ro-bert 23.12.03, 20:06 Jakie slowo mozna nazwac slowem roku na tym forum? Moj kandydat: GLAB Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.polonia Re: Slowo roku 23.12.03, 20:09 mnie sie ostatnio w oczy rzucilo reduntant czy jakos tak, ale nie wiem co to znaczy, ratunku! natomiast za idiom roku uwazam "szybko i nerwowo" w wykonani jana krana, ktory szybko i nerwowo czyta, pisze, slucha muzyki i po prostu szybki i nerwowy jest ! Odpowiedz Link
ro-bert Re: Slowo roku 23.12.03, 20:10 a.polonia napisała: > mnie sie ostatnio w oczy rzucilo reduntant czy jakos tak, ale nie wiem co to > znaczy, ratunku! > > natomiast za idiom roku uwazam "szybko i nerwowo" w wykonani jana krana, ktory > szybko i nerwowo czyta, pisze, slucha muzyki i po prostu szybki i nerwowy jest > ! Uprasza sie konkursantow o podawanie tylko jednego kandydata:) Odpowiedz Link
ertes redundancja 23.12.03, 20:13 redundancja (słownik wyrazów obcych) (ang. redundance z łc. redundantia ‘wezbranie wody; nadmiar wyrazów’) 1. infor. nadmiar informacji w komunikacie sformułowanym w danym kodzie. 2. językozn. występowanie w języku elementów funkcjonalnie zbędnych, cech redundantnych; redundantny (ang. redundant z łc. redundans, -ntis ‘wzbierający; przepełniony’ od redundare ‘wzbierać; być przepełnionym’) 1. infor. zbędny, nadmierny, dodatkowy. 2. językozn. cechy r. - cechy nadwyżkowe, nieistotne dla komunikacji językowej; r. cechy głosek - niektóre właściwości fonetyczne głosek niesłużące do rozróżniania znaków językowych, np. bezdźwięczność głoski ch. Odpowiedz Link
basia553 Re: Slowo roku 23.12.03, 20:14 REDUNTANT!!!Czy moge oddac dwa glosy, a nawet trzy? Moje koty mnie popieraja. Odpowiedz Link
don2 Re: Zwischenbilanz 23.12.03, 20:25 poprawny politycznie--2 slowa ale jedno bez drugiego dupa blada Odpowiedz Link
ro-bert Re: Zwischenbilanz 23.12.03, 20:29 don2 napisał: > > poprawny politycznie--2 slowa ale jedno bez drugiego dupa blada No to jak? Poprawnosc polityczna czy posting? Don, nie szumluj! Odpowiedz Link
don2 Re: Zwischenbilanz 23.12.03, 20:31 za posting mam bonus !!! jeden typ dodatkowo !!! Odpowiedz Link
a.polonia Re: Zwischenbilanz 23.12.03, 20:31 > No to jak? Poprawnosc polityczna czy posting? Don, nie szumluj! a co to jest szumluj? ;-) Odpowiedz Link
ro-bert Re: Zwischenbilanz 23.12.03, 20:33 a.polonia napisała: > > > No to jak? Poprawnosc polityczna czy posting? Don, nie szumluj! > > a co to jest szumluj? ;-) To jest wlasnie to co Don probuje robic ;) Odpowiedz Link
ro-bert Re: Zwischenbilanz 23.12.03, 20:35 > REDUNDANT x1 > POSTING x0,5 > GLAB x1 > POLITYCZNA POPRAWNOSC x0,5 Odpowiedz Link
a.polonia Re: Zwischenbilanz 23.12.03, 20:36 nie policzyles mojego glosu, do d z taka demokracja Odpowiedz Link
ro-bert Re: Zwischenbilanz 23.12.03, 20:38 a.polonia napisała: > nie policzyles mojego glosu, do d z taka demokracja Moze byc? Odpowiedz Link
don2 Re: Zwischenbilanz 23.12.03, 20:42 co to jest? woluntaryzm w liczeniu glosow? a gdzie regulamin konkursu ? Odpowiedz Link
ro-bert Re: Zwischenbilanz 23.12.03, 20:44 don2 napisał: > > co to jest? woluntaryzm w liczeniu glosow? a gdzie regulamin konkursu ? Ty tez zaczynasz!? Tak czy tak "woluntaryzm" nie ma juz szans:) Odpowiedz Link
ertes Co tu sie dzieje??? 23.12.03, 20:45 No kurde!!! Kobiety i ryby glosu nie maja psiajucha! Odpowiedz Link
don2 Re: Co tu sie dzieje??? 23.12.03, 20:50 ryby spiewaly w ukajali a kobiety sa tego wieczoru wyalaskowane,jak te slowo brzmi? Odpowiedz Link
ertes Re: Co tu sie dzieje??? 23.12.03, 20:52 Cholera!!! Bedzie kolejne slowo roku!!! Na przyklad: Ty sie tak wyalaskowuj! Albo: Jak cie zaraz redundatne alaska to wszytskie gwiazdy zobaczysz. Odpowiedz Link
ro-bert Re: Zwischenbilanz 23.12.03, 20:38 > > REDUNDANT x1,5 > POSTING x0,5 > GLAB x1 > POLITYCZNA POPRAWNOSC x0,5 > SZYBKO I NERWOWO x0,5 Odpowiedz Link
jutka1 Re: Slowo roku 24.12.03, 10:34 Redundancja :)))) juz pare razy uzylam w realu, i tez widzialam zdumione geby. no ale ja glab, to i z glabami sie zadaje... ;))) Odpowiedz Link
szfedka Re: Slowo roku 24.12.03, 10:52 Co prawda uzywam tego slowa w pracy bardzo czesto ale nie w takim znaczeniu ;) Tez mi szczeka z wrazenia opadla hehehe Odpowiedz Link
jutka1 Re: Slowo roku -- szczeka -- zwrot roku 25.12.03, 10:21 szfedka napisała: > Co prawda uzywam tego slowa w pracy bardzo czesto ale nie w takim znaczeniu ;) > Tez mi szczeka z wrazenia opadla hehehe ******** Szwedziu czy szczeka wrocila juz na miejsce??? ;) Skrecam nieco watek Odpowiedz Link
moore_ash Re: Slowo roku -- szczeka -- zwrot roku 25.12.03, 11:47 > Skrecam nieco watek Odpowiedz Link
basia553 Re: Slowo roku -- szczeka -- zwrot roku 25.12.03, 16:36 To drugie jest dla mnie "chlebem powszednim". Zaprzyjazniony maz kolezanki uzywa go od 30 lat. Jest znakomitym zakonczeniem (ukatrupieniem) kazdej dyskusji. Odpowiedz Link
bella-donna Re: Slowo roku...ja glosuje na... 25.12.03, 16:22 ro-bert napisał: > Jakie slowo mozna nazwac slowem roku na tym forum? > Moj kandydat: > > GLAB KURDEBALANS ...czy jakos tam, i chyba autor to niejaki GLAB... Odpowiedz Link
basia553 Re: Slowo roku...ja glosuje na... 25.12.03, 16:38 Normalnie koncem roku ktos sie powinien przebrac za Mikolaja. Ciekawe kto z Was przebral sie za - pardon - belladonne. Zaraz zerwe brode! Odpowiedz Link
bella-donna Re: Slowo roku...ja glosuje na... 25.12.03, 17:29 basia553 napisała: >Normalnie koncem roku ktos sie powinien przebrac za Mikolaja. Ciekawe kto z Was >przebral sie za - pardon - belladonne. Zaraz zerwe brode! Ja to jestem ja, tak samo jak Ty to jestes Ty... Odpowiedz Link
ertes Re: Slowo roku...ja glosuje na... 25.12.03, 17:30 hehehe Podoba mi sie jak myslisz Basiu :))))) Odpowiedz Link
bella-donna Re: Slowo roku...ja glosuje na... 25.12.03, 17:38 ertes napisał: > hehehe > Podoba mi sie jak myslisz Basiu :))))) ja nie jestem Basia... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Slowo roku...ja glosuje na... -- Basiu :)))) 25.12.03, 22:19 obiecuje ze jutka to nie Piekna Pani, znaczysia piekna nigdy nie bylam, a i trucizna atakujaca system jakistam tysz nie, a i jestem tutaj jednikowcem total... :))))) hajmatowo :) - Jutka Odpowiedz Link
don2 Re: Slowo roku...ja glosuje na... -- Basiu :)))) 26.12.03, 00:49 Ty z ta pieknoscia jak Partia-Byla Jest i Bedzie. znalem takiego co jak zakochal sie ,to ciagle mial lodowke przed oczami. Pieknosc mozna znalezc na kazdym kroku i przedmiocie. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Slowo roku...glosuje... -- do Bella Donna :))) 25.12.03, 22:14 bella-donna napisała: > KURDEBALANS ...czy jakos tam, i chyba autor to niejaki GLAB... ********** LoKurdebalans :) It's getting curiouser and curiouser... :)))))))) czy Piekna Pani dlugo tu czyta? pisze moze tysz metoda redundancyjna?:))) Pozdrawiam swiatecznie Glab Numero Uno, Number One, Kierownictwo Glabow Inc. ;))))))) Odpowiedz Link
bella-donna Re: Slowo roku...glosuje... -- do Bella Donna :)) 26.12.03, 02:00 jutka1 napisała: > bella-donna napisała: > > > KURDEBALANS ...czy jakos tam, i chyba autor to niejaki GLAB... > ********** > LoKurdebalans :) > >It's getting curiouser and curiouser... :)))))))) czy Piekna Pani dlugo tu czyt >a? pisze moze tysz >metoda redundancyjna?:))) czy tu juz wszystko wszyscy musza wiedziec ? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Slowo roku...glosuje... -- do Bella Donna :)) 26.12.03, 16:35 bella-donna napisała: > czy tu juz wszystko wszyscy musza wiedziec ? ********** Wszyscy moze nie, ale ja jestem ciekawska i dociekliwa, mimo zem Glab1, a Piekna Pani mnie zaintrygowala... :)) pozdrawiam drugodniowoswiatecznie :) Jutka Odpowiedz Link
don2 Re: Slowo roku 25.12.03, 17:34 Predzej lolo dostanie nagrode za piekno jezyka ojczystego,nim admin 1-6 powie hu is hu !!!!! Odpowiedz Link
bella-donna Re: Slowo roku 25.12.03, 17:37 don i ertes czy wy zawsze tak razem ? ( no, chce wiedziec...) Odpowiedz Link
don2 Re: Slowo roku 25.12.03, 17:41 bella-donna napisała: > don i ertes czy wy zawsze tak razem ? ( no, chce wiedziec...) ciekawosc kobieca niezdrowa jest ! vide slup soli !!!! Odpowiedz Link
bella-donna Re: Slowo roku 26.12.03, 01:53 don2 napisał: > bella-donna napisała: > > > don i ertes czy wy zawsze tak razem ? ( no, chce wiedziec...) > > ciekawosc kobieca niezdrowa jest ! vide slup soli !!!! alez niepotrzebnie sie zamartwiasz Odpowiedz Link
szfedka Re: Slowo roku 25.12.03, 17:41 bella-donna napisała: > don i ertes czy wy zawsze tak razem ? ( no, chce wiedziec...) nooooo, nie wiesz o Tym? oni sie maja ku sobie ;) Odpowiedz Link
szfedka Re: Slowo roku 25.12.03, 17:44 don2 napisał: > Herre Jessus Szfedka wraca do zycia !!!! jodå, wraca ;) tylko k... co to za zycie??? Odpowiedz Link
don2 Re: Slowo roku 25.12.03, 17:49 Zycie moja owieczko jest ci raz dane.niesie w sobie rozne losu koleje. badz dobrej mysli,odrzuc pokusy szatana,oddaj sie Jemu. skromna i wstrzemiezliwa badz a wynagrodzone ci to bedzie. Nie badz tak podatna i nie intrpretuj slowa " jemu " jak ci sie zachce. Amen. Odpowiedz Link
szfedka Re: Slowo roku 25.12.03, 17:52 Co Ty mi pleciesz don? ja nie owieczka, ja baranek, w koncu w kwietniu urodzona no nie? tylko ze poganski baranek... a jemu z checia sie oddam ;) Odpowiedz Link
don2 Re: Slowo roku 25.12.03, 17:56 Kobieto ,ja do ciebie slowem biblijnym a ty jak urzad podatkowy odpowiadasz. O oddawaniu juz pisalem-widze ,ze nie pomaga ! Odpowiedz Link
szfedka Re: Slowo roku 25.12.03, 18:03 jasne ze nie pomaga ;-P i nie pomoze jak smakowal tegoroczny lutfisk? hehehe Odpowiedz Link
don2 Re: Slowo roku 25.12.03, 18:09 Takich swinstw nie jadam !! otworzylem puszke " makrela w pomidorach " duzo lepsze.jak pomysle o tej konsystencji papieru toaletowego rozmoczonego w mdlej mydlanej wodzie co mi ten lutfisk przypomina ,to mnie na emigracje ponowna ciagnie. Odpowiedz Link
szfedka Re: Slowo roku 25.12.03, 18:32 grzeszysz don jesc puszkowa makrele w Swieta? w tym kraju sledziem i laxem plynacym? z drugiej strony to ta makrelka w pomidorach jest wspaniala :) Odpowiedz Link
don2 Re: Slowo roku 25.12.03, 18:34 A slowo twe niech stanie sie cialem,mam tez byczki i szproty !!!!!! Odpowiedz Link
bella-donna Re: Slowo roku 26.12.03, 01:54 szfedka napisała: > bella-donna napisała: > > > don i ertes czy wy zawsze tak razem ? ( no, chce wiedziec...) > > nooooo, nie wiesz o Tym? > oni sie maja ku sobie ;) dzieki... Odpowiedz Link
bella-donna Re: Slowo roku 26.12.03, 01:50 ertes napisał: > hehehe :))) czy mam to rozumiec jako potwierdzenie ? Odpowiedz Link
clairejoanna Re: Slowo roku 27.12.03, 14:59 Myslal myslal dniem i noca i wymyslil dwiescie procent; nominuje: - Islam - Irak Wiecej grzechow nie pamietam, Pozdrowienia i jestem glodna, CJ Odpowiedz Link
szfedka Re: Slowo roku 27.12.03, 15:55 clairejoanna napisała: > Pozdrowienia i jestem glodna, Jak jestes glodna to rob jak ci w Chinach Odpowiedz Link
clairejoanna Re: Slowo roku 27.12.03, 15:57 szfedka napisała: > clairejoanna napisała: > > > > Pozdrowienia i jestem glodna, > > Jak jestes glodna to rob jak ci w Chinach Zaraz nie bede juz glodna :-) Wielka Calozne albo wielka bagietka... jeszcze nie wiem co, ale cos WIELKIEGO i DUZEGO i PYSZNEGO! Pozdrowienia, Claire Joanna Odpowiedz Link
don2 Re: Slowo roku 27.12.03, 16:29 Calzone mialas na mysli? bagietka jest tez dobra,podaje recepte: bierzesz bagietke,odcinasz konce.W jeden koniec wpychasz otwarta butelke denaturatu,przewracasz butelke denkiem do gory i czekasz az do podstawinego naczynia przeleci oczyszczony juz denaturat.Nastepnie bagietke wyrzucasz. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie ...0ZA 22.01.04, 04:13 Dziekuje bardzo Basiu. Typuje "chuj0ze" jako slowo roku. "Redundancja" osluchala mi sie od dawna ze wzgledu na bliskie kontakty z elektronikami i informatykami swego czasu. A "polityczna poprawnosc" okresla sie tez mianem "popo" i wowczas ma szanse uzyskac jeden glos, a nie pol. Pozdrawiam i splywam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸. .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link
alaskanka3 swietojebliwosc 22.01.04, 06:09 Bardzo mi sie spodobalo, bardzo adekwatne do co poniektorych dyskutantow. Odpowiedz Link
basia553 Re: swietojebliwosc 22.01.04, 08:39 psycholog bada pacjenta podsuwajac mu coraz to inne obrazki, a pacjent ma odpowiadac na pytanie, co mu sie z tym kojarzy. Obrazek krowa: dupa, möwi pacjent. Obrazek las: dupa, möwi pacjent. Obrazek drzewko: dupa, möwi pacjent. Panie, möwi psycholog, co pan tak z ta dupa? Bo mnie sie panie doktorze wszystko z dupa kojarzy. Tak jak niektörym forumowiczkom. Odpowiedz Link
jutka1 Re: swietojebliwosc 22.01.04, 08:48 basia553 napisała: > Tak jak niektörym forumowiczkom. *********** halo, halo, tutaj nozyczki, odbior!!!! :)))))) no, Basiu, niektorym forumowiczom rowniez! ;) Odpowiedz Link
basia553 Re: swietojebliwosc 22.01.04, 09:17 Tak jak ja to myslalam, to chodzilo o jedna osobe plci zenskiej. Bo o czymkolwiek by nie byla mowa, zawsze nawiaze do swojej teorii. Odpowiedz Link
jutka1 Re: swietojebliwosc 22.01.04, 09:22 basia553 napisała: > Tak jak ja to myslalam, to chodzilo o jedna osobe plci zenskiej. Bo o > czymkolwiek by nie byla mowa, zawsze nawiaze do swojej teorii. *********** hahahahaha :)))))))) ja jako nozyczki, mnie sie wszystko z tenteges kojarzy :))))))))))))))) Odpowiedz Link
ro-bert Re: swietojebliwosc 22.01.04, 09:49 basia553 napisała: > psycholog bada pacjenta podsuwajac mu coraz to inne obrazki, a pacjent ma > odpowiadac na pytanie, co mu sie z tym kojarzy. Obrazek krowa: dupa, möwi > pacjent. Obrazek las: dupa, möwi pacjent. Obrazek drzewko: dupa, möwi pacjent. > Panie, möwi psycholog, co pan tak z ta dupa? Bo mnie sie panie doktorze > wszystko z dupa kojarzy. Ja znalem ten dowcip w wersji rozbudowanej:) Na wszystkie pytania zadane przez psychologa gosc odpowiada: "Z biala chusteczka" Po zadaniu setnego pytania zniecierpliwiony psycholog nie wytrzymuje i pyta: "Panie a z czym sie panu kojarzy biala chusteczka?!" Pacjent odpowiada: "Z bzykaniem" Dowcip w tej wersji mial owa zalete, iz w towarzystwie, ktore go znalo ( w moim wypadku byla to klasa w szkole) wystarczylo rzucic haslo "biala chusteczka" i wszyscy juz ryczeli ze smiechu oczywiscie najczesciej oprocz belfra, ktory nie byl wtajemniczony. Uprzedzajac pytanie Jutki odpowiadam: "Nie wiem dlaczego akurat biala chusteczka!" ;) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: swietojebliwosc 22.01.04, 11:03 Swietojebliwosc kojarzy mi sie z byla tesciowa. Obstaje przy "chujozie" Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Inna forma dowcipu o skojarzeniach pacjenta 22.01.04, 11:05 Przychodzi facet do lekarza i mowi, ze ma dziwne skojarzenia. Lekarz aby zbadac sprawe, pokazuje mu obrazki roznych przedmiotow i pyta: "Z czym panu kojarzy sie jablko"? Pacjent: "Z cyckami" Lekarz demonstruje obrazek rakiety. Pacjent: "Odrzutowy cyc" Lekarz pokazuje zegar szafkowy Pacjent: "Dwa cyce!" Lekarz (nie wytrzymuje): "Panie, zegar z cycami? Jak to mozliwe?" Pacjent (cmokajac ustami w lewo i prawo w rytmie cykania zegara) "No, panie doktorze, lewy-prawy-lewy-prawy" Od tego czasu u nas w klasie mowilo sie o biusciastej dziewczynie "Zegar szafkowy" Pozdrawiam prawie dobranocnie Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸. .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link