Drogie Forumowiczki,
Kolejny mail w sprawie pisania artykułu na temat macochowy.
Tym razem z prośbą

o możliwość wykorzystania wypowiedzi z forum do artykułu, ewentualnie o zgłoszenie się do tego, by zostać bohaterką takiego artykułu.
Jako, że nie mi decydować o tym, czy hcecie być "wykorzystane" do tego artykułu - to zdecydujcie same. Jeśli któraś z was ma życzenie być "wykorzystana" literacko - to można się zgłościć do tej pani indywidualnie lub w tym wątku, żeby wyrazić swoją zgodę na wykorzystanie swoich wypowiedzi, tudzież opisanie swojej historii, lub udzielenie wywiadu.
Jeśli któraś z was nie zgadza się na wykorzystanie jej wypowiedzi - może wpisać się w tym wątku, żeby było to zachowane czarno na białym w razie czego.
Link do tego wątku przekażę mailem do owej redakcji.
"Witam,
Kiedyś już zwracałam się do Was z tą prośbą, jednak wtedy, niestety,
musiałam zmienić plany.
Dziś piszę artykuł dla WP dział KOBIETA na temat życia w związku z
mężczyzną, który ma już dziecko. Chciałabym skupić się głównie na tym, co czuje nowa żona. Czy jest zazdrosna o dzieci? A może chce być ich "drugą mamą"? Czy jest szczęśliwa, czy ma chwile zwątpienia..Czy jest zazdrosna o ex?
Oczywiście, to sprawa indywidualna. Dlatego proszę o zgodę na
wykorzystanie wątków z forum w tekście. Chciałabym móc zacytować Wasze wypowiedzi, a jeśli byłaby taka możliwość, zadać pytania konkretnej "macosze", która chciałaby zostać jedną z bohaterek reportażu. Chcę przedstawić macochy z sympatią, nie oceniać, nie oskarżać, ale pokazać też, że życie z mężczyzną, który ma już dzieci nie jest takim dramatem, jakim się wielu wydaje. Chociaż bywa ciężko...
Z pozdrowieniami,