Dodaj do ulubionych

MAGNETYZERY

01.10.06, 12:28
Witam.Czy ma ktos moze zamontowane magnetyzery???Nie chodzi mi o jakies
mniejsze spalanie,tylko o to czy to cos daje silnikowi itd,czy to tylko
bajer???Znalazlem tu cos takiego:
www.allegro.pl/item130497109_magnetyzery_testowane_przez_automobilkluby_i_pzmot.html

Co o tym myslicie??
Obserwuj wątek
    • voivod696 Re: MAGNETYZERY 01.10.06, 12:46
      Jak powiesisz a lusterku to nie musisz wrzucać biegu będziesz się przemieszczał poprzez przyciąganie do innych samochodów. Zużycie paliwa na pewno spadnie i będziesz niewykrywalny dla radarów w 99%. 100% niewykrywalności daje powieszenie płyty gramofonowej.
      • alfamaniak Re: MAGNETYZERY 03.10.06, 09:51
        100% niewykrywalności daje powieszenie
        > płyty gramofonowej.

hmmm, a może być taka mniejsza, czy koniecznie duża? Bo trochę zasłania widok:/
        • voivod696 Re: MAGNETYZERY 03.10.06, 18:36
          Tylko Long Play
    • piotrcar Re: MAGNETYZERY 01.10.06, 12:55
      hehehehe.wlasnie tez tak myslalem:)))
    • alces1 Re: MAGNETYZERY 01.10.06, 19:18
      59 zł to nie wydatek, a jeśli poprawi Ci to samopoczucie, to czemu nie, bo
      motor w Twojej Alfie raczej tego nie odczuje;)
      Chociaż różne legendy już na ten temat krążą, pewnie i coś to daje, ale w sumie
      jeśli uzyskany efekt mieści się w przedziale 0 - 0,5 % na spalaniu i osiągach
      oraz wszystkich innych wymienionych tam korzyściach, to wszystko.
      Ja powiem tak - zamontuj, zrób dokładne pomiary i podziel się z kolegami na
      forum jakie przyniosło Ci to efekty.
      Mój znajomy sam skonstruował sobie magnetyzery do VW vento z instalacją LPG i
      jest zadowolony, a jeśli mu wierzyć, to spalanie spadło o 1,5l gazu na 100km.
      Wybór więc należy do Ciebie, a ja chętnie przeczytam o efektach:)
      Pozdrawiam!
      • emeryt1946 Re: MAGNETYZERY 01.10.06, 21:22
        Zużycie paliwa spadnie , jeżeli magnetyzer swym polem zablokuje przepustnicę w
        pozycji zamkniętej.
        Natomiast założony po przeciwnej stronie - spowoduje jej uchylenie , skutkujące
        wzrostem dynamiki i podwyższonymi wolnymi obrotami.
        W przypadku LPG zastosowanie magnetyzera daje wymierne pożytki związane ze
        skutecznym wyłapywaniem opiłków stali z instalacji LPG , powstałych w wyniku
        kowalskich metod wytwarzania tych wyrafinowanych konstrukcji. Współczesna nauka
        nie dowiodła natomiast innych skutków oddziaływania tego urządzenia na pojazdy
        zasilane silnikami spalinowymi.
    • ttomee Re: MAGNETYZERY 01.10.06, 21:44
      to ściema. Ani silnik mniej nie pali, ani moc nie wzrasta.
      Pozdr.
      • zorro61 Re: MAGNETYZERY 03.10.06, 08:44
        potwierdzam.Po montażu ( opisane na allegro) przejechałem ponad 10000aby
        stwierdzić , że jestem bardzo naiwny,żadnych wymiernych korzyści dot. spalania
        i osiągów.
        • telbi Re: MAGNETYZERY 03.10.06, 09:19
          Witam

A ja wiem ze magnetyzery dzialaja na 100% ale tylko w Polsce i w komplecie ze
          swiecami brisk hehe :)

Pozdrawiam
        • voler Re: MAGNETYZERY 07.10.06, 00:11
          Nie wiem jak się sprawuja magnetyzery z allegro ale o dziwo założone przez firmę na palniki na olej lekki w moim zakładzie działaja i daja oszczędności ok 12%.Inna sprawa ,że oszczędności minimum 8% były zawarte w umowie.Podobnie ma sie sprawa z magnetyzerami w fiacie bravo..działają .Jedyna róznica to taka ,że były montowane w Holandi,gdzie także była gwarancja działania dana przez profesjonalna firme.Wiem jedno ,jęsli to cholerstwo działa powinno byc to widac po analizie spalin.
    • piotr_tk Re: MAGNETYZERY 15.10.06, 15:17
      własnie kupiłem magnetyzery i o dziwo pomagają, polepszyła sie elastycznosc,
      nie wiem jak spalanie bo jeszcze nie mierzyłem.
      • malgoska1 Re: MAGNETYZERY 15.10.06, 17:32
        Witam.

> własnie kupiłem magnetyzery i o dziwo pomagają, polepszyła sie elastycznosc,
        > nie wiem jak spalanie bo jeszcze nie mierzyłem.

Właśnie kupiłeś i już wiesz... ;))))
        Szybki jesteś...

Pozdrawiam,
        Maciej Loret
        • piotr_tk Re: MAGNETYZERY 16.10.06, 12:28
          Właśnie kupiłeś i już wiesz... ;))))
          > Szybki jesteś...
          >
          >
          > Pozdrawiam,
          > Maciej Loret

czy musze pisać ze kupiłem, założyłem, pojeździłem 2 3dni i taki jest efekt?
          przeciez nie napisałem "kupiłem, paczka czeka na poczcie i juz mi polepszyła
          sie elastycznośc."

nie rozumiem po co tyle ironii na tym forum. rzadko kiedy są tu jakieś
          konkrety (niestety)
          • alcol Re: MAGNETYZERY 16.10.06, 13:22
            > nie rozumiem po co tyle ironii na tym forum. rzadko kiedy są tu jakieś
            > konkrety (niestety)

Apropo's konkretów:
            rozumiem, że to polepszenie(sic!) to odczucia subiektywne ;)
            No chyba, że przed założeniem i po robiłeś pomiary i próby elastyczności,
            prównałeś wyniki i chcesz sie pewnie teraz nimi przed nami pochwalić ;)
            • piotr_tk Re: MAGNETYZERY 16.10.06, 17:29
              nie, nie będę się chwalić, bo pomyslicie ze robię reklamę firmie sprzedającej.
              ocene zostawiam dla siebie. chciałem predstawic tylko moje spostrzeżenia ale
              oczywiscie wszyscy są mądrzejsi, choć nie sprawdzali. co do pomiarów to
              oczywiscie nie robiłem. choć zrobiłem badanie spalania i CO w spalinach. ale
              nie bede sie juz wiecej rozpisywał. jak ktos chce poznac wyniki niech napisze
              na maila za jakis czas.
              • malgoska1 Re: MAGNETYZERY 16.10.06, 21:08
                Witam.

> nie, nie będę się chwalić, bo pomyslicie ze robię reklamę firmie
                > sprzedającej. ocene zostawiam dla siebie. chciałem predstawic tylko moje
                > spostrzeżenia ale oczywiscie wszyscy są mądrzejsi, choć nie sprawdzali.

Nie nerwowo, długie ruchy...
                Oczywiście jest szansa, że jesteś wybrańcem i jako jednemu z niewielu ludzi
                (poza producentami i sprzedawcami) udało się wykazać działanie onych wynalazków.

Pozdrawiam,
                Maciej Loret
    • hr.dracula Re: MAGNETYZERY 16.10.06, 18:45
      W dzisiejszym Motorze jest dość obiektywny test magnetyzerów , z którego
      wynika , że większy wpływ na osiągi ma ciśnienie atmosferyczne i fazy księżyca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka