lukib-1 19.12.07, 19:20 PROSZE O POMOC NIE WIEM GDZIE ZNAJDUJE SIĘ TEN CZUJNIK WAŁU KORBOWEGO BO CHYBA TO JEST GLOWNA PRZYCZYNA GASNIECIA MOJEJ ALFY 156 1,9JTD. PROSZE O WSKAZOWKI. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andypip Re: GASNIE 19.12.07, 23:58 Tak, jak napisałem w Twoim innym poście: Czujnik znajduje się poniżej rozrusznika. Jest przykręcony 1 śrubą. Wymiana nie jest trudna, ale trzeba odkręcić i opuścić rurę wydechową (tak jest przynajmniej w 2.0 TS). Za czujnik zapłaciłem coś w ok. 100 zł. Odpowiedz Link
lukib-1 Re: GASNIE 20.12.07, 21:32 znalazlem, nie ukrywam godzina szukania i 15 telefonow do mechaników z tego 5 nr do serwisu. zastanawiam sie tylko czy dobrzy mechanicy tez wyjechali z kraju?Z 5 mechanikow tylko jeden miał jako takie rozeznanie, mowił ze gdzieś w okolicy rozrusznika ale nie jest pewien. wiem jedno ze serwis mnie predko nie zobaczy, za wymiane chcieli 400zł ja zaplacilem za czujnik 90zł wymienilem za 3zł (piwo) tyle mnie skasował kolega.dzieki za odp. Odpowiedz Link