Dodaj do ulubionych

No dobra krajanie, przyznać się......

22.03.11, 20:46
który robi zakupy w "Biedronce"?!
wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj/jaroslaw-kaczynski-na-zakupach,4217986,8964032,fotoreportaz-maly.htmlBIEDAKI!!!!!!
Po pierwsze, pamiętając wątek o freakach z walmartu, który nie wiedzieć czemu wkurwił forumowiczów zaoceanicznych, teraz liczę na nerwowe reakcje lokalesów ;)
Po drugie, czy lud stołeczny orientuje się w jakiej konkretnie placówce handlu detalicznego robil zakupy przenajjaśniejszy Jarosław?
Obserwuj wątek
    • t-tk Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 22.03.11, 21:23
      Ja ostatnio kupowałem w biedronce cukier ;)
    • ernest_linnhoff Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 22.03.11, 21:48
      Ja np zagladam tak samo czesto do Biedronki jak do Piotra i Pawla. W Biedronce jest np piwo Lezajsk za 1.99, ktory to Lezajsk w Lezajsku kosztuje 2.75.
      Jezeli mi przypina koles łatke najbiedniejszego, wcale mi to nic nie ujmuje. Mam przynajmniej bogatsze od niego wnetrze :D
    • tomek854 Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 22.03.11, 23:08
      Dzięki temu, że kupujemy w biedronce oszczędzamy kasę i stać nas będzie na wczasy w Egipcie nawet jak PiS nie dojdzie do władzy :-)
    • ballbreaker Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 22.03.11, 23:40
      jestem na tropie, jak znajde to doniose niezwlocznie.

w telewizorni dzisiaj komentowali ze te same zakupy w "zwyklym" sklepie kosztuja 37 a nie 55 zlotych. Jarek wybierajac drogi sklep wykazal sie niepotrzebna rozrzutnoscia (na szczescie tym razem za swoje, mam nadzieje) - czyli dupa a nie gospodarz. kolejny powod zeby przypadkiem na niego nie glosowac :]
      • wujaszek_joe Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 23.03.11, 00:18
        Żarty się skończą jak postanowi pierwszy raz zatankować swój samochód służbowy
    • lexus400 Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 23.03.11, 07:59
      Coś mi to przypomina strategie Edwarda G. który też czasami robił pokazówkę, że niby on też "zwykły" człowiek.
    • edek40 Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 23.03.11, 11:21
      Ja kupuje. Ja!!! Jem to samo swinstwo, co z Auchan czy innych duzych sieci. A wyraznie taniej. Pomijam fakt, ze do Biedronki mam ze trzy blizej niz gdzie indziej.

Acha. Tankuje na Neste.

Taki ze mnie bidok :)
      • mrzagi01 Coming out 23.03.11, 12:01
        Nie jest to łatwe, ale co tam....
        W Biedronce bywam rzadko, ale za podstawową bazę zaopatrzeniową mam Lidla.....
        To jeszcze gorzej, bo to obrzydliwe, teutońskie narzędzie wynarodowiania polskiego ludu.
        Co gorsza- w tej plugawej placówce z upodobaniem poluję na produkty z 30% przeceny z powodu zbliżającego się końca terminu ważności......
        W niedziele zakupuję tamże przecenione warzywa i owoce....

Jestem dziad. i tyle....
        BTW:
        Najgorsze jest, że te łobuzy złamały ostatnio moją wolę odnowy moralnej.
        Mianowicie postanowiłem sobie ze 3 dni temu przystopować spożycie napojów wyskokowych ze szczególnym uwzględnieniem piwa.... i co? Ohydni niemieccy prowokatorzy postawili na mojej drodze paletę z Harnasiem w superokazyjnej cenie 1,77 PLN.... I jak tu nie pić?
    • dr.verte Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 23.03.11, 12:49
      Nigdy nie bylem w Biedronce ani jednej bo tego chyba nie ma w Krakowie a jak jest to nie wiem
      gdzie. Mowie to z zalem , bardzo chetnie bym tam robil zakupy bo slyszalem ze maja tanie wina:)
      • bassooner Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 23.03.11, 15:20
        u mnie w miasteczku 20 tysięcznym są; dwie biedronki, tesco, lidl, polo market i brico marche, do tego konkurują z siecią lokalnych, niszowych marketów w liczbie trzech, bo o sklepikach osiedlowych i żabkach nie wspomnę... a ja robię zakupy z racji bliskości przedszkola w lidlu - polubiłem tamtejsze bagietki, ciemne bułki i bułki z dynią, dobre są też wyroby Pikoka - i w tesco bo tam są tanie i dobre łiskacze, pampersy w megakartonach i kawa (albo dellmeier albo lawazza)...
        do biedronki mi nie po grodze ale mają bdb jogurt o smaku kawowym z guarano (chyba)
      • edek40 Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 23.03.11, 15:45
        > Nigdy nie bylem w Biedronce ani jednej bo tego chyba nie ma w Krakowie a jak je
        > st to nie wiem

Ech Krakusy. Na kazdym kroku sie wywyzszaja. Otoz macie 17 Biedronek. To oczywiscie moze uwlaczac inteligencko-filozoficznemu wizurunkowi DAWNEJ stolicy, ale to fakt :))))))))

W Warszawie jest ich 39, ale ja JUZ nie mieszkam w OBECNEJ, prowincjonalnej, stolicy. W malutkim Legionowie zas mam dwie.

Biedronki sa wszedzie, co tylko potwierdza teze prezesa, ze za Tuska obszar biedy bardzo sie powiekszyl :))))))))
        • sven_b Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 23.03.11, 16:05
          Niestety u mnie nie ma Biedronki. Ale jest ogólno-przemysłowy, spożywczy 'U Bogdana' przy przystanku i 'U Ździchy'. Zaopatruje się w tym ostatnim, a jak potrzeba coś z budowlanki to w tym pierwszym. Bogdan łoi więc bojkot. Po frykasy juz muszę do wielkiego miasta jechać.
          • edek40 Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 23.03.11, 16:12
            > eba coś z budowlanki to w tym pierwszym. Bogdan łoi więc bojkot. Po frykasy juz
            > muszę do wielkiego miasta jechać.

No toz wlasnie pisze, ze w Legionowie mam dwie Biedronki i wlasnie tam wybieram sie po frykasy z mojej malej wsi. U mnie jest tylko jeden sklep ogolno-ogolny. A jak kupuje tam flaszke, to wlasciciel sprawia wrazenie takiego, ktory dalby sie zaprosic na wspolna konsumpcje.
            • sven_b Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 23.03.11, 16:54
              > A jak kupuje tam flaszke, to wlasciciel sprawia wrazenie takiego, ktory dalby
              > sie zaprosic na wspolna konsumpcje.

Uroki małych społeczności :) Wyszedłem wieczorem do furtki wyjąć pocztę. Akurat 'przechodził' bardzo zawiany jegomość. Piszę w cudzysłowie, bo szedł ulicą ale twarzą był przodem do płotu. To się chyba trawers nazywa. Nie szczypał się w uprzejmości. Od razu rzucił mi w twarz 'Z tobą jeszcze nie piłem'.
              • ballbreaker Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 23.03.11, 18:56
                moj kumpel swego czasu mial zwyczaj przelamywania lodow w taki sposob na imprezeach gdzie wiekszosci gosci nie znal :) szczere i prawdziwie polskie! mam nadzieje ze nie zawiodles pana fachofca? ;)
              • edek40 Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 23.03.11, 20:53
                > Uroki małych społeczności :)

Powiem tak: po przydlugim zyciu w Warszawie cenie sobie te male spolecznosci jak diabli. Na przyklad znakomita szkole podstawowa, w ktorej pani derechtor daje rade znac wszystkie dzieci z imienia i nazwiska. Nawet dzialalnosc lokalnego kosciola, bo robi naprawde dobra robote. A pisze to zawodowy antychryst, gosc ktory pierwsze dwoje dzieci splodzil (lub tylko wydaje mu sie, ze to on, co jednak grzechu nie umniejsza) zyjac w grzechu z moja obecna polowica.
    • ballbreaker Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 23.03.11, 18:54
      biedaki biedakami, ale mnie nasunelo sie pytanie: czy Prawdziwi Polacy kupuja w biedronce?
      • edek40 Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 23.03.11, 20:49
        > biedaki biedakami, ale mnie nasunelo sie pytanie: czy Prawdziwi Polacy kupuja w
        > biedronce?

No wlasnie. To portugalski biznes. A to jest tak, ze ten biznes to w Polsce wykazuje straty, a zysk pakuje w torby i wywozi do rajow podatkowych...
        • kaqkaba Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 24.03.11, 13:03
          > No wlasnie. To portugalski biznes. A to jest tak, ze ten biznes to w Polsce wyk
          > azuje straty, a zysk pakuje w torby i wywozi do rajow podatkowych...

A własnie że nie. JMD w polsce ma ogromne przychody i równie duże zyski (oficjalne). Zysk oczywiście idzie do portugalii.
    • wo_bi ja wiem :D n/t 24.03.11, 09:27
    • polokokt Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 24.03.11, 10:48
      a ja nawet odwiedzam ten sklep dla klasy wyższej, co to Jarosław zrobił w nim zakupy. Czasem jak jadę do Klienta w tamtej okolicy, to robię w nim zakupy śniadaniowe. Się podekscytowałem, bo może następnym razem wezmę do ręki ten sam koszyk co go Jarosław trzymał...
      • tomek854 Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 24.03.11, 17:35
        To teraz tym bardziej odwiedzaj, po podobno im sie wstyd zrobilo ze tak zdzieraja i potanieli :-)

Same korzysci z tego Jarka ;-)
        • ballbreaker Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 24.03.11, 18:20
          chlopie! nie mow glosno, bo niechybnie zguba nas czeka jak sie rozniesie. Jarek okaze sie jak Putin, wybawiciel prostego czlowieka ze szponow krwiozerczego kapitalizmu. I bedzie nam milosciwie panowal jako prezydent i premier na zmiane.
          • tomek854 Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 24.03.11, 20:57
            Ale przecież nikt go wtedy na prezydenta czy premiera marnował nie będzie, oni przecież nie robią sami zakupów.

Po prostu dostanie fuchę potaniacza na cały efekt, będzie jeździł po kraju i kupował w sklepach :-)
            • ballbreaker Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 25.03.11, 01:20
              nie mow hop. Putin juz zalatwil ze huta (czy cos tam) do Chin sie nie przeniosla. wbrew zasadom wolnego rynku. a polacy dziwni sa.
    • cracovian Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 24.03.11, 13:45
      A ja tam wole Wal-Mart od Biedronki :-)

Wina co prawda taniego brakuje, ale w to (Kalaaafonja!) sie zaopatruje w Trader Joe's po $2,79 za sztuke (jak to jest mozliwe...)
    • dr.verte Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 24.03.11, 18:01
      jeszcze jedna uwaga , Biedronka moze jest tania ale Zabka to czyste zdzierstwo , ceny
      jak na stacji benzynowej , a wlasciciel chyba ten sam ale nie znam sie dokladnie
      • mrzagi01 Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 24.03.11, 18:14
        dr.verte napisał:

> jeszcze jedna uwaga , Biedronka moze jest tania ale Zabka to czyste zdzierstwo
        > , ceny
        > jak na stacji benzynowej
        to zależy. "małpki" mają tańsze o 1-1,50 zeta od wielkopowierzchniowej konkurencji.
      • ballbreaker Re: No dobra krajanie, przyznać się...... 24.03.11, 18:17
        nie ten sam. a ostatnio nawet sie zmienil.
    • emes-nju Koszyk Kaczynskiego :-D 25.03.11, 13:37
      https://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/199099_193715300666989_100000855619700_465687_6237258_n.jpg
      • mrzagi01 a wogole.... 25.03.11, 14:01
        to co on kupił? Kure, cukier, jakieś durne jajca i pyry. A browar gdzie? co to za facet, co bez browara ze sklepu wychodzi?! To pizda nie facet!
        • emes-nju Re: a wogole.... 25.03.11, 14:06
          Browar pija tylko maniacy Internetu w czasie walenia konia. Nie pamietasz?
        • ballbreaker Re: a wogole.... 25.03.11, 17:26
          mrzagi01 napisał:

> To pizda nie facet!

Sam sobie odpowiedziales :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka