowy. Czekam z zapartym tchem na rewelacje w stylu "miejsce asfaltu jest na ziemi".

Luiza-w-Ogrodzie
        Pour vivre heureux vivons cachés - By żyć szczęśliwie, żyjmy w ukryciu.
    • swiatlo Re: do Swiatla 07.11.15, 04:17
      Ciapaty - to samo co bordowy albo w zielony w paski. Pozostawiający pełną swobodę interpretacji. Jak chcesz to możesz mnie nazwać ciapatym. Wcale się nie obrażę.

Jak się wczytasz to zauważysz że napisałem że to tylko teoria. Taka sama że na przykład dokonają totalnej inwazji Stanów Zjednoczonych. Albo Peru.
      • swiatlo Re: do Swiatla 07.11.15, 04:19
        Poza tym cieszę się że wróciłeś. Warto było czekać. :)
      • chris-joe Re: do Swiatla 07.11.15, 04:40
        I podobnie frywolnie zdefiniujesz 'kike', 'nigger', 'polack', 'parch', 'asfalt', 'faggot'? Ze to tylko teoria gier, ze Peru, ze se interpretuj jak chcesz? Czy tak sie zwracasz do swoich wspolpracownikow, sasiadow, znajomych? A jesli nie, to dlaczego nie, skoro to tylko zabawa? Oni nie zrozumieja, ze to taka swawolna igraszka, w gruncie rzeczy dosc przyjazna? Spotkanego przeze mnie twojego wspolpracownika Nepalczyka nazywasz 'ciapatym' w twarz, czy tylko za jego plecami? A mnie jak nazywasz, gdy mnie tam nie ma? My faggot polack brother?
        • swiatlo Re: do Swiatla 07.11.15, 05:23
          chris-joe napisał:

> I podobnie frywolnie zdefiniujesz 'kike', 'nigger', 'polack', 'parch', 'asfalt'
          > , 'faggot'? Ze to tylko teoria gier, ze Peru, ze se interpretuj jak chcesz? Czy
          > tak sie zwracasz do swoich wspolpracownikow, sasiadow, znajomych? A jesli nie,
          > to dlaczego nie, skoro to tylko zabawa? Oni nie zrozumieja, ze to taka swawoln
          > a igraszka, w gruncie rzeczy dosc przyjazna? Spotkanego przeze mnie twojego wsp
          > olpracownika Nepalczyka nazywasz 'ciapatym' w twarz, czy tylko za jego plecami?
          > A mnie jak nazywasz, gdy mnie tam nie ma? My faggot polack brother?
          >

Dlaczego wkładasz w moje usta słowa których nigdy nie powiedziałem? Czy kiedykolwiek pokazałem jakikolwiek negatywizm do gejów?
          Zawsze podkreślałem pełną akceptację Twojego wyboru i co więcej, bardzo się cieszę z Twojego lifestyle. I dobrze wiesz że bardzo dobrze Ci i Twojemu bliskiemu przyjacielowi życzę (nie mówię imienia bo nie chcę złamać etykiety o anonimowości).
          Z niecierpliwością czekam na nasze dalsze spotkanie, już je zresztą planujemy i naprawdę mam nadzieję że zostaniemy zaproszeni na Wasz wedding. I mam nadzieję wygłosić dla Was mowę. A wiesz że jestem dobry w mowach...
          Martwię się że wróciłeś w takim wojowniczym nastroju. Szkoda że używasz wojowniczego języka prosto z Huffington Post.
          Nie wiedziałem że "ciapaty" oznacza rasistowską obrazę. Nigdy w rasistowskich zadymach nie brałem udziału i zdaje się że po prostu pomyliłem "ciapaty" z "dziobaty" (ktoś z acne, czyli trądzikiem). To miałem na myśli.
          Chociaż nie obiecuję że czasami różnym grupom etnicznym się nie oberwie tutaj na forum.
          A jeśli obraziłem "dziobatych", to oświadczam że nie zgadzam się na forumową politpoprawną policję i nadal będę w celach humorystycznych i dosadnych wypowiedzi używał grubiańskiego języka. Od tego jest forum jak to. Stokrotę lubię bo sama takim językiem się posługuje, przy okazji też obrażając naokoło. Niepotrzebnie się raz uniosłem jak nazwała mój post "sraczką". Ale na tym polega to forum. Na dosadności i jowialności, na gadaniu głupot, na domorosłym filozofowaniu, na maglu, na całkowitym braku jakiejkolwiek politpoprawności.
          Jak to komu przeszkadza to radzę wyhodować trochę grubszą skórę.

• chris-joe Re: do Swiatla 07.11.15, 05:52
            No patrz, a ja myslalem, ze gest hajlowania to tylko antyczne pozdrowienie cesarza, zas swastyka to jeno pradawny symbol ognia. Normalnie POJECIA NIE MIALEM, ze to cos innego.

I doprawdy- "nie wkladam w twoje usta slow", one same sie leja i leja i leja -jak to bylo?- jak z "zaszczanego kibla".

Nick Swiatlo jest nadal na moim banie i tak zostanie. Tu zrobilem wyjatek, by na pewne rzeczy zwrocic uwage adminom.
            Tak, nick chris-joe jest i pozostanie bardzo polit-poprawny. I w zgodzie z netykieta forum i jego wlascicieli.

I prosze, bardzo prosze, ty i inni, odwalcie sie od Stokroty. Sam sie z nia targalem wielokrotnie. Jednak na jej pozycje forumowa trzeba sobie solidnie zapracowac. Jej 'Sraczka' to najczesciej majstersztyk, twoja 'sraczka' zas, to -nie czarujmy sie- po prostu zwykle gowno.
            • swiatlo Re: do Swiatla 07.11.15, 06:16
              chris-joe napisał:

> Tak, nick chris-joe jest i pozostanie bardzo polit-poprawny. I w zgodzie z nety
              > kieta forum i jego wlascicieli.

Nick Swiatło pozostanie bardzo niepoprawny. Gardzę politpoprawnością i daję temu wyraz w każdej mojej wypowiedzi. I będzie to trwało nadal. Nie ma to nic wspólnego z nikim na tym forum, nie jest skierowane przeciwko nikomu, po prostu wyrażam się tak jak się wyrażam.

Bardzo, bardzo mi żal z powodu Twojego tonu. Wprost z Huffington Post, czyli siedliska nienawiści, jadu i nietolerancji niespotykanego w żadnych innym miejscu. Z lewicowego kibolstwa.
              I szkoda że plujesz na rękę która Tobie podaję.
              I nie, nie ma granicy pomiędzy Światło a mną, jak i nie ma granicy pomiędzy CJ a Tobą.

Chcesz tego, będziesz miał. Ty to wywołałeś, bez opamiętania, bez poczucia granic, na całego. Proszę bardzo. Teraz Ty łaź za mną aby mnie przepraszać. Ręki już drugi raz nie podam.

Masz mnie na banie, to ja Ciebie też. Dość tego przylizywania się i poczucia odpowiedzialności. Właśnie spieprzyłeś wszystko.
    • luiza-w-ogrodzie Panowie, wzajemny ban to nie jest zly pomysl 07.11.15, 06:36
      No prosze, znowuscie sie wzieli za lby. Wzajemny ban to nie jest zly pomysl.

Swiatlo, na wypadek gdybys nie wiedzial, "ciapaty" to nie jest zartobliwe slowko, tylko obrazliwa nazwa czlowieka z Polwyspu Indyjskiego (i nie wykrecaj sie ze chciales powiedziec "dziobaty", ok?). Slowo to nie ma nic wspolnego z politpoprawnoscia, a wszystko z brakiem szacunku dla innych ras oraz dobrych manier.

Czesto gdy czytam Twoje wypowiedzi, cisna mi sie na klawiature okreslenia, za ktore pewnie zostalabym zbanowana, ale pierdole, nie bede Ciebie nazywac tak, jak na to wedlug mnie zaslugujesz. Przynajmniej zdjecia robisz fajne i kochasz swoje dzieci... i to wszystko co moge o Tobie dobrego powiedziec.

Ide scinac drzewka, zeby wyladowac nadmiar energii

Luiza-w-Ogrodzie
      • swiatlo Re: Panowie, wzajemny ban to nie jest zly pomysl 07.11.15, 06:56
        Naprawdę nie wiedziałem co "ciapaty" oznacza.

• chris-joe Re: Panowie, wzajemny ban to nie jest zly pomysl 07.11.15, 07:11
          I twoje slynne "osrane szmaty na glowie" to tez jakos przypadkiem i bezwiednie wyszly, i twoje wyznania o zaczepianiu kobiet w chustach mialy byc jedynie dowcipna anegdota, Obama jako "murzynek Bambo" tez wszyscy zle zrozumieli... Good body of work. No ale sie czepiam, jestem politpoprawny enkawudziec. Jasne.
          • swiatlo Re: Panowie, wzajemny ban to nie jest zly pomysl 07.11.15, 07:20
            chris-joe napisał:

> I twoje slynne "osrane szmaty na glowie" to tez jakos przypadkiem i bezwiednie
            > wyszly, i twoje wyznania o zaczepianiu kobiet w chustach mialy byc jedynie dowc
            > ipna anegdota, Obama jako "murzynek Bambo" tez wszyscy zle zrozumieli... Good b
            > ody of work. No ale sie czepiam, jestem politpoprawny enkawudziec. Jasne.
            >

Osrane szmaty na łbach, kozojeby, itd., to było pod adresem ISIS. Zwyrodnialców którzy palą żywcem dzieci, gejów jak ty zrzucają z wieży, gwałcą dziewczynki jako seksualne niewolnice a ich rodzicom ścinają głowy które potem wieszają na płotach. Jeśli ty ich bronisz to ja się tobą brzydzę.
            Murzynek Bambo nie było pod adresem żadnej rasy, ale było konkretnie pod adresem Obamy, czyli nieudacznika i zdrajcy który jest groźniejszy dla swojego kraju niż wszyscy terroryści razem wzięci. Który podjudza, jątrzy i dzieli kraj który go wybrał. Który na naszych oczach dokonał takiego zniszczenia własnego kraju jak żaden polityk przed nim.
            • chris-joe Re: Panowie, wzajemny ban to nie jest zly pomysl 07.11.15, 07:25
              There you go, I rest my case.
            • felinecaline Re: Panowie, wzajemny ban to nie jest zly pomysl 07.11.15, 12:22
              > chris-joe napisał: Osrane szmaty na łbach, kozojeby, itd., to było pod adresem ISIS. Zwyrodnialców
              > którzy palą żywcem dzieci, gejów jak ty zrzucają z wieży, gwałcą dziewczynki j
              > ako seksualne niewolnice a ich rodzicom ścinają głowy które potem wieszają na p
              > łotach. Jeśli ty ich bronisz to ja się tobą brzydzę.

Swietnie sie sklada, Swiatlo! Mam do Ciebie ogromna prosbe, mianowicie abys brzydzil sie rowneiz mna, najlepiej zaczynajac od zaraz.Z identycznego powodu. Przynajmniej bedzie rownowaga w naturze, do tej pory mialam duzy problem, zeby powstrzymywac sie od tego uczucia w stosunku do ciebie.
              • jutka1 Re: Panowie, wzajemny ban to nie jest zly pomysl 07.11.15, 12:42
                Feline, w Twoim wpisie, a raczej przytoczonym cytacie, omyłkowo nie wykasowałaś pierwszych 3 wyrazów, co sprawia wrażenie, jakby to C-J napisał. :-)
                Na szczęście każdy, kto czytuje forum, chyba wie, kto te rzeczy wypisywał.
                • felinecaline Re: Panowie, wzajemny ban to nie jest zly pomysl 07.11.15, 13:48
                  Nie wykasowalam, bo zalezalo mi na ostatnm zdaniu Chrisa; uwazam, ze uczestnikom dyskusji to jak w starym powiedzeniu: sapienti sais est.
                  • felinecaline Re: Panowie, wzajemny ban to nie jest zly pomysl 07.11.15, 13:49
                    Pardon, widze ze jednam mojej wlasnej sapientii nie sstarczylo, masz racje.
    • iwannabesedated Telefon, skype, whatssup... 07.11.15, 13:54
      ... gorąco polecam w celu rozwiązywania tego typu konfliktów. Ponoć obaj Panowie mają bliski do bardzo dobry ze sobą kontakt.

Z wyjątkiem forum, które wywołuje u obu niezdrowe emocje. Oczywiście nie mogę się wypowiadać w imieniu forum. Ale w swoim własnym - jak najbardziej.

Bardzo przepraszam, iż pisząc na forum powoduję u ww. taki efekt. Tak aby obaj nie musieli więcej czynić z siebie publicznego spekataklu, który jest już dość ograny.

:D
      • iwannabesedated Re: Telefon, skype, whatssup... errata ;) 07.11.15, 13:58
        Znikłam zdanie! To pewnie z przejęcia....

Miało być:

Bardzo przepraszam, iż pisząc na forum powoduję u ww. taki efekt. Bardzo proszę mi powiedzieć, co mogę uczynić aby to zmienić. Tak aby obaj nie musieli więcej czynić z siebie publicznego spekataklu, który jest już dość organy.

OGRANY

psiakość !!!

niom (cycat)
        • jutka1 Re: Telefon, skype, whatssup... errata ;) 07.11.15, 14:39
          "organy" też pasuje :-)))
          Niom. Autocycat. :-D
      • blues28 Re: Telefon, skype, whatssup... 07.11.15, 15:35
        iwannabesedated napisała:

> gorąco polecam w celu rozwiązywania tego typu konfliktów.

Absolutnie!!
      • kan_z_oz Re: Telefon, skype, whatssup... 07.11.15, 16:30
        Ja widze, ze Swiatlo operuje w systemie jedynowo-zerowym. Ja lubie wszystko pomiedzy poza jedynka i zerem, jak widze CJ tez. W tym ukladzie nie ma mowy na porozumienie, jest tylko miejsce na domyslanie. Moze byc na Forum, byc moze zdrowsze byloby prywatnie?

Osobiscie to Ja widze Swiatle majacego podobne pomysly do moich tylko wyrazone w innym jezyku. Czyli tez konpnietego, tylko w druga strone...haha

kan
        • iwannabesedated Ditto... 07.11.15, 20:51
          ... jakiś czas temu stwierdziłyśmy z Pytońskim, że całe forum, każden jeden (ort. zam.) jest mocno siurnięty - tylko w różne strony :D
    • maria421 Re: do Swiatla 07.11.15, 20:22
      To jednak C-J nie zabanowal Swiatlo?

Poszukalam tego skandalicznego postu Swiatly gdzie bylo o "ciapatych" co tak straszliwie zgorszylo C-J.

Swiatlo napisal :
      Są dwie teorie.
      Teoria pierwsza: rząd powołany według klucza że musi być tyle białych, tyle czerwonych, tyle ciapataych, tyle inwalidów, tyle gejów, tyle rasistów i tyle grubasów okaże się jedną wielką zakrapianą imprezą, która jak wszystkie zakrapiane imprezy zakończy się jednym wielkim upadkiem mordą w zaszczany kibel i jeszcze gorszym kacem.

Teoria druga: nie ważne jak jest, ale ważne jest jak się czujemy. A ponieważ czujemy się świetnie więc też JEST świetnie.

Ja musze w tej chwili zaprostestowac przeciw uzyciu slowa "grubasy" ! To jest strasznie pogardliwe wobec osob z nadwaga, to jest okreslenie dyskryminujace osoby nie mieszczace sie w prawidlowych wzorcach BMI. Precz z dyskryminacja puszystych!
      ;-)

• jutka1 Re: do Swiatla 07.11.15, 20:31
        Mario, rozumiem, że użycie "ciapaty" Cię nie rusza?
        A czy rusza Cię "polaczek"? "makaron"? "szwab"?

Mimo, że się nie zgadzamy politycznie, to jednak ciągle mam nadzieję, że kultura Ciebie również jednak obowiązuje. ?
        • maria421 Re: do Swiatla 07.11.15, 20:46
          jutka1 napisała:

> Mario, rozumiem, że użycie "ciapaty" Cię nie rusza?
          > A czy rusza Cię "polaczek"? "makaron"? "szwab"?
          >
          > Mimo, że się nie zgadzamy politycznie, to jednak ciągle mam nadzieję, że kultur
          > a Ciebie również jednak obowiązuje. ?

Jutka, czy kiedys, w jakimkolwiek moim poscie przeczytalas jakiekolwiek obrazliwe okreslenie jakiejkolwiek grupy???

Nie uzywam okreslen "ciapaty", "makaron", " zabojad" itp. i kto mnie zna ten powinien to dobrze wiedziec.

Tak wiec wlasciwie to ja pierwsza powinnam tu pouczac , a nie C-J ktory sam nie przebiera w obelgach jezeli chce dopiec rozmowcy.

Niech sie sam w lustrze przejrzy.

• jutka1 Re: do Swiatla 07.11.15, 20:53
            Mario, piszesz tu do nicka Światło, jak bardzo lubisz jego wpisy.
            Nie reagujesz na określenia typu "ciapata".
            Stąd też moje pytanie.
            • maria421 Re: do Swiatla 08.11.15, 08:54
              Jutka, duzo rzeczy mnie razi, ale nie uwazam ze za kazdym razem kiedy mnie cos razi musze reagowac swietym oburzeniem i pouczaniem innych.
              • jutka1 Re: do Swiatla 08.11.15, 08:58
                Jasne, że nie musisz.
                Milczenie jednak sprawia, że można je opacznie zrozumieć. Tak jak ja opacznie zrozumiałam.
                • maria421 Re: do Swiatla 08.11.15, 10:16
                  jutka1 napisała:

> Jasne, że nie musisz.
                  > Milczenie jednak sprawia, że można je opacznie zrozumieć. Tak jak ja opacznie z
                  > rozumiałam.

No wiec sie odezwalam w sprawie "grubasow" ktorych nikt nie wzial w obrone :-)

• iwannabesedated Ciapaty... 07.11.15, 21:11
            ... to brzydkie słowo i mnie razi. Natomiast kontaktując się w ramach podróży, rodziny, pracy, i bycia starą (stażem, nie wiekiem, bynajmniej ;) feministką - z różnymi osobami, o różnych poglądach, standardach intelektualnych, oraz osadzeniach kulturowych, gdybym nie mogła rozawiać z nikim kto używa słów które mnie rażą, to bym musiała sama ze sobą rozmawiać.

A i to - także chyba nie - bo sama używam słów rażących :D

Wobec mnie na przykład, jest często używane słowo "chuda". I osoby nie rozumieją, iż słowo "chuda" jest tak samo obraźliwe jak "tłusta". Zszarpywanie mi z twarzy moich mocnych okularów, i wrzeszczenie "o jezu, kręci mi się w głowie, jak Ty sobie w ogóle radzisz!" - też jest dotkliwie nieprzyjemne. Wykrzykiwanie (patrząc na moje pieczołowicie odrastane siwe pasmo włosów a la Morcicia Adams) "ranyboskie, ale osiwiałaś! Musisz natychmiast to zafarbować, bo to Cię POSTARZA"), a to już dobitnie swiadczy o poziomie intelektualnym w okolicach dna Rowu Mariańskiego, i chyba zasługuje na... no chyba na NIC nie zasługuje. Na pochylenie smętne i użalenie się tylko, nad... :D
          • swiatlo Re: do Swiatla 08.11.15, 01:07
            Forumowy CJ to jest bodajże najbardziej nienawistny, zapiekły, totalnie nietolerancyjny i brutalnie agresywny osobnik jakiego spotkałem na necie. Żadnych hamulców czy granic. Używa wszelkich technik poniżej pasa aby jak wydalić maksymalną ilość trucizny. Nie cofnie się przed niczym, włącznie z publicznym atakiem na najbliższe osoby. Robi wszystko aby poniżyć, zaszczuć i skompromitować, nawet ludzi którzy są mu blisko i dobrze mu życzą.
            I nie ma to nic wspólnego z poglądami politycznymi. Bo każdy ma prawo do poglądów. Na tym polega demokracja. Mam własne poglądy i mam pierdolone prawo do ich publicznego wyrażania. Moje poglądy pokrywają się z grubo ponad połową poglądów wszystkich Polaków. Moje poglądy są setki razy bardziej mainstreamowe niż wasze razem wzięte. Nie wspominając CJ. I mam prawo do publicznego ich wyrażania. To mi gwarantuje demokracja i kultura tolerancji i respektu. A jak się komuś nie podoba to niech idzie tam gdzie nie musi tego słuchać.
            Nie zamierzam się ani o jotę dopasowywać do nikogo ani niczego. I żaden wściekły czy nietolerancyjny doberman mi nie będzie stawał mi na drodze.
            A CJ stracił tym wulgarnym i niespodziewanym atakiem o wiele więcej niż nawet się domyśla.
            • kan_z_oz Re: do Swiatla 08.11.15, 01:53
              Pada deszcz ale jest cieplo. Bedzie chyba spacer w deszczu lub ustawie krzeselko, piwko, orzeszki I bede ogladac; jeden - zero, dwa - zero, dwa - jeden...haha

Panowie, dla Waszego dobra - nie mojego czy tego Foruma - dobrze byloby pewne kwestie przedyskutowac przez telefon, bo Forum GW, jakkolwiek zamkniete nie jest ani anonimowe, ani prywatne.

Nie widze tez sensu dalszego wywlekania I cytowania kto powiedzial I co oraz kiedy; jak mowia u mnie "two wrongs does not make one right" - dwia rzeczy zle nie dodaja sie w jedna calosc - wolne tlumaczenie dla nie anglo.

Forum jest od dyskutowania pogladow a nie OSOBISTYCH atakow - koniec kropka.
              Swiatlo - sa wyrazy, ktore maja jednoznaczne tlumaczenie, miedzynarodowe I rozpoznawalne przez kazdego. Brak znajomosci znaczenia nie zwalnia Cie od odpowiedzialnosci za ich uzywanie. Google, sprawdz jesli nie jestes pewnien I zanim wlozysz w zdanie. I masz 'pierdolony' obowiazek brac odpowiedzialnosc za to JAK piszesz, to glownie razi, a nie co. Demokracja w takim ukladzie gwarntuje Ci, ze ludzie beda reagowac.

Jeszcze raz JAK piszesz, jakiego jezyka uzywasz - czy wyrazilam sie zrozumiale???

Admin ciach, ciach watek, pleeease - jest on niepotrzebny.

Zycze udanego dnia - bez deszczu, coby pupcie nie przemarzly.

Kan
              • maria421 Re: do Swiatla 08.11.15, 08:57
                kan_z_oz napisała:

> Panowie, dla Waszego dobra - nie mojego czy tego Foruma - dobrze byloby pewne k
                > westie przedyskutowac przez telefon, bo Forum GW, jakkolwiek zamkniete nie jest
                > ani anonimowe, ani prywatne.

Slusznie Kan prawi!
                Ja sobie nie wyobrazam publicznych klotni z moim bratem na jakms forum.

> Admin ciach, ciach watek, pleeease - jest on niepotrzebny.

Popieram!
              • ertes Re: do Kan 09.11.15, 04:49
                Pani Kan ale skad ta zawzietosci i nerwy?
                Spokojnie.

A poza tym jak Cie Swiatlo tak bardzo irytuje to go mozesz uniewidocznic.

Reszta narzekaczy rowniez. Nic poza narzekaniem niewnosicie :(
    • iwannabesedated Cud wątek... 08.11.15, 17:35
      ... wszystkim się nie podoba, i im przeszkadza, tym niemniej jest namiętnie czytany i komentowany.

Proponuję właśnie nie wycinać, tylko następnym razem jak zbliży się "ten czas" - niech po prostu swiatlo&dzwięk podbiją wątek, my go sobie przeczytamy, dodamy parę komentów i będzie z bańki. Jakaż oszczędność czasu i energii !!!

:D
      • jutka1 Re: Cud wątek... 08.11.15, 20:49
        Ano! :-)))
      • ertes Re: Cud wątek... 09.11.15, 04:30
        Pierwszy raz w zyciu poznalem slowo "ciapaty" hehe

Pogardliwe określenie Pakistańczyka, Hindusa lub innego ciemnoskórego człowieka (choć nie Murzyna!) przywleczone przez przebywających czasowo w UK. Określenie jest typowe dla emigrantów polskich i pochodzi prawdopodobnie od nazwy hinduskiego pieczywa.
        Najczęściej wyraża zawiść bądź przekonanie o nienajwyższych możliwościach intelektualnych określanych tym słowem.

Mieszkajac w Kanadzie pogardliwe bylo okreslenie Pakistanczyka "paki". Natomaist tutaj jesy zupelnie nie obrazliwe. Ot taka ciekawostka.

Ale o co chodzi Wam z tym cieciem? Moze od razu zamknac forum?
        No chyba ze chcecie miec codzienne relacje o pogodzie to zalozcie sobie forum Pogoda Na Swiecie.

CJ ale to ty etraz dostales sraczki. No i malo honorowo sie zachowujesz gdyz walisz z ragu czyli ukrywajac sie za banem. Nieladnie.
        • ertes A swoja droga to 09.11.15, 04:40
          banda klotliwych Staruszkow. Dlaczego ? A dlatego ze zamiast cokowliek napisac na tematy poruszane przez Swiatla to sie go czepiacie o glupoty nawolujac do wycinania.
          Naprawde nie macie nic do powiedzenia?
          Moze lepiej siedziec cicho?
          Zagladajcie sobie na Pierduly i piszcie o pogodzie. I prosze sie nie obrazac bo pisanie o popgodzie ma taki sam sens jak i ocena rzadow w Kanadzie.
          • maria421 Re: A swoja droga to 09.11.15, 08:47
            ertes napisał:

> banda klotliwych Staruszkow. Dlaczego ? A dlatego ze zamiast cokowliek napisac
            > na tematy poruszane przez Swiatla to sie go czepiacie o glupoty nawolujac do wy
            > cinania.
            > Naprawde nie macie nic do powiedzenia?

Ten watek C-J pod adresem Swiatla mocno mi sie kojarzy z ta sytuacja :

www.youtube.com/watch?v=IOqtra7j6UM
            Tak to wlasnie wyglada- nie wazne sa WAZNE problemy, wazne jest JAK ktos gdzies na forum czy na twitterze kogos kiedys okreslil :-)

• swiatlo Re: Cud wątek... 09.11.15, 07:12
          ertes napisał:

> No chyba ze chcecie miec codzienne relacje o pogodzie to zalozcie sobie forum Pogoda Na Swiecie.

Przecież pogoda się sama wyświetla na komórce...

• swiatlo Re: do Swiatla 09.11.15, 05:38
      No więc ten wątek zdaje się zaczyna żyć swoim własnym życiem.

Zatem po pierwsze: przepraszam w imieniu nas obojga że szanowne towarzystwo zostało wciągnięte w ten kompletny nonsens. Niestety nie miałem na to wpływu, nie ja ten wątek zaczynałem, nawet na początku starałem się jakoś to ugodowo załagodzić, ale niestety ataki stawały się coraz bardziej bezpardonowe, jadowite i personalne, więc musiałem odpowiedzieć tym samym. Nie miałem wyboru.
      Przepraszam za ten publiczny show, był on niezwykle kłopotliwy i krępujący, zgadzam się że to nie jest miejsce na taką pralnię.
      Przepraszam też w i imieniu CJ, pewnie miał szlachetne zamiary.

Po drugie: nie, nie mam najmniejszego zamiaru zmieniać własnego słownictwa. Mówię co myślę, słownictwo którego używam jest moim zdaniem najbardziej adekwatne to danego kontekstu i sytuacji w jakiej zostało użyte, więc w celu jakiegoś taniego przypodobania nie będę udawał kogoś kim nie jestem. Jak powiedział niejaki Palivec z Wojaka Szwejka: "Dla przypodobania się jakiejś tam krowie nie będę sobie zasłaniał gęby serwetką".

Po trzecie: na razie będę się tutaj kręcił. Jakbym zniknął to wtedy byłoby tak że się przestraszyłem i ustąpiłem. O nie, kochani! Lol

• ertes Re: do Swiatla 09.11.15, 16:26
        Stary ciekawie piszesz, nie kazdy musi sie zaraz zgadzac ze wszystkim. Po to jest forum i dyskusja.
        Luiza i Minnie jedyne co pisza to po to zeby kogos ochrzanic. Zero essence . Po co? Jak macie cos do powiedzenia w temacie to piszcie. Zamiast wypisywac setki slow na temat jegos ciapaty z wyjatkowa przyjemnoscia kopiac kolege sprobujcie zmienic Swiatlowe poglady wyazownymi tekstami. Tak samo Kan nawolujacy do kasowania watkow. Napisz cos z sensem bo potrafisz.

Jak na razie jakokolwiek rozsadna dyskusja ktora warto przeczytac to tylko Swiatlo, Maria i Stokrotka. reszta to zwykle nic :(

Moje rowniez.... w wiekszosci ;)
        • luiza-w-ogrodzie do Ertesa 10.11.15, 01:07
          ertes napisał:

> Stary ciekawie piszesz, nie kazdy musi sie zaraz zgadzac ze wszystkim. Po to jest forum i dyskusja.

Ano po to, problematyczny jest tylko poziom dyskusji.

> Luiza i Minnie jedyne co pisza to po to zeby kogos ochrzanic. Zero essence . Po co?

A z tym pisaniem tylko dla ochrzaniania to sie nie zgadzam. Zreszta jesli ochrzaniam, to tylko, gdy mnie cos naprawde zniesmaczylo.

>Jak macie cos do powiedzenia w temacie to piszcie. Zamiast wypisywac setki slow na temat jegos ciapaty z wyjatkowa przyjemnoscia kopiac kolege sprobujcie zmienic Swiatlowe poglady wyazownymi tekstami.

Naiwnoscia jest z Twojej strony myslec, ze na tym forum czyjekolwiek poglady na zasadnicze tematy da sie zmienic pisaniem przekonywujacych postow. Ten etap juz mielismy z jakies dziesiec lat temu i nic z tego nie wyniklo.

> Jak na razie jakokolwiek rozsadna dyskusja ktora warto przeczytac to tylko Swiatlo, Maria i Stokrotka. reszta to zwykle nic :(

Jak wyzej... Szkoda mi czasu na dyskusje, ktore i tak niczego nie zmienia, jak juz wiadomo przez lata owych dyskusji, jakkolwiek rozsadne by nie byly.

> Moje rowniez.... w wiekszosci ;)

;)
          Pozdrawiam

Luiza-w-Ogrodzie
      • iwannabesedated Re: do Swiatla 09.11.15, 16:55
        Ja jedynie chciałam Ci swiatlo zwrócić uwagę, że koszty dyskutowania prywatnych spraw na publicznym forum, poniesiecie tylko i wyłącznie Ty i Kris. Spraw dla Was emocjonalnie kluczowe, stanowią dla obecnych tu spektatorów wyłącznie pewnego rodzaju rozrywkę.

Także Wasza waśń o forum, gdzie forum jest przez Was obu traktowane jako kość niezgody, teren do zajęcia i obsikiwania - co byłeś uprzejmy sprecyzować w swoim poście - to już kompletnie jest absurdalne.

O ile do tej pory nie zdołaliście w ferworze wzajemnej animozji tego zauważyć - forum nie należy ani do żadnego z Was. Jest to tzw. "common good" każdy może czytać lub pisać bez ubytku dla innych. To jakbyście się kłócili o powietrze, wodę, lub Most Brooklyński :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka