lexus400 09.03.13, 14:38 Będę zmuszony jechać około środy do Kołobrzegu i chciałbym jechać trasą na Poznań ale nie wiem, czy jest już może jakaś obwodnica aby nie stać w mieście?? Interesuje mnie kawałek Kórniki-Oborniki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apodemus Re: Pytanie do Poznaniaków 09.03.13, 20:18 Jest w budowie, ale jeszcze kawałka brakuje. Jeśli pojedziesz przez Poznań, nie ominie Cię przebijanie się przez miasto. Odpowiedz Link
yamasz Re: Pytanie do Poznaniaków 09.03.13, 23:01 Ostatnie kilka dni dość mocno u nas wieje. Zajebista pogoda na kajta albo windsurfing. Trzeba mieć tylko dość ciepłą piankę. Oczywiście Lexusie, nic nie sugeruję. ;) Odpowiedz Link
lexus400 Re: Pytanie do Poznaniaków 10.03.13, 09:35 kurde yamasz domyślam się, że Ty absolutnie nic nie sugerujesz tylko szkoda, że ja jadę na pogrzeb a w tym przypadku nie bardzo pasuje brać deskę na dach :(( może innym razem skorzystam oczywiście jak nie będziesz nic sugerował;D Odpowiedz Link
yamasz Re: Pytanie do Poznaniaków 10.03.13, 13:30 Ojej. Współczuję. Wczoraj jeszcze było pięknie. Świeciło słońce i w ogóle, a dziś nawaliło tyle śniegu, że drzwi od domu można ledwo otworzyć. Jak już będziesz jechał, to jedź krajówkami. Boczne drogi mogą być nieprzejezdne. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Pytanie do Poznaniaków 10.03.13, 17:43 Chyba jednak polece A4 przez Wrocław Odpowiedz Link
bassooner Re: Pytanie do Poznaniaków 11.03.13, 10:49 gdyby skończyli miałbyś piękną trasę - przez kawałek A2 i tę nieszczęsny kawałek obwodnicy S11 link Odpowiedz Link
rapid130 Re: Pytanie do Poznaniaków 11.03.13, 13:40 Bass, nie pchaj Lexusa na Lechicką w środku dnia, bo Ci będzie "dozgonnie wdzięczny". ;-) Odpowiedz Link
rapid130 Re: Pytanie do Poznaniaków 11.03.13, 13:35 lexus400 napisał: > Chyba jednak polece A4 przez Wrocław. Tylko. Jadąc DK 11 zaoszczędzisz kilkadziesiąt kilometrów, ale to mordercza wyprawa. Domyślam się, że Kórnik i Poznań nie są obowiązkowymi elementami, a były tylko sugerowanym azymutem? Odpowiedz Link
bassooner Re: Pytanie do Poznaniaków 11.03.13, 14:50 a nie myślałeś żeby wstrzelić się np. w A2 ewentualnie dojechać do wrześni, później do gniezna i dalej do obornik. trasa gniezno - oborniki jest ok, nie wygląda może na mapie porywająco ale jedzie się ok i jest mały ruch. zaliczyłem ją nie tak dawno jak teściu znalazł w gnieźnieńskim komisie swój wymarzony samochód... ;-))) Odpowiedz Link
rapid130 Re: Pytanie do Poznaniaków 11.03.13, 17:02 Bass, nie dziwacz. :DDDD Toż w Nagradowicach Lex musiałby zapłacić myto. Poza tym jedzie do Kołobrzegu, a nie Trójmiasta. :P Mam gotową propozycję, z detalami do wklepania w nawigację (nawet z knyfami, jeśli potrzebne), ale czekam na odpowiedź samego zainteresowanego. * * * > nie tak dawno jak teściu znalazł w gnieźnieńskim komisie swój wymarzony samochód. Oooo, toż samochodu nie kupuje się ani w Gnieźnie, ani w Drezdenku. (To są dwa wielkopolskie zagłębia sprowadzaczy; nie chcę obrazić uczciwych tamże pracujących, acz to nieliczna grupa). Trzymam kciuki, żeby samochód okazał się udany i nie potwierdził reguły. Odpowiedz Link
bassooner Re: Pytanie do Poznaniaków 11.03.13, 18:36 teściu kupił auto od czerech przypakowanych karków z Gniezna z których każdy następny, większy był od poprzedniego, a już ten pierwszy wzbudzał respekt.. ;-))) w liście poleconym z fakturą przysłali teściowi stówkę na łiskacza, a Astra III, sprawuje się od pół roku bezproblemowo i nawet znajomy pan mechanik i blacharz niczego się nie doszukali... widocznie wygląd sprzedawcy i miejsce zakupu nie zawsze zaprzepaszczają udaną transakcję. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Pytanie do Poznaniaków 11.03.13, 19:39 Mój nissan był od Hindusa (nie kupuje się auta od HIndusa!!!) :-) I też bardzo sobie chwaliłem :) Odpowiedz Link
rapid130 Re: Pytanie do Poznaniaków 11.03.13, 20:11 Bo częste są przypadki, że samochód "w praniu" okazuje się lepszy niżby spodziewał się po nim nawet pośrednik. :D Odpowiedz Link
tomek854 Re: Pytanie do Poznaniaków 12.03.13, 21:24 On nie był pośrednikiem, albo był bardzo dobrym i miał wspólników, bo przy mnie jego dziewczyna mu robiła wyrzuty, że jest frajer że sprzedaje :) Odpowiedz Link
bassooner Re: Pytanie do Poznaniaków 12.03.13, 23:05 podstawiona pewno była... podobną strategię stosowali gracze w 3 kulki... ;-))) Odpowiedz Link