Dodaj do ulubionych

Wsatrząsający (dosłownie) performance

26.06.13, 07:23
Dla tych którym wydaje się, że nic nie jest w stanie ich zadziwić...
www.facebook.com/video/embed?video_id=392005290919860
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 26.06.13, 07:56
      Masakra!!!;D w pierwszej chwili pomyślałem, że oni chcą to rozdupcyć a tak w ogóle to zachodzę w głowę skąd takie idiotyczne zwyczaje i czy to wiara robi z ludzi idiotów?
      • bassooner Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 26.06.13, 08:38
        hmm... muszę sprawę przemyśleć...
        • jerry_72 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 26.06.13, 09:12
          Jako że od czarnej mafii jestem już od dawna bardzo daleko, gotów jestem uwierzyć we wszystko co się tam dzieje....ale nie, to się nie mogło dziać naprawdę...
          • lexus400 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 26.06.13, 09:37
            Trudno w to uwierzyć, jerry masz rację, może trzeba nagranie oddać do ekspertyzy Antkowi ??? on się na tym zna i stwierdzi czy nagranie jest autentyczne i czy nie brakuje 0,00002 sek. bo całkiem możliwe, że nagranie zostało zmanipulowane;D
          • sven_b Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 26.06.13, 09:38
            Materiał nie jest krótki, a mimo to mój mózg pozostał zamknięty na tą sytuację.
            • truskava Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 26.06.13, 12:32
              to zdaje się jest odpowiednik naszego tańca na rurze.
      • dr.verte Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 26.06.13, 12:28
        lexus400 napisał:

> Masakra!!!;D w pierwszej chwili pomyślałem, że oni chcą to rozdupcyć

hahaha tak samo pomyslalem , szczeka mi opadla ale widocznie taka tradycja , 100 lat
        temu tak robili i trwa to do dzisiaj , nie wiadomo jak to sie zaczelo moze po prostu byli
        najebani konkretnie i walczyli o rownowage :-D
        • sven_b Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 26.06.13, 13:56
          Ha ha, a ktoś równie napruty uznał, że warto to wypromować w świecie:)
    • sven_b Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 27.06.13, 14:26
      Nie ukrywam, że materiał robi karierę wśród znajomych, którym temat podesłałem.
      Dominuje ogólne osłupienie i szukanie czegokolwiek na zrozumienie sprawy.
      Myślę, że to event roku.
      • dr.verte Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 27.06.13, 15:08
        Na mnie zrobil wrazenie piorunujace . Kariere robi tez w necie , sa juz harlem szejki .

Obyczaj ma kilkaset lat tradycji , nazywa sie to uklon feretronow , spotykany tylko
        na Kaszubach.

Mozna sobie pogooglac i poogladac wiecej ukonow feretronow na youtubie.
      • crannmer Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 27.06.13, 16:08
        sven_b napisał:
        > Dominuje ogólne osłupienie i szukanie czegokolwiek na zrozumienie sprawy.

Info z innego forum:
        www.gadki.lublin.pl/gadki/artykul.php?nr_art=1632
        • sven_b Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 27.06.13, 20:40
          Dzięki. Mimo wszystko jakoś nie znajduję w sobie zrozumienia dla tego rytuału. Tyle dobrego, że dowiedziałem się, że sprawa opiera sie o tradycję, a nie zmysł choreograficzny wielebnego.
          • mrzagi01 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 27.06.13, 21:58
            Otóż właśnie :) Paradna musztra greckich ewzonów, to też jak by nie patrzeć tradycja....
      • jerry_72 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 28.06.13, 21:59
        Myślę, że Czesi, w większości ateiści, są szczęśliwsi nie mając nawet świadomości jak popieprzonym można być od nadmiaru religii...
      • mrzagi01 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 28.06.13, 22:20
        Nasi lepsi.... Bardziej hardkorowi...
    • rapid130 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 28.06.13, 22:51
      Mnie się podoba, to "polskie harlem shake" (tak znajdziecie na Youtubie).
      :DDD

To MA ten mocny, pozytywny pierwiastek szaleństwa i radości, który widać np. w gospel.

Którego w polskim katolicyzmie dokuczliwie brak. Niestety.

Kilkanaście dni temu spędziłem jakieś półtorej godziny na koncercie-rozważaniach-modlitewnych w kościele w mieście X. A dodam, że nie praktykuję od kilkunastu lat. Tak się złożyło, że tam wylądowałem.

I jakie są moje kluczowe "spostrzeżenie uszne" z tego eventu?

Większość piosenek ma bardzo optymistyczne teksty.
      Tylko, na miły Bóg, czemu śpiewa się je na melancholijnie-smutacką nutę?!

Wolę już par excellence słuchać posępnego "Ciebie Boga wysławiamy".
      Ma najpotężniejszy pałer z wszystkich pieśni kościelnych.
      Że się tak laicko wyrażę. ;-)
    • marekatlanta71 W sprawie tradycji 29.06.13, 03:16
      O ile pamietam to kościół katolicki miał piękną tradycję topienia kobiet podejrzanych o bycie czarownicą. Ciekawe dlaczego jej juz nie praktykują?
      • tomek854 Re: W sprawie tradycji 29.06.13, 13:58
        www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,14184300,Katolicki_uzdrowiciel_zgromadzi_tysiace_ludzi_na_Stadionie.html#MT
        Spoko, już szamanów importujemy z Afryki, następne w kolejce są pewnie dzieci wiedźmy, jak w Londynie :)
        • tomek854 Re: W sprawie tradycji 29.06.13, 14:00
          I bardzo dobry pierwszy komentarz:

Oczywiscie! Wszystko się zgadza! Gdyby jakiś teolog, powiedzmy, z Heidelbergu, próbował zorganizować show na narodowym na temat na przykład: " Analiza pism św Augustyna w świetle walki kobiet o pełną emancypację" zgromadziłby co najwyżej 50 osób.
          A tu - proszę- hiromancja, nekromancja, hydromancja itd... i całe 60 tysięcy.
          I taka jest prawda o "nauce duchowej" katolicyzmu". Zwykły bełkot. Ludzkie stado życzy sobie jeść, spać, i kopulować przez cała wieczność. Nic więcej i nic mniej.
    • tomek854 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 29.06.13, 17:34
      Co powiecie na tour zwłok po kraju?
      • tomek854 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 30.06.13, 00:45
        salezjanie.pl/czytelnia/historia-relikwii-jana-bosko te relikwie peregrynują (zapomniałem dać linka), są akurat we wrocławiu.
        • dr.verte Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 30.06.13, 13:34
          nic z tego nie rozumiem , to iu jest tych Janow Bosko aktualnie i ktory jest number One ,
          ten z kawalkiem reki , a gdzie reszta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka