Dodaj do ulubionych

forum a wolnosc wypowiedzi

09.08.06, 10:53
nie ukrywam ze sprawa pod haslem "mangolda" i ostatnie wydarzenia na forum
zmusily mnie do pewnych refleksji. ciekawa jestem waszych opinii na ten
temat, bo moje sa nastepujace.
poglady mangoldy - nie tylko z tego forum znamy wszytskie. wiekszosc z nas (
jesli nie wszytskie) potepiamy lub nie zadzamy sie z jej opiniami.
zieje nienawisica, pogarda, powoluje sie na wyjatkowo prostackie i prymitywne
argumenty. Czy bierze to z wlasnego zycia czy po prostu jest jak niektore z
was sugerowaly zgorzknialym i zlym czlowiekiem - nie wnikam.
szokuje mnnie jednak fakt ze osoba ta w swobodny i nieskrepowany sposob
obraza nasze dzieci, naszych pasierbow i nas same. przyznajcie przeciez ze
stwierdzenie ze wszytskie dziewczynkiz rozbitych rodzin zostaja prostytutkani
a wszyscy chlopcy pedalami sugeruje jasno ze nasze dzieci ( jesli jestesmy
eksiami tym wlasnie sa, nasi pasirebowie tym bardziej i my jesli w zyciu
doswiadczylysmy rozwodu rodzicow jestesmy prostytutkami a nasi mezowie
pedalami.
oczywisice buntujemy sie ale nikt nie kasuje jej wypowiedzi dlatego ze
bezposrednio nie skierowala slow personalnie do zadnej z nas. nie musiala
przeciez bo wyrazila sie jasno. kazde dziecko z rozbitej rodziny jest tym kim
jest wiec po co kazda z osobna wytykac palcem. - - ma prawo do swobodnej
wypowiedzi- w koncu wolnosc slowa
wczoraj pojawil sie watek ktory zainicjowala anatsazja. sugerujac ze mangolda
jest gruba i brzydka ( wiem splaszczam temat bo anastazja nie uzyla takich
okreslen ale takie wnioski mozna bylo wysnuc na podstawie jej koentarzy )
podniosly sie glosy oburzenia - jak mozna przeciez to dotyczy wygladu a nie
jest dyskusja o pogldach itd itd - watek zostal w calosci usuniety.
zastanawiam sie dlaczego - anstazja wyrazila przeciez swoj prywatny poglad do
ktorego miala prawo, byl moim zdaniem duzo mniej obrzydliwy i obrazliwy od
tresci rozsiewanych przez mangolde.
czy zatem anastazja nie miala prawa powiedziec tego co myslala a mangolda
moze. czy zatem nazwanie naszych dzieci prostytutkami i pedalami jest zgodne
z etykieta forum a powiedzenie ze ktos jest gruby i brzydki juz nie ???
Obserwuj wątek
    • elf28 Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 10:58
      zgadzam się z Tobą magi. Dziwię się też nieco dlaczego taki trol jak mangolda
      nie został jeszcze z forum wykluczony. Inna sprawa, to to, że dajemy się jej
      często sprowokować. Nad takimi tekstami trzeba przejść do porządku dziennego i
      olać.
      • aga-aga3 Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:45
        ja widze róznice w pisaniu tego co sie myśli( nawet jak to sie innym nie
        podoba) i nie kierowanie tego do konkretnej osoby, nie mając ku temu podstaw, a
        pisaniem że ktoś jest"brzydki i gruby" żeby sobie pobisac bzdury.Ja się nie
        dziwię że post piszący o tym jaka mangola jest( wygląd )został skasowany.Któras
        z was widziała ją żeby pisac takie głupoty? chyba nie a więc to głupie
        plotkarstwo i kłamstwo nie związane z tematem forum.Poza tym jak wam sie jej
        posty tak nie podobaja to macie prawo sie oburzac i wnioskowac o ich usuwanie
        prawda? Administratorka zdecyduje czy macie rację czy nie.Ciekawe jakbyscie się
        czuły dgyby któs pisał kłamstwa o was i kierował je bezpośrednio? Każdy ma
        prawo do pisania tego co myśli prwda? a może cenzurka jedna jest tym za czym
        tęsknią co poniektóre z was?
        • m-jak-magi Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:52
          najwyrazniej nie maials okazji przeczytac postu anastazji ktora widziala
          zdjecie mangoldy. napisala co myslala i jesli my dajemy prawo wypowiadac sie
          mangoldzie dlaczego nie moze tego zrobic anastazja. a co do wycieczek
          personalnych to i takie byly ze strony mangoldy gdzie wyraznie i bez ogrodek
          jedna z forumowiczek nazwala prostytutka.
    • m-m-m Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:00
      Mnie też zdziwiło usunięcie tego wątku Anastazji.
      • kasia_kasia13 Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:04
        Mnie zdziwilo usuniecie watku Juli55, tam nikt netykiety nie zlamal.
        A gdyby kasowac watki Mangoldy, bo obraza dzieci z rozbitych rodzin
        piszac "wszystkie dizeci z rozbitych rodzin" trzeba by calkiem sporo podobnych
        watkow pousuwac, chociazby watek nowej forumowiczki:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14479&w=46592696
        • m-jak-magi Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:09
          usuniecia watku juli i emes tez nie rozumiem tym bardziej ze to jula
          przkeroczyla dopuszczalne granice podajac w ktoryms z postow prawdziwe imie
          swojej pasierbicy.
          mysle jednak ze jakolwiek nie brzmialyby posty juli nie sa one tak podle,
          zajadle, obrzydliwe i prymitywne jak pisanina mangoldy
          • m-m-m Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:11
            mysle jednak ze jakolwiek nie brzmialyby posty juli nie sa one tak podle,
            zajadle, obrzydliwe i prymitywne jak pisanina mangoldy

POPIERAM
        • elf28 Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:21
          Kasiu, a ja proponuje, żeby usunąć Twoje posty. Co Ty na to?
          • lubstej Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:25
            popiera
            • lubstej Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:25
              oj za szybko mi sie wyslalo
              mialo byc:

popieram wink
          • kasia_kasia13 Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:35
            elf28 napisała:

> Kasiu, a ja proponuje, żeby usunąć Twoje posty. Co Ty na to?

Tym sie roznimy, bo ja jestem przeciw cenzurze. Nie postuluje usuwania nikogo,
            jedynie zauwazam, ze Mangolda nie jest jedyna osoba na forum, ktora uogolnia.
    • madalenka25 Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:25
      naprawde nie widzisz różnicy w ataku personalnym a uogólnieniach?

• m-jak-magi Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:30
        nie nie widze - tym bardziej ze jak staralam sie wykazac mangolda nie uogolnia
        ona a'priori zaklada ze tak jest bez wyjatku.
        widze natomiast roznice miedzy nazwaniem kogos pedalem a nazwaniem kogos osoba
        brzydka.
        • madalenka25 Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:34
          nie przepadam za magnolda i trakuje jej wypowiedzi jako nieszkodliwe brednie
          ale z łaski swojej pokaż mi gdzie nazwała ona kogos personalnie pedałem albo
          prostytutką?
          • babe007 Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:36
            A wolno podlinkowac z innego forum?
            • babe007 Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:44
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37110&w=44893062&a=44929681
              "klasa" mangoldy w pełnej krasie
          • m-jak-magi Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:38
            zanim zaczniesz ze mna dyskutowac - przeczytaj wyraznie co napisalam w glownym
            poscie. odnioslam sie do tej kwestii i nie zamierzam jeszcze raz sie powtarzac.
            • madalenka25 Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:48
              no tak gdybym zeszła do poziomu magnoldy to pewnie zaczełabyś ze mna dyskusje :-
              )

ja widze róznice w personalnym obrażaniu a pisaniu o wszystkich czyli nikim

ale w jednym się z Toba zgadzamm - dyskutowac nie mamy o czym

• m-jak-magi Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:47
            masz odpowiedz w poscie bebe
            • madalenka25 Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:50
              to świadczy o kiepskim administratorze tego forum bo powinno zostac to
              natychmiast usuniete

o pogladach magnoldy nie dyskutuje bo to wg mnie wypociny wariatki i udziału w
              maglach z jej udziałem tez nie biore
              • m-jak-magi Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:54
                ja jakos nie moge - widocznie mam inna nature. moj post jednak byl wyraznym
                pytaniem do naszej moderatorki - gdzie sie konczy nasza swoboda wypowiedzi - bo
                powolujac sie na 2 przyklady nie wiem.
                jest swoboda wypowiedzi mangoldy i brak swobody anastazji - o to mi jedynie
                chodzi
                • madalenka25 Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:58
                  jeśli to pytanie do naszej Moderatorki to ja sie juz zamykam, choc wydaje mi
                  sie ze Jayin juz to wytłumaczyła w innym wątku
              • mikawi Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 11:57
                madalenka25 napisała:

> to świadczy o kiepskim administratorze tego forum bo powinno zostac to
                > natychmiast usuniete

nie tylko ta wypowiedź świadczy o kiepskim administratorze tamtego forum, tak
                na marginesie wink
                • babe007 Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 12:00
                  Ladies, a o autorce postu nie świadczy?
                  • mikawi Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 12:03
                    babe - jasne że świadczy, ale o poziomie wypowiedzi mangoldy chyba nie ma co
                    dyskutować bo w tym temacie jesteśmy zgodne. Dno i wodorosty. Tym niemniej
                    jesli admin prywatnego forum nie reaguje na wszelkiej maści obraźliwe posty
                    atakujące kogoś bezpośrednio w sposób tak niewybredny, to poniekąd akceptuje
                    ich treść i schodzi do poziomu autora.
      • mrs_ka do ad remu 09.08.06, 11:36
        Są dwie teorie zachowań wobec głupoty i chamstwa.

Pierwsza- jak rozumiem skorzystała z niej Jayin- nakazuje nie zniżać się do
        poziomu prostaka i nawet jeśli on nas wali w krocze, to my trzymamy się własnych
        zasad i bijemy powyżej pasa.
        Dlatego: Mangolda obraża nas i kompromituje się- jej sprawa. My zakładamy
        faulowy wątek o wyglądzie Mangoldy- wątek jest usunięty.
        Tak to już jest, że od chłopa wymagało się mniej w zakresie kultury i
        przestrzegania norm niż od szlachcica.
        To jest odpowiedź na post M_Jak_Magi.

Druga teoria jest taka, że chamstwo zwalcza się chamstwem albo w ogóle karczuje.
        Z tego forum już parę osób zostało wykarczowanych, choć nie prezentowały sobą
        poziomu dna i mułu jak Mangolda, a jedynie były złośliwe. W prawie wszystkich
        przypadkach była to złośliwość inteligentna. I we wszystkich przypadkach NIE
        BYŁY to macochy.
        Rozumiem więc, że status "macochy" wystarczy do tego, aby nawet gówno mogło stać
        się tortem. I takich sytuacji było na tym forum kilka wbrew deklaracjom, że
        "wszyscy najpierw jesteśmy ludźmi, a dopiero potem męzczyznami, kobietami,
        eksiami, neksiami itd".
        Innymi słowy pozytywny wkład w forum nicka X jest mniejszy od analogicznego
        wkładu nicka Y jeśli tylko nick Y jest macochą, a X nią nie jest. W przypadku
        przewin działa to dokładnie odwrotnie. Sprawa Juli jest tego najlepszym przykładem.

Teoretycznie preferuję opcję pierwszą, ale praktyka pokazała mi wielekroć, że
        czasem trzeba zastosować opcję drugą.

Jestem za wywaleniem Mangoldy, bo Jej obecnośc tu jest stratą czasu zarówno dla
        niej samej (zero ewolucji) jak i dla reszty userek (tego chyba nie trzeba
        wyjaśniać).

a.
        • m-jak-magi Re: do ad remu 09.08.06, 11:42
          mrska - uwielbiam cie czytac. pisz wiecej i czesciej smile
        • mikawi Re: do ad remu 09.08.06, 11:59
          dołączam się do ostatniego postulatu merskiej
    • mangolda male sprostowanko 09.08.06, 11:30
      1. gdzie niby napisalam WSZYSTKIE dzieci z rozbitych rodzin. owszem, uogólniam,
      pisze o takich dzieciach na podstawie swoich doświadczeń i obserwacji, ale nie
      używam slowa "wszystkie".

2. gdzie niby na tym forum zamiescilam post za których chcesz mnie z tego forum
      wykluczyć? no wlasnie. ktos napierw sam wkleja posty z innego forum, a potem sie
      bulwersuje. masochizm jakis czy cos.

3. Magi, czekam na link do postu w którym rzekomo napisalam, że chcę aby po
      mojej śmierci moje dzieci znalazly sie w domu dziecka. No, GDZIE ON JEST?
      Twoje stwierdzenie, że jeśli takiego postu nie ma to znaczy, że zostal on
      usuniety przez modaratora to podlość w ubeckim stylu.
      Jeśli takiego postu nie ma to znaczy tylko tyle, że się mylisz podobnie z resztą
      jak w innych sprawach.

4. Z usunięciem postu Anastazji nie mam nic wspólnego, dlaczego wiec ja mam
      ponosić konsekwencje tego usunięcia? Jeśli o mnie chodzi moze on zostać
      przywrócony. Osobiście jestem przeciwna cenzurze, podobnie jak donosom. PRL się
      skończyl.

na razie tyle
      Magda
      • m-jak-magi Re: male sprostowanko 09.08.06, 11:36
        mangolda napisała:

> 1. gdzie niby napisalam WSZYSTKIE dzieci z rozbitych rodzin. owszem,
        uogólniam,
        > pisze o takich dzieciach na podstawie swoich doświadczeń i obserwacji, ale nie
        > używam slowa "wszystkie".

NIE CHCE MI SIE WERTOWAC TWOICH POSTOW GDZIE WYRAZNIE PISZESZ ZE WSZYSTKIE
        DZIECI Z ROZBITYCH RODZIN TO PATOLOGIA ITD - NIE O TO W MOIM POSCIE CHODZI
        >
        > 2. gdzie niby na tym forum zamiescilam post za których chcesz mnie z tego
        forum
        > wykluczyć? no wlasnie. ktos napierw sam wkleja posty z innego forum, a potem
        si
        > e
        > bulwersuje. masochizm jakis czy cos.

A GDZIE JA PISZE ZE CHCE ZEBYS BYLA WYKLUCZONA ??? MOJ POST NAWOLYWAL DO
        DYSKUSJI I JESLI ZAWARTE TAM ZOSTALY PYTANIA TO NIE DO CIEBIE A DO MODERATORA
        >
        > 3. Magi, czekam na link do postu w którym rzekomo napisalam, że chcę aby po
        > mojej śmierci moje dzieci znalazly sie w domu dziecka. No, GDZIE ON JEST?
        > Twoje stwierdzenie, że jeśli takiego postu nie ma to znaczy, że zostal on
        > usuniety przez modaratora to podlość w ubeckim stylu.
        > Jeśli takiego postu nie ma to znaczy tylko tyle, że się mylisz podobnie z
        reszt
        > ą
        > jak w innych sprawach.

POSTARAM SIE GO ZNALEZC - ZRESZTA SAMA GO DOSKONALE PAMIETASZ WIEC
        >
        > 4. Z usunięciem postu Anastazji nie mam nic wspólnego, dlaczego wiec ja mam
        > ponosić konsekwencje tego usunięcia? Jeśli o mnie chodzi moze on zostać
        > przywrócony. Osobiście jestem przeciwna cenzurze, podobnie jak donosom. PRL
        się
        > skończyl.

SADZAC PO WIEKU NIEWIELE WIESZ O PRL WIEC DAJ SOBIE NA LUZ TO PO PIERWSZE A PO
        DRUGIE CZYTAJ NIE TYLKO OCZAMI ALE I STARAJ SIE ROZUMIEC CO CZYTASZ - NIGDZIE
        NIE SUGEROWALAM ZE USUNIECIE POSTU ANASTAZJI BYLO WYNIKIEM TWOICH DZIALAN.
        >
        > na razie tyle

A CO SZYKUJESZ COS JESZCZE ?? TYM RAZEM O KIM ??? MAM WRAZENIE ZE LISTE WAD,
        NIEDOSKONALOSCI I ZWYRODNIENIA DZIECI Z ROZBITYCH RODZIN MASZ NIEOGRANICZONA.
        > Magda
        • mangolda Re: male sprostowanko 09.08.06, 11:40
          NIE KRZYCZ KOBIETO
          • m-jak-magi Re: male sprostowanko 09.08.06, 11:42
            nie krzycze ale poniewaz masz klopoty ze zrozumieniem tego co pisze uznalam ze
            wieksze litery troche ci pomoga
            • mangolda Re: male sprostowanko 09.08.06, 11:46
              m-jak-magi napisała:

> nie krzycze ale poniewaz masz klopoty ze zrozumieniem tego co pisze uznalam ze
              > wieksze litery troche ci pomoga

jedno mnie zadziwia: rozcisz sobie prawo do krytykowania (ba! likwidowania)
              osoby za poglądy, a nie samych poglądów (sic!) stosując w tym celu podle,
              ubeckie metody i sama będąc tak chamską. zastanawiające.
              • m-jak-magi Re: male sprostowanko 09.08.06, 11:48
                prawda ??? tutaj akurat cos ci sie madrze powiedzialo - szok prawdziwy musze to
                zapamietac
              • elf28 Re: male sprostowanko 09.08.06, 11:48
                dziwi mnie Twój podpis Mangolda. Jeśli jesteś pokoleniem JPII, to zastanów się
                nad tym co tu wypisujesz.
              • natasza39 do mongołdy wyjasnienie co to jest UB! 09.08.06, 21:29
                mangolda napisała:
                > jedno mnie zadziwia: rozcisz sobie prawo do krytykowania (ba! likwidowania)
                > osoby za poglądy, a nie samych poglądów (sic!) stosując w tym celu podle,
                > ubeckie metody i sama będąc tak chamską. zastanawiające.

Demokracja i wolnosć słowa nie jest równoznaczna z tym, ze każdy pierdolec moze
                pisać to co mu ślina na język przyniesie.
                Demokracja (od gr."demos"), to rządy ludu, a nie debili, którzy moga pieprzyć
                co tylko chcą i o kim chcą.
                W demokracji ważny jest głos większości i jesli większośc uważa że piszesz
                pierdoły to tak jest.
                A "ubeckie metody" to ty stosujesz, bo tylko w tamtym systemie liczyło się kto
                sie gdzie urodził, a nie to co soba reprezentuje.
                I wyjaśnię ci to na twoim przykładzie, to lepiej zrozumiesz.
                Za czasów "ubecji" miałabyś więcej punktów na studia i lepszy start, bo jesteś
                wsiok z pochodzenia, co kiedys pisałaś, w którymś poście (linka nie zapodam,
                bo twą fanką nie jestem i "złotych mysli" mongołdy nie zbieram). Ze
                swoim "pochodzeniem" mogłabyś się zapisac do partyji i tam swe poglady nawet w
                zycie wprowadzać.
                Mało tego, my musiałybysmy tych twych pierdów i kloacznych pogladów słuchać i
                podsmiechiwac się z nich tylko w zaufanym gronie.
                W demokracji możemy się z pierdami dziewuchy ze wsi, prawdziwie "katolickiej"
                nie zgadzać czego dajemy wyraz. I o tym piszemy.
                Jak juz masz tego "magistra" to się doucz dziewucho, bo "wiocha" z ciebie
                wyłazi wszystkimi otworami.

Ps. Wcale nie trzeba się na "wsi" urodzić, zeby trąciło wiochą, ale w twoim
                przypadku to jednak reguła!
                • kicia031 Re: do mongołdy wyjasnienie co to jest UB! 09.08.06, 21:36
                  Natasza, umarlam smile))))

Wiecej prosze!!!!!!
                • m-jak-magi Re: do mongołdy wyjasnienie co to jest UB! 09.08.06, 22:08
                  natasza chyle czola smile to bylo naprawde dobre. juz cie lubie smile
    • jayin Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 12:00
      > czy zatem anastazja nie miala prawa powiedziec tego co myslala a mangolda
      > moze. czy zatem nazwanie naszych dzieci prostytutkami i pedalami jest zgodne
      > z etykieta forum a powiedzenie ze ktos jest gruby i brzydki juz nie ???

każdy ma prawo wyrażać poglądy. ale krytyki osobiste niemiłe to nie tutaj raczej. niezależnie od tego, czy krytykuje next, ex czy ksiądz proboszcz.

a co do tego co mówi mangolda - równie dobrze mogłabym wówczas wycinać wszystkie uogólnione wątki o tym "jakie te ex są głupie i pazerne", albo "jakie te next są głupie i naiwne" - no bo w końcu niby do nikogo nie personalnie, ale jednak mało przyjemnie i KTOŚ do siebie to tak czy siak weźmie.

A co do poglądów Mangoldy - jeśli forumowej grupie nie odpowiadają poziomem itd. - to po co dyskutować z nią wtedy? A większosć jak widzę po prostu MUSI z nią polemizować, albo chociaż napisać jej, co o niej myśli.

Jeśli rażą wasze osobiste odczucia i poglądy teksty, które pisze Mangolda, czy ktokolwiek inny - i nie jest to tak, że tylko jedna, czy dwie osoby nie mają ochoty czytać jej na tym forum - tylko większość forumowiczek (-ów?) - no to po co za problem powiedzieć/napisać na prv do mnie, albo założyć osobny wątek z JASNYM I KONKRETNYM tytułem - z "propozycją" wykluczenia z forum, lub ograniczenia "swobody wypowiedzi" danej osobie.

A pierwsze oficjalne protesty przeciwko jej obecności tutaj - nieśmiałe i ukryte między wątkamismile - widzę dopiero od wczoraj chyba.

Nigdzie nie ma wolności wypowiedzi. Jakby tak się przyjrzeć.
      Jest wolność w jakichś ramach. Z ograniczeniem. Zawsze. Nawet na forach publicznych.

Tutaj te ramy ustalają moderatorzy - oraz WY, o ile oczywiście jasno i wyraźnie powiecie/napiszecie jak te ramy chcecie ustawić, żeby było wam wygodnie i znośnie pisać tutaj, a nie będziecie toczyć forumowych dyskusji o tym, czy wolno, czy nie wolno i "a dlaczego tak a nie inaczej??", z podtekstem, ze coś jest nie tak w ustalaniu tych "ram" i trzeba kogoś z tego rozliczyć i znaleźć "winnego":=)

Jeśli coś jest nie tak, no to na litość boską, czy jakąkolwiek - po prostu czarno na białym. Pisać. A nie sugerować i zadawać pytania z podtekstem. A mo(r)derator (-ki?) przyjmą to wtedy do wiadomości, rozważą i w 99% zapewne przychylą się do takiej "grupowej" propozycji :=)

pozdr.
      J.
      • m-jak-magi Re: forum a wolnosc wypowiedzi 09.08.06, 12:05
        jesli zostalam wywolana do tablicy smile to sie wypowiem a i owszem.
        nie jestem za wykluczniem mangoldy jak i rowniez postulowalabym aby posty ktore
        wywoluja ozywiona dyskusje ( posty juli, emes czy anastazji ) nie byly kasowane
        jak chyba sama zauwazylas - po wykasowaniu jakiegos watku i tak pojawia sie
        nastepny ktory walkuje ten sam temat z tym ze osoby nie do konca zorientowane (
        np takie ktore nie mialy szans przeczytac watku wykasowanego ) nie bardzo
        wiedza o co chodzi lub tez wyrabiaja sobie mylne pojecie.
        to tyle ode mnie smile
    • reksia do m-jak magi 09.08.06, 12:06
      Powiem krótko ,jak dla mnie to w tym wpisie dotknęłaś sedna i popieram Cię w
      całości
      Pozdr smile
    • mamaika To forum prywatne 09.08.06, 12:08
      Rządzi tu nam niepodzielnie jayin i według mnie dobrze. Forum założonym przez
      nią ma prawo rządzić jak chce. Co do mangoldy - nie zgadzam się z wieloma jej
      poglądami ale jedno trzeba przyznać wyrażnie ożywia forum smile Bez przesady m-
      jak-magi doprawdy bierzesz to tak osobiście ? Bo ja jakoś nie a pasierbica
      byłam ,macochą jestem. Co do komentowania czyjegoś wyglądu to też uważam to za
      delikatnie rzecz ujmując nieeleganckie , postu anastazji nie czytałam i dobrze
      bo ją lubię smile. Mangoldę kiedyś poprosiłam o powstrzymanie się od dalszych
      wpisów w jednym z moich postów ,bo pomocne mi nie były i wiecie co - uszanowała
      moją prośbę może więc tak do końca to bez serca nie jest smile. Wrzućcie
      dziewczyny trochę na luz. Co do wycinanek sensu nie widzę to co piszemy
      świadczy o nas , dotyczy to i mangoldy i Juli , która też ostatnio była
      ciachana na własną prośbę.
      • m-jak-magi Re: To forum prywatne 09.08.06, 12:12
        mamaika - biore to osobiscie ale taka mam nature. nie umiem milczec jak sie z
        czyms nie zgadzam i czesto odczuwam potrzebe pojechania z chamem po chamsku.
        zazdrosze poniekad wielu forumowiczkom wywazonej postawy - podziwiam mrska np
        ale coz ja taka nie jestem.
        nie sposob nie czytac mangoldy bo wtrynia swoje 3 grosze gdzie sie da.
        to wywoluje we mnie rozne przemyslenia i czasem zjnajduje ujscie w takim
        poscie. co do anastazji - zazdrosze tupetu bo ja nie umialam sie na to zdobyc
        mimo ze chcialam.
      • reksia do mamaiki 09.08.06, 12:32
        mamaika napisała:

> Rządzi tu nam niepodzielnie jayin i według mnie dobrze. Forum założonym przez
        > nią ma prawo rządzić jak chce. Co do mangoldy - nie zgadzam się z wieloma
        jej
        > poglądami ale jedno trzeba przyznać wyrażnie ożywia forum smile

Mamaiko masz rację smile ale jest różnica gdy ktoś wyraźnie mówi "chce Was
        sprowokować" lub "rzucam kontrowersyjny post" a "wyrażam treści urażające i
        propagujące nienawiść"
        ale fakt Mangolda jest potrzebna po to by np skonfrontować swoje poglądysmile
        Pozdr
      • poxywka Re: To forum prywatne 10.08.06, 09:14
        forum jest na szczescie prywatne; jayin moze wycinac lub nie wycinac wedlug
        wlasnego uznania ale jak sama mowi jest otwarta na propozycje; nie da sie
        ukryc, ze sa rowni i rowniejsi; jak najbardziej zgadzam sie z opinia, ze
        mangolda nie zostala wycieta z forum dlatego, ze wystepuje jako macocha; ale
        moim zdaniem ona jest zwyczajnie szkodliwa; ile razy nowe forumki, ktore
        przyszly tu po rade zostaly na poczatek poczestowane glupota mangoldy ?
        pamietam co najmniej kilka przypadkow gdy ktos musial leciec z transparentem na
        poczatek watku by poinformowac, ze mangoldy nie bierzemy pod uwage; szczerze
        powiem, ze wolalabym aby forum ozywial ktos madrzejszy niz taki forumowy
        prowokator; zeby jeszcze te jej posty byly smieszne albo inteligentne to
        mialyby jakas wartosc; do tego zawsze mozna przewidziec co powie
        pozdrawiam
        poxywka
    • reksia do Mangoldy 09.08.06, 12:27
      Może wzięła byś ,wreszcie odpowiedzialnośc za swoje wypowiedzi ,a z wycieczek
      osobistych,
      to ;uraziłaś moje dzieci,bo też są z rozbitej rodziny wygłaszając patologiczne
      treści,iż dzieci z rozbitych rodzin są "dnem społecznym".Pozwolę więc sobie
      uogólnić "kobiety o patologicznie małych móżdżkach i skarłowaciałych
      serduchach,miernoty,wygłaszające patologiczne szowinistyczne obelgi.W stosunku
      do jakichkolwiek dzieci,na tym świecie żyjących.
      Są wg mniesmile BARDZO!!!!!!!!!!!! BRZYDKIE smile

• mamaadama4 Re: do Mangoldy 09.08.06, 14:10
        Sporadycznie tutaj ostatnio piszę, ale czasami aż ręka mnie świeżbi, żeby sobie
        niektóre wypowiedzi pokasować. Tym bardziej, że jest jakieś dziwne przyzwolenie
        obecnych forumowiczek na wypisywanie głupot w niewybredny sposób. Kiedyś też
        się żółć ulewała, ale przynajmniej trzymało się formę. Więc chyba jednak
        odkurzę nozyczki.
    • m-jak-magi mangolda na twoja prosbe wklejam twoje wypowiedzi 09.08.06, 15:59
      Re: Czy tak mozna?
      Autor: mangolda ☺
      Data: 24.04.06, 19:28 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

obcych ludzi. Z resztą kto to widzial, zeby matka latala po swiecie, a dziecko
      bez opieki.

i druga .......

magret65 napisała:

> Mangolda, a Ty byś chciała, żeby Twoje dziecko wysyłano po ciociach, czy
      > rodzinach zastępczych, gdyby,NIE DAJ BOŻE, Tobie się coś stało, a Twój mąż
      > miałby w planie nowy związek?!

za nic w świecie nie chcialabym aby moje dziecko wychowywala macocha, moje
      dziecko to nie kopciuszek. w razie nieszczęscia zajmą się nim moi rodzice lub
      brat z żoną, ja tez zajelabym sie ich dzieckiem - to jest prawdziwa rodzina, a
      nie żadna tam "nowa rodzinka". w ostateczności niech już lepiej trafi do rodziny
      zastępczej, niż do macochy.
      • mrs_ka Re: mangolda na twoja prosbe wklejam twoje wypowi 09.08.06, 16:12
        Dzięki Magismile))
        Dla uściślenia dodam, że wypowiedź pierwsza została zubożona przez brak
        kontekstu, a szkoda, bo było to pyszne doprawdy. Mianowicie ci "obcy ludzie",
        którym nie godzi się wywracać życia do góry nogami to ojciec wspomnianego
        dziecka i jego nowa partnerkasmile Czyli istotnie obcy jak cholera i faktycznie
        lepiej umieścić dziecko w rodzinie zastępczej, niż u własnego ojca.

Pamiętałam ten wątek, bo doprawdy Mangolda w nim zalśniła niczym brylant jablonexu.

a.
        • m-jak-magi Re: mangolda na twoja prosbe wklejam twoje wypowi 09.08.06, 22:05
          no zobacz a nic sobie biedulka nie mogla przypomniec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka