telbi 05.07.06, 10:23 Witam wszystkich mam pytanko czy ktos zmienial ostatnio przeplywomierz i jesli tak to czy sa jakies sensowne zamienniki (w sensie ceny). Mam 146 1.4 TS 2000r Bosch kosztuje okolo 660 zeta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b4r45 Re: Przeplywomierz 05.07.06, 13:16 podlącze sie ;-) Przepraszam, jeśli takie pytanie już tu padło - ale szukałem i nie znalazłem ...A na cuore dobić się nie mogę - cos x proxy... Anyway - musze wymienic przeplywomierz chyba (spadek osiagów pow 4k)..i teraz pytanie...Jest w neciku jakis gotowy howto jak to zrobic samemu? ASO mnie nie interesuje, ceny maja z kosmosu, T.Seligi cos tez przyduzo jak na moje oko...Nie kojerza tej czesci z pamieci w silniku, stad pytanie. Jakies wskazowki, porady? Jęsli byl/jest taki temat już, proszę o info i przesunięcie? pzdr. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Przeplywomierz 05.07.06, 13:57 Witam. Czyszczenie w 156: www.alfa156.net/tech/maf.html www.alfa156.net/tech/MAFguide/ Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
b4r45 Re: Przeplywomierz 05.07.06, 14:06 Wiedzialem ze przed wieczorem z braku czasu tego nie zdajde, ale jest forum i ktos pomoze ;-)))) Wielkie dzieki, tym razem zaoszczedze sobie troche kasy ;-) Odpowiedz Link
telbi Re: Przeplywomierz 05.07.06, 14:10 Witam Wczoraj rozebralem u siebie ten przeplywomierz i tam lekko dmuchnolem i dotknolem (zupelnie nieswiadomie)i jakby troszke lepiej, dzis sprobuje dokladniej. Pozdrawiam i dzieki bardzo Odpowiedz Link
uberto12 Re: Przeplywomierz 10.07.06, 21:43 www.przeplywomierz.pl/sklep,2474,,,01,,pl-pln,16343,0.html Tu są po 200 zł, jeźzi ktoś z takowym ??? Odpowiedz Link
knightmann Re: Przeplywomierz 11.07.06, 22:56 chciałem się zabrać wkrótce za wyczyszczenie przepływki wedłu tej instrukcji co podałeś linki, ale możesz przełożyć na nasze co to jest ten "Isoprophylalcohol" albo ewentualnie czym można go zastąpić? niechciałbym narobić sobie czasem większego bigosu niż mam ;) Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: Przeplywomierz 11.07.06, 23:03 Alkohol izopropylenowy - mozna go zakupić w sklepach z częściami elektronicznymi i w sklepach z odczynnikami chemicznymi. Zastąpić go tu może teoretycznie zwykly alkohol - t.j spirytus rektyfikowany >95% , niemniej jednak ma on gorsze właściwości czyszcząco - rozpuszczające. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Przeplywomierz 12.07.06, 07:35 Witam. > Alkohol izopropylenowy A dokładnie - alkohol izopropylowy ;) > - mozna go zakupić w sklepach z częściami > elektronicznymi i w sklepach z odczynnikami chemicznymi. Dokładnie. Również w firmach zamujących się tonerami i kartridżami do drukarek i faksów. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link