18.02.14, 10:29
Co ty powiesz na taki typ "druciarstwa"?
Stosował to ktoś, bo gdzie nie czytam to są tłumy zadowolonych.
Termostat tanio i szybko
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: Lex... 18.02.14, 11:05
      "Fiatowskie" termostaty są dość drogie - nawet zamienniki. Jeżeli uszkodzenie tego, który jest zamontowany w aucie polega na stałym otwarciu, to może to być całkiem niegłupi pomysł.
      • yamasz Re: Lex... 18.02.14, 11:26
        Biedni właściciele aut z koncernu Fiata. Muszą kombinować jak koń pod górę jak się to ustrojstwo pieprzy. Właściciele Alf 147 i 166 kombinują jakby tu regenerować wahacze, posiadacze 1.9d z pompą Lucasa rzeźbią zmieniając to chore elektroniczne badziewie na zwykłą mechaniczną pompę z 1.9td, dzięki posiadaczom bravo/brava i marei zarabiają firmy produkujące nakładki na klamki, a nabywcy prestiżowych Lancii tracą wzrok przed laptopem w poszukiwaniu felg do swojej Kappy o nietypowym rozstawie śrub.
        • emes-nju Re: Lex... 18.02.14, 12:39
          yamasz napisał:

> Biedni właściciele aut z koncernu Fiata.

Nie czuję się biedny ;)

Regeneruje elementy, których regeneracja ma sens, a wymieniam resztę.
        • bassooner Re: Lex... 18.02.14, 14:17
          Właściciele Kappy to już prawdziwe dinozaury i weterani szos i z reguły mają w pompie nakłady na swoje Lancie bo wiedzą w co się pakują lub pakowali.
      • franek-b Re: Lex... 18.02.14, 12:38
        Wg mnie, takie umiejscowienie termostatu może powodować przegrzewanie się silnika. Nie twierdzę, że nie da się tak jeździć, bo wszystko zależy jak szybko nagrzewa się temperatura w tej ślepej kiszce. Na pewno duży obieg będzie się otwierał później niż przy fabrycznym umiejscowieniu. A o ile później? Cholera wie.
    • rapid130 Ani chybi... 18.02.14, 12:32
      ...Baasowi zepsuł się termostat w Lancii i chce dostać od Lexusa błogosławieństwo na metodę nieortodoksyjną. ;)))
      • franek-b Re: Ani chybi... 18.02.14, 12:39
        to trzeba do rabbiego jakiegoś iść ;-)
        Rozumiem, że na tę potrzebę Lex zakłada myckę?
      • bassooner Re: Ani chybi... 18.02.14, 14:11
        rapid130 napisał:

> ...Baasowi zepsuł się termostat w Lancii i chce dostać od Lexusa błogosławieńst
        > wo na metodę nieortodoksyjną. ;)))

odpukać na razie wszystko jest ok. ale natknąłem się przypadkowo na ten patent właśnie w forum Lancii ;-)
      • lexus400 Re: Ani chybi... 18.02.14, 14:28
        rapid130 napisał:

> ...Baasowi zepsuł się termostat w Lancii i chce dostać od Lexusa błogosławieńst
        > wo na metodę nieortodoksyjną. ;)))

hehe ubieram mycę i udzielam takowego:))
    • lexus400 Re: Lex... 18.02.14, 14:27
      Stosowałem takie sztuki w przypadkach "dziwnych" termostatów bądź nieprzyzwoicie drogich nierozbieralnych zespołów z termostatem w "komplecie". Nie jest w tym nic złego ani dziwnego ani też szkodzącego silnikowi.
      • bassooner Re: Lex... 18.02.14, 14:31
        pytam o to, bo użytkownicy tego patentu, zakładają to nawet przy dobrym termostacie, twierdząc, że po założeniu silnik osiąga zimą to przysłowiowe 90st co wcześniej miejsca nie miało... to taka lepsza wersja tekturki na chłodnicę ;-)
        • franek-b Re: Lex... 18.02.14, 14:35
          > to taka lepsza wersja tekturki na chłodnicę ;-)

Jeszcze Ci mało??? ;-) po ostatniej dyskusji o tekturce mam wrażenie, że przybyło mi kilku wrogów na automobilu ;-)
          • bassooner Re: Lex... 18.02.14, 14:49
            w ogóle nie piję do ciebie franek i nawet nie pamiętam jaką pozycję w tej kwestii przyjąłeś...;-)))
            ... chodzi mi o to, że ludziska zakładają to i twierdzą, że po założeniu mają w try miga 90 stopni... na forum Lancii np... ;-)))
            • bassooner Re: Lex... 18.02.14, 14:55
              tutaj jest ten wątek. a chodzi mi o to, że jak się ma walnięty termostat to rozumiem, bo koszty (choć nie wiem jak będzie w upały) ale przy dobrze działającym???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka