mrzagi01 26.06.13, 07:23 Dla tych którym wydaje się, że nic nie jest w stanie ich zadziwić... www.facebook.com/video/embed?video_id=392005290919860 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lexus400 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 26.06.13, 07:56 Masakra!!!;D w pierwszej chwili pomyślałem, że oni chcą to rozdupcyć a tak w ogóle to zachodzę w głowę skąd takie idiotyczne zwyczaje i czy to wiara robi z ludzi idiotów? Odpowiedz Link
bassooner Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 26.06.13, 08:38 hmm... muszę sprawę przemyśleć... Odpowiedz Link
jerry_72 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 26.06.13, 09:12 Jako że od czarnej mafii jestem już od dawna bardzo daleko, gotów jestem uwierzyć we wszystko co się tam dzieje....ale nie, to się nie mogło dziać naprawdę... Odpowiedz Link
lexus400 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 26.06.13, 09:37 Trudno w to uwierzyć, jerry masz rację, może trzeba nagranie oddać do ekspertyzy Antkowi ??? on się na tym zna i stwierdzi czy nagranie jest autentyczne i czy nie brakuje 0,00002 sek. bo całkiem możliwe, że nagranie zostało zmanipulowane;D Odpowiedz Link
sven_b Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 26.06.13, 09:38 Materiał nie jest krótki, a mimo to mój mózg pozostał zamknięty na tą sytuację. Odpowiedz Link
truskava Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 26.06.13, 12:32 to zdaje się jest odpowiednik naszego tańca na rurze. Odpowiedz Link
dr.verte Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 26.06.13, 12:28 lexus400 napisał: > Masakra!!!;D w pierwszej chwili pomyślałem, że oni chcą to rozdupcyć hahaha tak samo pomyslalem , szczeka mi opadla ale widocznie taka tradycja , 100 lat temu tak robili i trwa to do dzisiaj , nie wiadomo jak to sie zaczelo moze po prostu byli najebani konkretnie i walczyli o rownowage :-D Odpowiedz Link
sven_b Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 26.06.13, 13:56 Ha ha, a ktoś równie napruty uznał, że warto to wypromować w świecie:) Odpowiedz Link
sven_b Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 27.06.13, 14:26 Nie ukrywam, że materiał robi karierę wśród znajomych, którym temat podesłałem. Dominuje ogólne osłupienie i szukanie czegokolwiek na zrozumienie sprawy. Myślę, że to event roku. Odpowiedz Link
dr.verte Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 27.06.13, 15:08 Na mnie zrobil wrazenie piorunujace . Kariere robi tez w necie , sa juz harlem szejki . Obyczaj ma kilkaset lat tradycji , nazywa sie to uklon feretronow , spotykany tylko na Kaszubach. Mozna sobie pogooglac i poogladac wiecej ukonow feretronow na youtubie. Odpowiedz Link
crannmer Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 27.06.13, 16:08 sven_b napisał: > Dominuje ogólne osłupienie i szukanie czegokolwiek na zrozumienie sprawy. Info z innego forum: www.gadki.lublin.pl/gadki/artykul.php?nr_art=1632 Odpowiedz Link
sven_b Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 27.06.13, 20:40 Dzięki. Mimo wszystko jakoś nie znajduję w sobie zrozumienia dla tego rytuału. Tyle dobrego, że dowiedziałem się, że sprawa opiera sie o tradycję, a nie zmysł choreograficzny wielebnego. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 27.06.13, 21:58 Otóż właśnie :) Paradna musztra greckich ewzonów, to też jak by nie patrzeć tradycja.... Odpowiedz Link
tomek854 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 28.06.13, 21:05 Włochom też nieobcy jest boziowy fitness: Madonna che scappa in Piazza 2013 Odpowiedz Link
jerry_72 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 28.06.13, 21:59 Myślę, że Czesi, w większości ateiści, są szczęśliwsi nie mając nawet świadomości jak popieprzonym można być od nadmiaru religii... Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 28.06.13, 22:20 Nasi lepsi.... Bardziej hardkorowi... Odpowiedz Link
rapid130 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 28.06.13, 22:51 Mnie się podoba, to "polskie harlem shake" (tak znajdziecie na Youtubie). :DDD To MA ten mocny, pozytywny pierwiastek szaleństwa i radości, który widać np. w gospel. Którego w polskim katolicyzmie dokuczliwie brak. Niestety. Kilkanaście dni temu spędziłem jakieś półtorej godziny na koncercie-rozważaniach-modlitewnych w kościele w mieście X. A dodam, że nie praktykuję od kilkunastu lat. Tak się złożyło, że tam wylądowałem. I jakie są moje kluczowe "spostrzeżenie uszne" z tego eventu? Większość piosenek ma bardzo optymistyczne teksty. Tylko, na miły Bóg, czemu śpiewa się je na melancholijnie-smutacką nutę?! Wolę już par excellence słuchać posępnego "Ciebie Boga wysławiamy". Ma najpotężniejszy pałer z wszystkich pieśni kościelnych. Że się tak laicko wyrażę. ;-) Odpowiedz Link
marekatlanta71 W sprawie tradycji 29.06.13, 03:16 O ile pamietam to kościół katolicki miał piękną tradycję topienia kobiet podejrzanych o bycie czarownicą. Ciekawe dlaczego jej juz nie praktykują? Odpowiedz Link
tomek854 Re: W sprawie tradycji 29.06.13, 13:58 www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,14184300,Katolicki_uzdrowiciel_zgromadzi_tysiace_ludzi_na_Stadionie.html#MT Spoko, już szamanów importujemy z Afryki, następne w kolejce są pewnie dzieci wiedźmy, jak w Londynie :) Odpowiedz Link
tomek854 Re: W sprawie tradycji 29.06.13, 14:00 I bardzo dobry pierwszy komentarz: Oczywiscie! Wszystko się zgadza! Gdyby jakiś teolog, powiedzmy, z Heidelbergu, próbował zorganizować show na narodowym na temat na przykład: " Analiza pism św Augustyna w świetle walki kobiet o pełną emancypację" zgromadziłby co najwyżej 50 osób. A tu - proszę- hiromancja, nekromancja, hydromancja itd... i całe 60 tysięcy. I taka jest prawda o "nauce duchowej" katolicyzmu". Zwykły bełkot. Ludzkie stado życzy sobie jeść, spać, i kopulować przez cała wieczność. Nic więcej i nic mniej. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 29.06.13, 17:34 Co powiecie na tour zwłok po kraju? Odpowiedz Link
tomek854 Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 30.06.13, 00:45 salezjanie.pl/czytelnia/historia-relikwii-jana-bosko te relikwie peregrynują (zapomniałem dać linka), są akurat we wrocławiu. Odpowiedz Link
dr.verte Re: Wsatrząsający (dosłownie) performance 30.06.13, 13:34 nic z tego nie rozumiem , to iu jest tych Janow Bosko aktualnie i ktory jest number One , ten z kawalkiem reki , a gdzie reszta? Odpowiedz Link