Dodaj do ulubionych

AR Gtv ????

10.06.06, 13:31
Jakie opinie krążą na temat używanej AR GTV, rocznik 95-97 ? Czy warto
kupować ją ? Oglądałam ogłoszenia i jej koszt to 15-20 tys. zł. CZy mógłby
ktos podzielić się wrażeniami i doświadczeniem ? Zewnętrznie miły widok, ale
czy nie za swój wygląd nie "wynagradza" niespodziankami ? I jeszcze jedno:
zużycie paliwa.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • alfa1662 Re: AR Gtv ???? 10.06.06, 14:13
      witaj,kilka lat wstecz mialem gtv 2l turbo,jezdzilo szybko ale palilo sporo bo
      okolo 15l,tę którą mialem byla z 1996 roku,idealnie utrzymana 62tys
      przebiegu,wyglądala poprostu jak nowa,jezdzilem ją tylko przez wakacje,ze
      sprzedażą tez niemialem problemow .zadnych niespodzianek z nią niemialem,byla
      tylko strasznie niska,miala nisko osadzoną mise olejową,no i raz ją
      rozwalilem.drogi jest serwis i czesci,ale auto przyciąga uwage przechodniow
    • mchmiel21 Re: AR Gtv ???? 11.06.06, 13:48
      No właśnie w tym aucie spalanie to moim zdaniem zabójstwo... cena zgadza sie
      bardzo potaniały a wygladają jak rasowe Coupe. No i ostatnio widziałem na
      drodze filftingowana Gtv - cos przepieknego.

Pytanie dodatkowe Rafał coś kiedyś pisał ze GTV to nie Gtv. O co tu Chodzi??
      Pozdrawiam mchmiel
      • uki145 Re: AR Gtv ???? 11.06.06, 15:06
        Witam! GTV to tylnionapedowe,rasowe coupe Alfy z lat 70- 80 tych. w tej
        chwili pojazd bardzo niszowy i kolekcjonerski. www.cuoresportivo.pl . Gtv to
        przednionapedowe coupe z lat 90 tych , wynik współpracy z fiatem i powszechnej
        globalizacji (bazuje na konstrukcji innych pojazdów :145/fiat bravo) i oprócz
        stylistyki nie ma wielu wyrózników od innych modeli tej firmy .Pozdrawiam
        • uki145 Re: AR Gtv ???? 21.06.06, 12:07
          Witam! podbijam wątek ,bo wydaje mi sie ,ze temat nie został wyczerpany .
          ostatnio orientacyjnie pytałem o czesci zawieszenia do tego wspaniałego auta i
          niestety ,pomimo podobienstw płyty podłogowej do 145/146 cenowo nie wyglada to
          tak różowo. wahacz tylni górny(sa na kazda strone 2) kosztuje w sieci inter
          cars około 400-500 zł w zamienniku!!!!(drogo ,bo wahaczy jest w sumie 4 sztuki
          z tyłu ) . wahacz przedni to koszt od 250 zł (tu sie zdziwiłem ,bo przeciez
          dobry wahacz do 145 kupimy juz za 150 zł . podobnie bedzie z
          amortyzatorami ,tarczami hamulcowymi. w zwiazku z tym bardzo
          prosze,szczególnie uzytkowników Gtv/Spider ,o opisanie trwałosci zawieszenia w
          w/w modelach . Rafale ,byłbym bardzo wdzięczny ;-). rozumiem ,ze tak jak
          przypuszczam ,skrzynia biegów,silniki,sprzegło (w Twin Sparkach 1.8 i 2.0 )
          maja identyczne wymagania i koszty eksploatacji jak w przypadku odpowiedników
          w 145/156 itd. Pozdrawiam Łukasz
          • uki145 Re: AR Gtv ???? 21.06.06, 12:12
            dla pełnej jasnosci ,wahaczy jest z tyłu w sumie 4 (2 na kazda strone)
          • rafal.gtv Re: AR Gtv ???? 21.06.06, 12:31
            Trwałość zawieszenia jest jedynie poprawna. Mój sporadycznie uzywany Spider ma
            drugi komplet - częściowo oprawiony Powerflex'em. Z obserwacji - 40 kkm to
            wszystko dla lekkiego 2.0TS. Cięższe szóstki załatwiają zawieszenie szybciej.
            Upgrade PW jest moim zdaniem, opłacalny , bo koszt zrekompensuje się przy
            kolejnej wymianie i regulacji geometrii :)
            Skrzynia i sprzęgło są takie same , jak w 155 ( do roku 1998 ) , a później -
            jak w 156.
            Prywatnie polecam wersję JTS po 2003r.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka