xdyrek 28.05.07, 17:58 jak wymienić tylną żarówkę ?czy zdejmować klosz-jak ?.dzięki za pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rolanddm Re: 156 -tylna żarówka 28.05.07, 18:24 Hej.Nie robilem jeszcze tego,ale instrukcja mowi ze w sedanie mozna sie do nich dostac od wewnatrz bagaznika po odkreceniu takich czarnych plastikowych pokryw,a w klapie-po czesciowym zdjeciu poszycia.Klosze zostaw w spokoju. Pozdrawiam Odpowiedz Link
xdyrek Re: 156 -tylna żarówka 28.05.07, 18:29 No właśnie odkręciłem jedyną śrubkę na rogu klosza myśląc ,że wyjdzie od strony klapy ale nic z tego .To mówisz aby dostać się pod tapicerkę w bagażniku? Odpowiedz Link
emeryt1946 Re: 156 -tylna żarówka 28.05.07, 18:35 Ludzie.... O ja p... jakim cudem podostawaliście prawa jazdy i jakim cudem dajecie sobie radę z netem ? Przecież takie teksty świadczą o totalnym technicznym analfabetyzmie. Odpowiedz Link
xdyrek Re: 156 -tylna żarówka 28.05.07, 18:48 Kolego nie bądż taki mądry -nie musisz tego czytać a o moje prawko się nie martw(wiele lat jeżdżę bez wypadku).Mam instrukcję w j.flamandzkim (może go znasz?-ja nie)i wolę,zapytać niż szarpać i póżniej kupować nową lampę Odpowiedz Link
rolanddm Re: 156 -tylna żarówka 28.05.07, 18:53 Pod tapicerke,jesli chodzi o lampy w klapie bagaznika. Definitywnie wszystko zrobisz od wewnatrz,w bagaznikau. Senkju wery macz za krytyke...:-) Odpowiedz Link
rolanddm Re: 156 -tylna żarówka 28.05.07, 18:56 rolanddm napisał: > Pod tapicerke,jesli chodzi o lampy w klapie bagaznika. > Definitywnie wszystko zrobisz od wewnatrz,w bagaznikau. > Senkju wery macz za krytyke...:-) Mysle tu o emerycie1946...:-( Odpowiedz Link
xdyrek Re: 156 -tylna żarówka 28.05.07, 21:22 Chamstwo ludzkie nie zna granic, po to chyba jest to forum aby sobie pomagać a nie odgrywać cwaniaka nawet jeżeli czyjeś pytanie wydaje się trywialne. Niektórzy nawet na proste pytanie potrafią udzielić wyczerpującej odpowiedzi a z treści wynika ,że mają wiedzę -i tak trzymać .Ja przed alfą miałem mercedesa -tam wymiana żarówek czy kloszy była dziecinnie prosta (i przód i tył)a na moje pytanie jak ktoś nie chce nie musi odpowiadać . Odpowiedz Link
dudix83 Re: 156 -tylna żarówka 28.05.07, 22:29 Witam, ja bede trzymal strone emeryta bo dla mnie pytanie jak sie zmienia zarowke w samochodzie to juz przesada - niedlugo ktos sie zapyta jak sie zmienia kolo zapasowe albo jak sie reguluje oparcie w fotelu !!! - Xdyrek, piszesz ze miales mercedesa wczesnie i tam wymiana jest trywialna, tak samo jest w alfie, wystarczy luknac troche i pomyslec jak sie do tego zabrac, ani nie trzeba miec specjalnych narzedzi ani duzo sily a wystarczy tylko troche pomyslec i nie robiac nic na sile nic sie nie zepsuje. Pozdrawiam dudi Odpowiedz Link
emeryt1946 Re: 156 -tylna żarówka 29.05.07, 11:54 Co więcej - uważam , że postawa założyciela wątku jest znamienna i o dziwo - powszechna na forum. Pokutuje zasada: - Nie potrafię nic zrobić przy samochodzie , a nie mam kasy , więc olewam "zbójecki cenowo" serwis. Po jakimś czasie samochód sie psuje , stąd wniosek , że samochód jest zły :) Pokolenie "Dzieci neostrady" jest imo pokoleniem technicznych analfabetów ( językowych często też...) Odpowiedz Link