Dodaj do ulubionych

kompetencja ASO

29.10.13, 11:28
Jako że w moim focusie miałem tzw. światła automatyczne, nazywane też czasem skandynawskimi, a nie podoba mi się ten patent udałem się do ASO Forda ( CityCar Gliwice) celem usunięcia tej funkcji.
Po wnikliwym:) zbadaniu pojazdu stwierdzono, że w tym akurat egzemplarzu NIE DA się tego zrobić. Skoro ASO mówi że się NIE DA to się nie da. Ale... odpaliłem neta, forum forda i co??? 10 minut pracy, wypięcie dwóch bezpieczników, które są odpowiedzialne za te nieszczęsne światła dzienne. Gotowe. DAŁO SIĘ, jak to możliwe?:)

Aha, jeszcze miałem do wymiany jedną uszczelkę, koszt w ASO 17 zł, wymiana 190 zł!!!!!!!!!!!!
czyli około 1 rbg a uszczelka na samej górze silnika, dostęp lepszy niż do np. akumulatora. Dałem te 17 zeta za uszczelkę, odkręciłem 3 śrubki, założyłem i gotowe. Czas- 5 minut.

Obserwuj wątek
    • truskava Re: kompetencja ASO 29.10.13, 11:54
      jerry_72 napisał:

> ... odpaliłem neta, forum forda

fordclubpolska.org?
      Sporo przydatnego info, szczególnie nt. możliwości odpalenia różnych funkcji, aktualizacji softu itp. Jest tam dwóch gości którzy dość dobrze ogarniają te tematy - jeden spod Wa-wy, drugi z Katowic. Fachofcy z ASO mogą im co najwyżej buty czyścić. I to tak tylko z grubsza...
      • jerry_72 Re: kompetencja ASO 29.10.13, 12:11

dokładnie:)

forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=108550&highlight=%B6wiat%B3a+dzienne
        • yamasz Re: kompetencja ASO 29.10.13, 14:55
          Nie obawiasz się utraty gwarancji? Teraz za byle pierdołę mogą ujebać.
          • dr.verte Re: kompetencja ASO 29.10.13, 15:34
            3 pietra nizej kolega pochwalil sie ze to focus 2009
            • jerry_72 Re: kompetencja ASO 29.10.13, 15:47
              Tak, już dawno po gwarancji, ale jak widzę co wyprawia aso to w sumie chyba dobrze że już po:)

ps. 2010 właściwie, nie postarzaj go bo i tak lada miesiąc będzie starszy o rok:)
              w DE liczy się tzw. erstzulassung, w PL rok produkcji jest najważniejszy, niektóre moto ogłoszenia zawierają jakże cenne info że np. produkcja 2000 rok ale GRUDZIEŃ:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka