jerry_72 29.06.11, 12:28 motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/top-gear-bez-frankowskiego,1660981 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lobuzek1 Re: Przyznaję bez bicia, zazdrościłem mu tej robo 29.06.11, 12:44 Ja też mu zazdrościłem, na dodatek cenię jego artykuły, fajnie pisze. Uważam, że obecnie TG to najlepsze pismo motoryzacyjne na rynku (dla odmiany strasznie skiepścił się Auto motor i sport, który kupuję tylko z przyzwyczajenia, zamiast ciekawych artykułów i testów to dają jakieś dziwne wypełniacze bez konkretnej treści). Ciekawe jak to się odbije na jakości pisma, mam nadzieję, że utrzyma poziom. Z kolei Cars z Maznasem też mnie nie powala, a do szału doprowadzają mnie artykuły Jemielity utrzymane w cwaniackim i pompatycznym stylu i uporczywe lansowanie na zdjęciach swojej facjaty, takie w sam raz do Playboya, bo przecież gość stamtąd jest. Osobiście najbardziej lubię czytać artykuły Macieja Struka, jakoś mi najbardziej podchodzi, no i oczywiście świetne pióro Julian Obrockiego w AMiS. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Przyznaję bez bicia, zazdrościłem mu tej robo 30.06.11, 00:00 Myślałem, że w playboyu to się lansuje cycki a nie facjaty... Ale może dawno nie czytałem (z czego widać że niewiele straciłem :P) Odpowiedz Link
derwisz911 Re: Przyznaję bez bicia, zazdrościłem mu tej robo 29.06.11, 15:36 A kto przy zdrowych zmyslach mu nie zazdroscil? :) W sumie jego artykuly byly naprawde fajne i zwykle nie omilajem ich trzymajac pismo w rekach. Co innego moglbym niestety powiedziec o panu S.S. ktory, jak mniemam, zostaje. Odpowiedz Link
ballbreaker Re: Przyznaję bez bicia, zazdrościłem mu tej robo 29.06.11, 22:12 jak zwykle w polszy, jesli cos jest dobre to trzeba to spierdolic czym predzej. myslicie ze w zwiazku z przejeciem mozna zrezygnowac z prenumeraty i odzyskac kase? Odpowiedz Link
plawski Re: Przyznaję bez bicia, zazdrościłem mu tej robo 29.06.11, 22:27 Ciekaw jestem wielce, gdzie teraz zakotwiczy. Może sam TG.pl nie jest moim ulubionym magazynem, ale teksty Frankowskiego cenię od zawsze. Kurde, chętnie bym wyprodukował dobry moto-program z nim jako prowadzącym. Czy jest na sali sponsor? Odpowiedz Link
ballbreaker Re: Przyznaję bez bicia, zazdrościłem mu tej robo 29.06.11, 23:02 Ja mam nadzieje ze mu sie nie znudzi i gdzies wyplynie jeszcze jako naczelny. Bo uwazam go za pasjonata, ktory ma jaja zeby stworzyc cos wiecej niz pisemko o lanosach. Odpowiedz Link
plawski Re: Przyznaję bez bicia, zazdrościłem mu tej robo 30.06.11, 08:08 Spokojna głowa. Z tego nie leczą, nie znudzi mu się :-) Odpowiedz Link
franek-b Re: Przyznaję bez bicia, zazdrościłem mu tej robo 30.06.11, 10:19 > jak zwykle w polszy, jesli cos jest dobre to trzeba to spierdolic czym predzej. Raczej typowo polska jest Twoje marudzenie. Jeszcze nawet nie miałeś okazji przeczytać jednego nowego numeru a już smędzisz... Typowo polskie nieszczęśliwie-marudne zawodzenie, że na pewno musi być gorzej. Może będzie lepiej? Osobiście bardziej bym go cenił (Frankowskiego) jako naczelnego niż dziennikarza motoryzacyjnego. Dla mnie z jego tekstów przebija głównie bufonada. Poza tym ostatnio TG było raczej coraz nudniejsze, bo ile razy można czytać o Kotlinie Mocy, do której zabierali tam wszystko co mieli w parku maszynowym? Odpowiedz Link
t-tk Re: Przyznaję bez bicia, zazdrościłem mu tej robo 30.06.11, 10:25 Ja szczerze mówiąc już jakiś czas temu porzuciłem TG na rzecz Carsa, którego teraz mam nawet w prenumeracie. TG robił się coraz mniej nadający się do czytania. Odpowiedz Link
plawski Re: Przyznaję bez bicia, zazdrościłem mu tej robo 30.06.11, 11:53 t-tk napisał: > Ja szczerze mówiąc już jakiś czas temu porzuciłem TG na rzecz Carsa, którego te > raz mam nawet w prenumeracie. > TG robił się coraz mniej nadający się do czytania. True, true. Nie mówiąc o tym, że Cars ma testy aut w PL, a nie przedruki, jak większość gazet. Odpowiedz Link
ballbreaker Re: Przyznaję bez bicia, zazdrościłem mu tej robo 01.07.11, 15:04 > zawodzenie, że na pewno musi być gorzej. Moze dlatego ze juz to kiedys przerabialismy? i nie bylo lepiej. Mimo tej wspomnianej powtarzalnosci, TG wciaz sie pozytywnie wyroznial posrod innych polskich tytulow. Dlatego tez wciaz uwazam, ze to Frankowski byl odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu. Jako naczelny. Odpowiedz Link
franek-b Re: Przyznaję bez bicia, zazdrościłem mu tej robo 01.07.11, 22:54 ballbreaker napisał: > Moze dlatego ze juz to kiedys przerabialismy? i nie bylo lepiej. Chyba w poprzednich wersjach matrixa > Mimo tej wspomnianej powtarzalnosci, TG wciaz sie pozytywnie wyroznial posrod i > nnych polskich tytulow. Dlatego tez wciaz uwazam, ze to Frankowski byl odpowied > nia osoba na odpowiednim miejscu. Jako naczelny. Był. Co nie znaczy, że ktoś innym może to robić co najmniej tak samo dobrze. Odpowiedz Link
ballbreaker Re: Przyznaję bez bicia, zazdrościłem mu tej robo 02.07.11, 02:45 > Był. Co nie znaczy, że ktoś innym może to robić co najmniej tak samo dobrze. Jasne, ze moze. Ma nawet moj kredyt zaufania. Do konca okresu prenumeraty. Odpowiedz Link
plawski Re: Przyznaję bez bicia, zazdrościłem mu tej robo 03.07.11, 22:13 ballbreaker napisał: > > Był. Co nie znaczy, że ktoś innym może to robić co najmniej tak samo dobr > ze. > > Jasne, ze moze. Ma nawet moj kredyt zaufania. Do konca okresu prenumeraty. Swoją drogą bardzo jestem ciekaw, kto teraz przyjdzie na to stanowisko? A może red Pieśniewski znowu awansuje? Odpowiedz Link
ballbreaker Re: Przyznaję bez bicia, zazdrościłem mu tej robo 03.07.11, 23:46 ano wlasnie. ja nie mam typu na jego nastepce. zdajac sobie sprawe, ze ksztalt TG byl zasluga calej redakcji na pewno, to jednak nazwisko Frankowskiego dziala na mnie dziwnie magnetycznie jesli chodzi o gazety moto. i tylko jego. Odpowiedz Link
plawski !!!! 06.07.11, 17:50 motoryzacja.interia.pl/wiadomosci_dnia/news/maznas-odchodzi-z-cars,1661630/9b85bfdb2b9ca60c989155067d96f2f9 Odpowiedz Link
simr1979 Re: !!!! 07.07.11, 12:27 Może na tych wszystkich zmianach jakoś skorzysta ekipa niedawno zamkniętej "Auto Techniki Motoryzacyjnej" - szkoda ich (Maznas im do pięt nie dorasta). Odpowiedz Link
rapid130 Re: Przyznaję bez bicia, zazdrościłem mu tej robo 30.06.11, 13:16 A ja ubolewam, że słabo na rynku radzi sobie "V12". Tłumaczenie tekstów z języka motoryzacyjnego włoskiego - dużo bogatszego niż nasz - dawało ciekawe efekty (czasem śmieszne). Paradoksalnie lepsze, niż praca polskiej części redakcji. Dla mnie był to pokaz, że można napisać o tym samym zupełnie inaczej, niż zwykle pisze nasza prasa motoryzacyjna. Odpowiedz Link