ponki1 15.10.06, 13:01 Ktos wie moze gdzie znajduje sie filtr powietrza w AR 145 1.4 z 99 r. ?? Musze wymienic a nie wiem gdzie jest :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p.maiki Re: Filtr powietrza 15.10.06, 13:48 Duża plastikowa puszka pod maską po stronie kierowcy z dwoma długimi śrubami na górze i dwoma mniejszymi po bokach. Idzie tam gruba rura. Jak odkręcisz i zdejmiesz pokrywę to twoim oczom ukarze się filtr powietrza. I tyle ja tak mam w 146 przed fl. Mam nadzieję że znajdziesz. Pozdrawiam Michał (p.maiki) Odpowiedz Link
ponki1 Re: Filtr powietrza 15.10.06, 15:41 A czy ten filtr to jest ten sam co do nadmuchu ?? Pozdrawiam Odpowiedz Link
p.maiki Re: Filtr powietrza 15.10.06, 16:08 Nie to nie jest ten sam. Filtr od nadmuchu to tak zwany filtr kabinowy albo przeciwpyłkowy. Znajduje się pod podszybiem od strony pasażera. Odpowiedz Link
ponki1 Re: Filtr powietrza 15.10.06, 16:14 Chodzi mi bardziej o ten kabinowy, Odkrecilem troche okrywe pod szyba pasarzera ale z tego co widzialem to jest jeszcze jakis plastik pod nia, czy on tez jest zdejmowalny a pod nim filtr ? Odpowiedz Link
p.maiki Re: Filtr powietrza 15.10.06, 18:17 Dokładnie. Ten plastik to jest osłona filtru. Bez całego zdjęcia podszybia może być Ci trudno wymienić filtr. Uważaj żeby rurek od spryskiwaczy nie powyrywać. Odpowiedz Link
yogii8 Re: Filtr powietrza 28.10.06, 21:19 ja tez chcialem wymienic filtr kabiny w 146 ..udalo mi sie sciagnac caly plastik podszybia i okazalo sie ze nie ma zadnego filtra tylko jakis plastik maly ..po co on skoro filtra nie zalozono>? Odpowiedz Link
ukaszek_t Re: Filtr powietrza 29.10.06, 19:15 filtr znajduje sie (albo powinien) pod tym plastikiem. pod filtrem jest klapa od zamykania powietrza z zewnątrz. nie bedziemy sie rozpisywać www.filtron.com.pl/2005/katalog/instrukcje/1033k.pdf pozdrawiam Odpowiedz Link