Dodaj do ulubionych

RMF FM najgłupsze polskie radio

30.01.11, 16:55
RMF FM to chyba najgłupsza polska stacja. Od dłuższego czasu nadają taką sieczkę muzyczną, że chce się wymiotować. Wiem, że mają podpisane kontrakty na nadawanie tego g.... ale słuchając po kilkadziesiąt razy tego samego można ocipieć! Ale muzyka to tylko część tego debilnego radia. Najbardziej mnie wqrwia fakt, że praktycznie zały czas zmuszają słuchaczy do SMSowania by wygrać kasę. Nie licząc reklam i wiadomośći oraz wspomniałej muzycznej sieczki, reszta czasu antenowego to nabijanie ludzi w butelkę, obiecując wygraną.
Dawniej RMF miał fantastyczne programy tematyczne. Mozna było się czegoś ciekawego dowiedzieć, posmiać czy nawet samemu porozmawiać z dziennikarzami informująć o ciekawych zdarzeniach. Obecnie tylko KASA I KASA przeplatana SMSami. Praktycznie zero poruszanych innych spraw. O ambitniejszej muzyce można w RMFie zapomnieć. A kiedyś było kilka fajnych audycji jak np, Rock Malowany Fantazją pana Kosińskiego.
Nazwa RMF obecnie kojaży mi się ze skrótem Radio Mnożące Forsę niż Radio Małopolska Fun, jak było na początku.
Obserwuj wątek
    • bassooner Re: RMF FM najgłupsze polskie radio 30.01.11, 16:58
      słucham chilli zet... jest ok
    • dr.verte Re: RMF FM najgłupsze polskie radio 30.01.11, 17:03
      krakus.mp napisał:

> RMF FM to chyba najgłupsza polska stacja. Od dłuższego czasu nadają taką sieczk
      > ę muzyczną, że chce się wymiotować. Wiem, że mają podpisane kontrakty na nadawa
      > nie tego g.... ale słuchając po kilkadziesiąt razy tego samego można ocipieć! A
      > le muzyka to tylko część tego debilnego radia. Najbardziej mnie wqrwia fakt, że
      > praktycznie zały czas zmuszają słuchaczy do SMSowania by wygrać kasę. Nie licz
      > ąc reklam i wiadomośći oraz wspomniałej muzycznej sieczki, reszta czasu antenow
      > ego to nabijanie ludzi w butelkę, obiecując wygraną.

to pewnie wszystko prawda ale zupelnie nie rozumiem takich narzekan , czy ktos
      Cie zmusza do sluchania tego , czy to pokuta jakas , czy moze w twoim miejscu
      pracy rmf leci na okraglo , czy moze radio w aucie sie "zacielo" i nie odbiera innych
      stacji? nie podoba sie , nie sluchasz , nie musisz cipiec , wystarczy przelaczyc...
      jak mozna sie wkurwiac czyms do czego nikt cie zmusza? na stan drog nie masz wplywu ,
      na jarka nie masz wplywu ale radyjko mozesz zmienic paluchem w kazdym momencie
      • krakus.mp Re: RMF FM najgłupsze polskie radio 30.01.11, 17:37
        Też słucham Chilli Zet prawie na okrągło z małymi przerwami na RMF do którego słuchania zmusza mnie córka. Dlatego ze zdziwieniem a zarazem z żalem stwierdzam co napisałem powyżej.To chyba najbardziej upadła pod względem poziomu audycji stacja w Polsce.
        • lobuzek1 Re: RMF FM najgłupsze polskie radio 30.01.11, 19:30
          Gdy jeżdżę z kolegą do pracy, to on uparcie słucha RMF-u i tu w pełni podzielam zdanie Krakusa. Mega gówno i tyle. natomiast ja od dawna jestem wierny Radiu Kraków.
    • tomek854 Re: RMF FM najgłupsze polskie radio 30.01.11, 23:02
      A kiedyś mieli tą fajną audycję, bodaj w niedziele...

Jak to sie nazywało? JW 23?

O, nawet się coś ostało w sieci:
      radiomuzykafakty.fm.interia.pl/jw23.htm
      monter.fm/jw23.html
    • cracovian FUN Radio! 31.01.11, 03:11
      Ja bardzo milo poczatki "Fun Radio" wspominam, ktore z Paryza sieczke 24 godziny na dobe puszczalo :-)

Po 20 latach od czasu do czasu puszcze to sobie w Dixieland kiedy Wy sie budzicie, a ja w nocy np. pracuje. Sieczki mozna sluchac, ale nie robie tego codziennie, wiec dlatego da sie przelknac. Na iPODa jest bardzo fajna app z dziesiatkami kanalow RMFu bez reklam, ale publicystyki rzeczywiscie brakuje...

Uwazam za to ze Trojki nie da sie niestety sluchac - kiedys to byly czasy...
      • frax1 Re: FUN Radio! 06.02.11, 17:47
        Na ipoda polecam Ci tuba.fm - masz tam m.in. roxy fm. Wg. mnie jedno z najlepszych, jak nie najlepsze radio którego można słuchać w Warszawie. A teatrzyk narodowy radia roxy to już kompletny mistrz ;)
        Pozdrawiam
    • mrzagi01 Re: RMF FM najgłupsze polskie radio 31.01.11, 09:20
      Nie zgadzam się. Stokroć głupsze od RMF FM jest RMF MAXX czyli lokalne radiostacje pochlonięte przez grupę RMF
    • mejson.e Korupcja FM 01.02.11, 08:35
      krakus.mp napisał:

> Najbardziej mnie wqrwia fakt, że
      > praktycznie zały czas zmuszają słuchaczy do SMSowania by wygrać kasę. Nie licz
      > ąc reklam i wiadomośći oraz wspomniałej muzycznej sieczki, reszta czasu antenow
      > ego to nabijanie ludzi w butelkę, obiecując wygraną.

Mam na to własne określenie - Korupcja FM.

Większość stacji komercyjnych przyciąga słuchaczy nagrodami wygrywanymi w konkursach SMS-owych.
      Robią to RMF, ZETka, Złote Przeboje i pewnie inne (których nie słucham).
      Robią to nawet radia publiczne, jak Jedynka czy Trójka, ale tam to jest ograniczone do krótkiego przedziału czasowego albo konkretnej audycji a poza tym za 1-3 zł można wygrać/kupić kubek, czapeczkę albo nawet aparat fotograficzny ale nie całą górę kasy.
      Jest to raczej dodatek do ulubionej audycji a w stacjach komercyjnych "konkurs" to często główny powód "słuchania" wybranej stacji.
      • krakus.mp Re: Korupcja FM 01.02.11, 16:20
        Jak zwykle masz mejsonie rację. Robienie słuchaczy w trąbę jest powszechne i stacje głównie na to się nastawiają. Im więcej naiwnych słuchaczy, przysyłających po kilkadziesiąt (kilkaset) SMSów dziennie, tym większa kasa dla radia. Myślę,że oni rozdają kupę forsy ( może nawet i powyżej sto tyś) raz czy dwa razy w tygodniu ( stąd kumulacje by przyciągnąć frajerów).
        To i tak tylko mała część z tego co zarobią na SMSach. Szkoda że zaniechali robienia ambitnych programów na rzecz zgarniania kasy od naiwniaków. Przyznam się że sam puściłem kilka SMSów na samym początku gry, przysyłając swoje imię do RMFu. Więc jestem takim samym frajerem jak inni. :)
        • tomek854 Re: Korupcja FM 01.02.11, 17:20
          No dobra, ale niestety skoro te tysiące smsowych przewałek na siebie zarabia, to widocznie ma wzięcie. A skoro ma wzięcie, to widać ludzie to lubią...

Jaki target, takie radia...
    • marekatlanta71 Re: RMF FM najgłupsze polskie radio 05.02.11, 23:04
      Uslyszane przed chwila w RMF:

Wybuch w kopalni w Rumunii. Zginęło 5 osób, nikt nie przeżył.

????????
      • wujaszek_joe Re: RMF FM najgłupsze polskie radio 05.02.11, 23:27
        widocznie zabici na śmierć
        • tomek854 Re: RMF FM najgłupsze polskie radio 05.02.11, 23:33
          No i teraz się chichramy zamiast smucić :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka