Dodaj do ulubionych

Akcja znicz

29.10.10, 10:01
Znalazłem ciekawy wpis na jakimś forum:

"co do pieszych i rowerzystów bez oświetlenia i elementów odblaskowych należy wprowadzić zasadę domniemania samobójstwa - tak aby kierowca który go rozjedzie - był czysty."

Interesujące podejscie :)
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: Akcja znicz 29.10.10, 10:20
      Mam podobne zdanie.

Nie daje mi jednak spokoju to, ze po zabiciu takiego kogos bede mial jednak wyrzuty sumienia do konca zycia... Jak barany chca sie zabic, to niech sobie przywiaza kamien do szyi i do wody :-/
      • wolfgang87 Re: Akcja znicz 29.10.10, 10:37
        To jest wolny kraj i ludzie maja prawo sie zabijac jak tylko chca.
        • emes-nju Re: Akcja znicz 29.10.10, 10:38
          Ale mogliby brac pod uwage dobro swojego zabojcy.
          • wolfgang87 Re: Akcja znicz 29.10.10, 10:42
            No mogliby, bo to nic miłego.

A wracając do myśli przewodniej - ostatnie akcje typu Znicz, albo powroty wakacyjne, albo inne takie - wspominam bardzo dobrze. Raczej policji nie bylo strasznie duzo na drogach. I jakas taka ospała była niesusząca.

Chcialbym, zeby nieoznakowane policyjne wozy zaczely poszukiwac po zmroku nieoznakowanych pieszych na drogach pozamiejskich, ale wlasnie mam wrazenie, ze te akcje to nie takie represyjne jak strasza.
            • emes-nju Re: Akcja znicz 29.10.10, 10:46
              wolfgang87 napisał:

> Chcialbym, zeby nieoznakowane policyjne wozy zaczely poszukiwac po zmroku
              > nieoznakowanych pieszych na drogach pozamiejskich

Te radiowozy beda po zmroku (w dzien tez) poszukiwac jadacych za szybko kierowcow na trasach szybkiego ruchu. Przeciez nie od dzis wiadomo, ze najskuteczniejsza bron przeciwko piratom nalezy stosowac tam, gdzie latwo mozna osiagac duze predkosci. A ze dzieje sie to w miejscach, gdzie te duze predkosci sa malo grozne dla innych? No to co? Nieoznakowany radiowoz jest bardzo drogi i musi sie zwracac - nieoswietleni piesi samobojcy, to za male zyski :-/
              • simon921 Re: Akcja znicz 29.10.10, 11:22
                Jeżdże na 1 listopada po kilkaset km bocznymi drogami i policji tam nie zauważam wcale, wiec chyba emes prawdę pisze, że łapią na trasach szybkiego ruchu;)

Co do nieoświetlonych rowerzystów zacząłem ostatnio niektórych informować, że im się światła zepsuły:D Niektórym robi się głupio. (Zwracam uwagę sam jadąc oświetlonym rowerem, żeby nie było)
                • wolfgang87 Re: Akcja znicz 29.10.10, 11:35
                  Niestety ja nie mam na swojej trasie wyboru i najlepsza opcja jest krajowka, ale co fakt to fakt. Jak wracalem z gór róznymi zółtymi i białymi drogami to o policji i radach prawie że zapomniałem.

A co do rowerzystów to ja tam jestem sk... i trąbie na takich ciemnych tak mocno, żeby aż z siodełek pospadali. Na razie zaden nie spadl ;)
                  • edek40 Re: Akcja znicz 29.10.10, 12:10
                    > A co do rowerzystów to ja tam jestem sk... i trąbie na takich ciemnych tak mocn
                    > o, żeby aż z siodełek pospadali. Na razie zaden nie spadl ;)

Ja rowniez trabie. Zapomnialem sie niestety i trabnalem "u siebie". Mam znaczne auto, a vw jak wszyscy ;) Potem pojechalem do sklepiku i tam mnie dogonil otrabiony. Pretensje zaczal wyrazac zaciskajac piesci. Bo, jak biedak zauwazyl w slusznym gniewie, strasznie sie przestraszyl. Odparlem, ze moge mu dac do powachania moje gacie, w ktore nawalilem, gdy w ostatniej chwili go zobaczylem. Na takie dictum smiechem wybuchl wlasciciel sklepu - rozeszlo sie po kosciach.
                    • simon921 Re: Akcja znicz 29.10.10, 12:23
                      Inaczej reagują jak dostają opierdziel od "swojego" czyli też rowerzysty, niż jak zatrąbi na nich "wróg" czyli samochodziarz;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka