a_pola 08.09.06, 15:33 ...ERb czy jakos tak failure,,, wyswietlily mi sie sie te komunikaty jeden po drugim po odpaleniu samochodu... jestem juz tak zestresowana jak ten samochod odpalam, ze chyba go sprzedam... co to moze byc???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chunkpunk Re: ABS failure... 08.09.06, 17:45 A jak ci Windows wyswietla glupie bledy to oczywiscie sprzedajesz ???? Odpowiedz Link
a_pola Re: ABS failure... 09.09.06, 16:37 tylko windows mnie nie zostawi na lodzie przy awaryjnym hamowaniu, nie satnie nagle w nocy in the middle of nowhere...itd Odpowiedz Link
nicolaromeo Re: ABS failure... 09.09.06, 17:34 No z powodu awarii ABS to raczej nie zostaniesz w nocy "in the middle of the nowhere" Odpowiedz Link
mumio2000 Re: ABS failure... 09.09.06, 17:59 Oto ludzie nowej ery: bezradni, jak dzieci, jesli zaswieci sie "lampka". Od razu sprzedaja samochody. Bez ABS nie umieja juz hamowac, ba! NIE WYOBRAZAJA SOBIE W OGOLE HAMOWANIA! masz racje, a-pola. Bez ABS nie zyjesz przy pierwszym nacisnięciu na pedał a auto zamiast hamowac, jeszcze przyspieszy.... Rece opadają. Odpowiedz Link
jg156 Re: ABS failure... 09.09.06, 18:22 Też raz mi się to zdarzyło (156 2.4JTD). Na zakęcie pojawił się podobny komunikat i hamulce stały się nadwrażliwe. Ponowne uruchomienie silnika rozwiązało problem. Nie przejmował bym się tym, chyba, że problem będzie się powtarzał. Wszak to właśnie urok Alfy, nieprawdaż :) Odpowiedz Link
a_pola Re: ABS failure... 09.09.06, 21:28 nie jestem bezradna, tylko poirytwana tym,ze ciagle cos mi sie swieci w tym samochodzie, zapala kontrolka a to abs, a to cos tam ,a od miesiaca miga mi airbag itd , co i raz jakis failure, przeciez wiem,ze bez abs dam rade, ale wkurza mnie,ze jak wsiadam za kierownice to sie zastanawiam co mi dzis wyskoczy i czy tym razem dojade.... moze dlatego,ze jest to moj peirwszy samochod , w ktorym musze zwracac uwage na takie sygnaly, a nie po prostu tankowac i jezdzic... Odpowiedz Link
janioj Re: ABS failure... 11.09.06, 13:44 Hmm, a może podjedź po prostu do jakiegoś mechanika, który dysponuje examinerem i wiedzą pozwalającą na jego prawidłowe użytkowanie. Spotkałem się już z opnią, że skoro z powodu złego oleju rozwaliło wspomaganie kierownicy... to znaczy, że samochód jest do ...:) Nierzadko powodem tego typu usterek jest tak zwana "pierdółka", ale zgodnie z zasadą, że wszystko jest trudne nim stanie się proste, należałoby to sprawdzić:) Odpowiedz Link