dudix83 10.11.06, 21:44 Witam, czy miejsce laczenia termostatu z silnikiem smarujemy jakims uszczelniaczem czy po prostu sciagamy mocno srubami termostat do bloku ?? pozdrawiam dudix83 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiu7911 Re: Termostat i jego montaz 11.11.06, 09:20 witam,ja jak wymienialem to niczym nie smarowalem,ale ubezpiecz sie w opaski do wezy,pozdrawiam. Odpowiedz Link
dudix83 Re: Termostat i jego montaz 11.11.06, 09:25 Witam, to dobrze :) u mnie autko w garazu stoi i jak narazie ma nie podpiety termostat bo nie wiedzialem czy smarowac jakims uszczelniaczem czy tez nie. Na starym zauwazylem slady jakiejs masy ale to moze byc lekko zakamienione. A powiedz mi jeszcze jak z plynem chlodniczym, bo mnie troche sie ulalo i wydaje m i sie ze nie ma sposobu na unikniecie niewylania plynu. Wiele udalo mi sie chwycic do butelki -> z litr bedzie. Pozdrawiam dudix83 Odpowiedz Link
misiu7911 Re: Termostat i jego montaz 11.11.06, 09:49 ja nie lapalem starego plynu,poprostu dolalem petrygo,mozna go mieszac z innymi,za jakis czs tez sprawdz poziom plynu wrazieco uzupelni Odpowiedz Link
selespeed1 Re: Termostat i jego montaz 11.11.06, 23:06 No i odpowietrz po wymianie układ. Odpowietrznik jest na chłodnicy od strony zbiornika wyrównawczego- taka plastikowa śruba na górze Odpowiedz Link