Dodaj do ulubionych

alarm fabryczny 147

16.12.05, 17:15
witam:)
zostałem szczeliwym posiadaczem AR 147.Autko jest wyposarzone w alarm
fabryczny,niestety jak próbuje otworzyc drzwi to nic sie nie dzieje,mozna
kraść:).Do kluczykow jest dopiety mały prostokącik ktorym podobno cos sie
robi:)Obok drzwi jest otwor do ktorewgo to pasuje i jak sie przyłozy to coś
tika:)Niestety drzwi nadal mozna otworzyc bez syreny:(Może ktos wie co z tym
zrobic??Na serwis mnie w chwili obecnej nie stac:)
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • lukasz_147 Re: alarm fabryczny 147 17.12.05, 00:10
      witam.

a moze poprostu alarm jest odlaczony.
      poprostu przyłóż to "coś" do pasującego otworu w desce i przytrzymaj kilka
      sekund (ok 5) aż uslyszysz piiik. potem zamknij z pilota drzwi i poczekaj aż się
      alarm uzbroi (dioda zacznie migać).

jeśli tak się nie stanie to czeka cię wizyta u speca.

system włacza i odlacza w ten sam sposób. natomiast gdy auto wyje i nie reaguje
      na pilota musisz poczekac azskończy i dopiero wtedy zadziałaś magnesikiem.

pozdrawim
      • mariusz_ns Re: alarm fabryczny 147 17.12.05, 06:58
        no tak tylko.ze on wlasnie nigdy nie wyje:)Kontrolka zawsze po właczeniu mruga
        i wygląda na uzbrojony. A czy jak otworze dzrwi kluczykiem to powinnna syrena
        zadziałac?A może to tak ma być a ja szukam dziury w całym??:)
        Pozdro.
        • lukasz_147 Re: alarm fabryczny 147 18.12.05, 00:53
          powinien wyć na otwarcie z kluczyka, a takrze gdy czujki ruchu w srodku coś
          "zobaczą".

aż sam z ciekawości sprawdze u siebie czy po odłaczeniu alarmu dioda miga, czy nie.
          nie jestem przekonany w 100% co do tego.

raz tez tak mialem. po otwarciu drzwi z kluczyka auto nie wyło tylko migało
          światlami i slyszalem tylko CYK-CYK. to samo przy uaktywnieniu czujników ruchu.

w serwisie powiedzieli ze ktoś odłaczyl alarm....:/ szkoda tylko ze nikt oprocz
          mnie tym autem nie jeździl, a przypadkowo się tego nie da zrobić. podejrzewam że
          coś mu się pochrzaniło.

jeżeli przykladałeś magnesik na kilka sekund i nic sie nie poprawilo to pora na
          speca.

moze to tylko kwestia uszkodzonej syreny.

jak rozumiem autko kupiłeś z drugiej reki.
          a jak z jego wypadkowością?
          bo czesto po dzwonie zostawia sie stary alarm i udaje glupiego ;) nie
          inwestuje sie przeceiz więcej w rozbitka niż to konieczne.

ale to czarny scenariusz...

• mariusz_ns Re: alarm fabryczny 147 18.12.05, 07:09
            witam:)Ono ani nie wyje ani nie mruga:)ani nie tika:)Przyłożenie magnesika nic
            nie zmienia.Gdy go przyłoże to po chwii slychac ciche tikanie ale dalej jest to
            samo.Np.zamykam sie w srodku alarmem i po jakiejs minucie otwieran drzwi od
            srodka i nic.Sprzedający twierdzi,ze oczywiscie nie było bite ale to kazdy tak
            mowi:)To nie sprowadzane tylko kupione w Polsce w salonie,sprawdzałem go u
            znajomego blacharza i twierdzi,ze wszystko ok.W ogole autko jak nowe i jestem
            nim zachwycony tylko ten alarm:(Na przedniej szybie w lewym rogu jest jeszcze
            jakis czujnik z diodą i jak włącze alarm ona nie swieci a nie wiem czy
            powinna.Sprawdzalem u ojca on ma tez fabryczny alarm w mondeo i jak sie z
            kluczyka owiera to tez sie nie wlacza.Sprobuje jeszcze baterie w pilocie
            wymienic bo pisze w instrukcji cos o diodzie a ona mi tak wlasnie dziwnie
            mruga.Pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie:)
            • lukasz_147 Re: alarm fabryczny 147 18.12.05, 10:11
              dioda w pilocie? bateria?

pilot przeceiz jest w kluczyku i nie ma w nim żadnej diody. a bateria gdyby byla
              słaba to nie zamykalby drzwi bo alarm jest podłaczony pod centralny zamek
              • mariusz_ns Re: alarm fabryczny 147 18.12.05, 16:26
                no wreszcie:)Probowalem roznych polozen z magnesikiem,w pewnym momencie dioda w
                czujniku na szybie zaswiecila i caly czas mrugala nawet jak samochod byl
                zapalony.Po ponownym wlozeniu magnesika zgasla.Teraz jak wlacze alarm to ona
                tez mruga i jak otworze drzwi z kluczyka to syrena sie wlacza:)
                Dzieki za pomoc:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka