Dodaj do ulubionych

Mamy ZŁOTO!!!

27.02.10, 22:19
Juz nie wierzyłem, że się jej uda - mamy Złoto na olimpiadzie - i 5 medal iw góle. Normalnie działacze PKOl powinni sobie dac jakies premie ;)
Obserwuj wątek
    • krakus.mp Re: Mamy ZŁOTO!!! 27.02.10, 22:24
      Znów się prezydent objawi w TV i wręczy odznaczenie.
      Zawsze to okazja do pokazania się wyborcom.
      • akordex Re: Mamy ZŁOTO!!! 27.02.10, 22:28
        krakus.mp napisał:

> Znów się prezydent objawi w TV i wręczy odznaczenie.
        > Zawsze to okazja do pokazania się wyborcom.

Do k..wy nędzy czy zdobycie medalu wywołuje u Ciebie taki problem??? Niech wręcza byle kto, mam to w d... Ważny jest sukces!
        • krakus.mp Re: Mamy ZŁOTO!!! 27.02.10, 22:42
          akordex napisał:

> krakus.mp napisał:
          >
          > > Znów się prezydent objawi w TV i wręczy odznaczenie.
          > > Zawsze to okazja do pokazania się wyborcom.
          >
          > Do k..wy nędzy czy zdobycie medalu wywołuje u Ciebie taki problem??? Niech wręc
          > za byle kto, mam to w d... Ważny jest sukces!

Nie krzycz tak. I wyluzuj.
          Cieszy mnie ten medal tak samo jak wielu z Was.
          Natomiast wnerwia mnie jak mały człowiek pełniący obowiązki Prezydenta RP
          uprawia kampanię wyborczą i nie czekając do zakończenia igrzysk. Przecież mógł
          zaprosić do Pałacu Prezydenckiego wszystkich sportowców po zakończeniu olimpiady
          i podziękować, jednocześnie wręczając medalistom odznaczenia. Nie musi tego
          robić na raty.
    • franek-b Re: Mamy ZŁOTO!!! 27.02.10, 22:24
      Ano mamy:-) jest wielka :-) ostatnie 800 m to był horror!
      • sherlock_holmes Re: Mamy ZŁOTO!!! 27.02.10, 22:54
        Żona przełączyła na TVP2 dosłownie 2 sekundy przed linia mety - nie zdążyliśmy sie zdenerwować. Tylko komentator, ktory mało nie połknął mikrofonu, dał nam przedsmak dramaturgii :)
        • franek-b Re: Mamy ZŁOTO!!! 27.02.10, 23:10
          Początek wyścigu to Kowalczyk prowadziła, potem czasem 2 i tak do 20 km, gdzie po zmianie nart trochę straciła i ta norweżka dała gazu i odskoczyła a za nią tylko Justyna. Potem obie odstawiły wszystkie na bezpieczną odległość, norweżka nr 1, Justyna 10 m za nią. Na ok 1 km przed metą Justyna wyskoczyła na nr1, potem zostało ostatnie 800 m z trudnym zjazdem z zakrętem gdzie zawsze norweżka była lepsza. No ale tym razem Justyna zjechała rewelacyjnie, wjechała na stadion jako 1, potem na ostanich 200m norweżka przycisnęła, doszła Justynę, na 50m przed metą była o 10 -20 cm przed Justyną. Justyna docisnęła i wygrał z przewagą ok. 0,5 m:-))) Trzeba oddać honor norweżce, obie miały dosłownie do samego końca szanse na medal, wydawało się, że Justyna przegra finisz, ale dzielna dziewczyna się nie dała:-)))
          • wiktor_l Re: Mamy ZŁOTO!!! 27.02.10, 23:14
            Justyna jest wielka.

Natomiast nie wypada nie wspomnieć że TVP studiem olimpijskim przechodzi samą
            siebie. Nie dośc że prowadzi to pan z czymś dziwnym na glowie, to klucz
            zapraszania gości jest co najmniej zaskakujący. Jest model sportowiec (dowolnej
            dyscypliny, byle byl akurat w okolicy Woronicza) + celebryta tzw "ciekawy
            czlowiek", ktory akurat ma wolny wieczor bo impreza sie zaczyna o polnocy. Masakra.
            • mrzagi01 Re: Mamy ZŁOTO!!! 28.02.10, 00:34
              wiktor_l napisał:

> Justyna jest wielka.
              >
              > Natomiast nie wypada nie wspomnieć że TVP studiem olimpijskim
              przechodzi samą
              > siebie. Nie dośc że prowadzi to pan z czymś dziwnym na glowie,

facecik mnie normalnie i wprost wkurwia. Zastanawiałem się dlaczego
              i doszedłem do wniosku, że dlatego że jest wkurwiający.
              • franek-b Re: Mamy ZŁOTO!!! 28.02.10, 11:44
                > facecik mnie normalnie i wprost wkurwia. Zastanawiałem się dlaczego
                > i doszedłem do wniosku, że dlatego że jest wkurwiający.
                >

He he dobre:-) podpowiem, facet nazywa się wKurzajewski :-P
          • truskava Re: Mamy ZŁOTO!!! 28.02.10, 00:19

Kompletnie mnie nie kręci ta dyscyplina, ale jak tak przełączyłem na TVP2 to
            dziewczyny były gdzieś w połowie dystansu i już do końca nie mogłem sie oderwać.
            Końcówka to oczywiście niezły hardcore i mega wyczyn w wykonaniu p.Justyny BRAWO!!!

BTW, o co kaman z tymi zmianami nart? To coś jak w F1? Zużywają się ślizgi w
            trakcie biegu i opłaca sie zmienić?
            • franek-b Re: Mamy ZŁOTO!!! 28.02.10, 11:51

> BTW, o co kaman z tymi zmianami nart? To coś jak w F1? Zużywają się ślizgi w
              > trakcie biegu i opłaca sie zmienić?

Dokładnie jest tak jak piszesz:-) co 5 km mogą zjechać do boksu serwisowego:-)
    • akordex Re: Mamy ZŁOTO!!! 27.02.10, 22:26
      Wielkie brawa dla Justyny. W Adama wierzyłem zawsze i on już osiągnął baaaardzo dużo.
      Zapewne onetowym trollom i tak będzie to mało, ale ich akurat pies j...ł ;)
    • mrzagi01 I jeszcze na dokładke BRĄZIK.... 27.02.10, 23:43
      ...łyżwiarek szybkich (żeby nie było że tylko Adaś i Justyna)
      :)))
      • franek-b Re: I jeszcze na dokładke BRĄZIK.... 28.02.10, 11:48
        Fajny finałowy wyścig, dziewczyny równo i konsekwentnie do celu, amerykanki spuchły (zwłaszcza jedna). Super!!!
    • edek40 Re: Mamy ZŁOTO!!! 28.02.10, 08:27
      > le. Normalnie działacze PKOl powinni sobie dac jakies premie ;)

Moze nawet sobie nowy biurowiec dostawia, choc nie spocili sie zbyt mocno przy
      treningach, dajacych taki power jak naszym medalistom (i nie tylko).
    • lexus400 Re: Mamy ZŁOTO!!! 28.02.10, 08:44
      Kurde nie widziałem transmisji bezpośredniej ale jest na youtube, faktycznie
      ostatnie metry to masakra i komentator dodał "ziarenko" dramaturgii:))- Justyna
      jest wielka.
    • tiges_wiz Re: Mamy ZŁOTO!!! 28.02.10, 12:54
      a ja sobie to ogladalem na niemieckim eurosporcie. :)

zupelnie inne wrazenia, ale komentator tez sie darl ;)
      a o polskich panczenistkach powiedzial.

das ist eine sensation.
      das ist eine sensation.
      das ist eine SEEENSAAATIOON!

lepsze niz w tvp :>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka