Dodaj do ulubionych

156 -tylna żarówka

28.05.07, 17:58
jak wymienić tylną żarówkę ?czy zdejmować klosz-jak ?.dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • rolanddm Re: 156 -tylna żarówka 28.05.07, 18:24
      Hej.Nie robilem jeszcze tego,ale instrukcja mowi ze w sedanie mozna sie do nich dostac od wewnatrz bagaznika po odkreceniu takich czarnych plastikowych pokryw,a w klapie-po czesciowym zdjeciu poszycia.Klosze zostaw w spokoju.
      Pozdrawiam
      • xdyrek Re: 156 -tylna żarówka 28.05.07, 18:29
        No właśnie odkręciłem jedyną śrubkę na rogu klosza myśląc ,że wyjdzie od strony
        klapy ale nic z tego .To mówisz aby dostać się pod tapicerkę w bagażniku?
        • emeryt1946 Re: 156 -tylna żarówka 28.05.07, 18:35
          Ludzie.... O ja p... jakim cudem podostawaliście prawa jazdy i jakim cudem
          dajecie sobie radę z netem ?

Przecież takie teksty świadczą o totalnym technicznym analfabetyzmie.
          • xdyrek Re: 156 -tylna żarówka 28.05.07, 18:48
            Kolego nie bądż taki mądry -nie musisz tego czytać a o moje prawko się nie
            martw(wiele lat jeżdżę bez wypadku).Mam instrukcję w j.flamandzkim (może go
            znasz?-ja nie)i wolę,zapytać niż szarpać i póżniej kupować nową lampę
    • rolanddm Re: 156 -tylna żarówka 28.05.07, 18:53
      Pod tapicerke,jesli chodzi o lampy w klapie bagaznika.
      Definitywnie wszystko zrobisz od wewnatrz,w bagaznikau.
      Senkju wery macz za krytyke...:-)
      • rolanddm Re: 156 -tylna żarówka 28.05.07, 18:56
        rolanddm napisał:

> Pod tapicerke,jesli chodzi o lampy w klapie bagaznika.
        > Definitywnie wszystko zrobisz od wewnatrz,w bagaznikau.
        > Senkju wery macz za krytyke...:-)
        Mysle tu o emerycie1946...:-(
        • xdyrek Re: 156 -tylna żarówka 28.05.07, 21:22
          Chamstwo ludzkie nie zna granic, po to chyba jest to forum aby sobie pomagać a
          nie odgrywać cwaniaka nawet jeżeli czyjeś pytanie wydaje się trywialne.
          Niektórzy nawet na proste pytanie potrafią udzielić wyczerpującej odpowiedzi a z
          treści wynika ,że mają wiedzę -i tak trzymać .Ja przed alfą miałem mercedesa
          -tam wymiana żarówek czy kloszy była dziecinnie prosta (i przód i tył)a na moje
          pytanie jak ktoś nie chce nie musi odpowiadać .
          • dudix83 Re: 156 -tylna żarówka 28.05.07, 22:29
            Witam,
            ja bede trzymal strone emeryta bo dla mnie pytanie jak sie zmienia zarowke w
            samochodzie to juz przesada - niedlugo ktos sie zapyta jak sie zmienia kolo
            zapasowe albo jak sie reguluje oparcie w fotelu !!! - Xdyrek, piszesz ze miales
            mercedesa wczesnie i tam wymiana jest trywialna, tak samo jest w alfie,
            wystarczy luknac troche i pomyslec jak sie do tego zabrac, ani nie trzeba miec
            specjalnych narzedzi ani duzo sily a wystarczy tylko troche pomyslec i nie
            robiac nic na sile nic sie nie zepsuje.

Pozdrawiam
            dudi
            • emeryt1946 Re: 156 -tylna żarówka 29.05.07, 11:54
              Co więcej - uważam , że postawa założyciela wątku jest znamienna i o dziwo -
              powszechna na forum.
              Pokutuje zasada:
              - Nie potrafię nic zrobić przy samochodzie , a nie mam kasy , więc
              olewam "zbójecki cenowo" serwis. Po jakimś czasie samochód sie psuje , stąd
              wniosek , że samochód jest zły :)

Pokolenie "Dzieci neostrady" jest imo pokoleniem technicznych analfabetów (
              językowych często też...)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka