Dodaj do ulubionych

X5 3.0 biturbo kle

13.03.11, 22:52
Miałem okazję pojeździć i być wożonym dzisiaj takim egzemplarzem. Jak patrzę na tablice to w sumie tym samym.
Pierwsze wrażenie, po zamknięciu drzwi - lusterka zewnętrzne są wielkości średniej pizzy. Trochę dziwnie obsługiwało mi się dżojstik zmiany biegów, bo chyba tak trzeba nazwać to urządzenie, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia.
Sama skrzynia działa przepięknie, jedyne do czego można się przyczepić to odrobinę za długi moment zawahania przy kick downie. Poza tym super.
Przyspiesza to bardzo pięknie, choć pierwsze wrażenie było "coś słabo się zbiera". Po chwili jednak zerknąłem na licznik i zdziwiły mnie okolice 120.
Silnik z zewnątrz brzmi trochę jak w Scanii. Po prostu tak jakby miał sporo większą pojemność. Nie powiem że jakoś ładnie, bo nie słyszałem jeszcze ładnie brzmiącego klekota ;) W środku przy wykorzystywaniu trzystu koni dźwięk jest bardzo fajny.
Więcej nie ma co pisać, po przesiadce do 206 którą przyjechałem miałem wrażenie jakbym przesiadł się z jakiegoś symulatora do samochodu ;)
Zdziwiło mnie jeszcze to jak szybko się "wjeździłem" w to auto. Zwykle potrzebuję chwili żeby się przyzwyczaić, tu już po paru metrach czułem się jak u siebie.

PS: szukam dobrze płatnej pracy ;)
Obserwuj wątek
    • typson Re: X5 3.0 biturbo kle 13.03.11, 23:38
      W beemkach nie trzyma sie na kickdownie ale klika i odpuszcza lekko i wtedy jest błyskawicznie
      • t-tk Re: X5 3.0 biturbo kle 13.03.11, 23:44
        Ajdrajw powinien wyświetlać takie dymki w stylu spinacza z worda z podpowiedziami ;-)
        • plawski Re: X5 3.0 biturbo kle 14.03.11, 10:32
          Ile ma najechane teraz?
          Z Blogomotivem jeździłeś? :-)
          • t-tk Re: X5 3.0 biturbo kle 14.03.11, 13:49
            Tak, jeździłem z Blogomotivem.
            Nie pamiętam dokładnego przebiegu, jakieś 2xkkm.
    • edek40 Re: X5 3.0 biturbo kle 14.03.11, 13:53
      > Więcej nie ma co pisać, po przesiadce do 206 którą przyjechałem miałem wrażenie
      > jakbym przesiadł się z jakiegoś symulatora do samochodu ;)

Patrzysz na to z niewlasciwej strony. Przyjechales realnym pojazdem, dali Ci na chwilke poprowadzic prom kosmiczny w symulatorze, a potem znowu jezdziles normalnym samochodem.
    • tomek854 Re: X5 3.0 biturbo kle 15.03.11, 21:34
      W Scanii nie słychać silnika. To są najfajniej wyciszone ciężarówki jakimi jeździłem ;-)
      • t-tk Re: X5 3.0 biturbo kle 15.03.11, 21:56
        No, to X5 jest zupełnie jak Scania, w środku też nie słychać klekota, tylko na zewnątrz ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka