Dodaj do ulubionych

Lancer wejście USB

27.07.14, 14:12
Witam,
Mój Lancer na rok modelowy 2014 posiada radio obsługujące USB, problem w tym, że kabelka Japończycy poskąpili. Można go dokupić za jedyne 1000 zł (buahahaha), więc raczej odpada.
Radio wygląda tak:
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eecb51abf4867ab8.html
Czy ktoś spotkał się z takim kablem i jeśli tak, to gdzie to można kupić, bo powoli zastanawiam się nad rozebraniem radia i wlutowaniem się na sztywno do pinów w wejściu.
Help!
Obserwuj wątek
    • sven_b Re: Lancer wejście USB 28.07.14, 20:15
      > Mój Lancer na rok modelowy 2014 posiada radio obsługujące USB

To gniazdo USB masz tylko bezpośrednio na tyle radia czy jest gdzieś dalej wyprowadzone, np. w schowku podłokietnika lub schowku przed pasażerem?

> Czy ktoś spotkał się z takim kablem i jeśli tak, to gdzie to można kupić

Wpisz w Allegro 'kabel USB Honda'. Wtyczka do gniazda jest na bank ta sama a USB to USB. Sprawdź tylko jaką długość potrzebujesz.

> Można go dokupić za jedyne 1000 zł (buahahaha)

Wszystko wskazuje na to, że mają ten produkt spozycjonowany w dziale fuck off price.
      • lobuzek1 Re: Lancer wejście USB 29.07.14, 07:31
        Gniazdo jest bezpośrednio w tyle radia i brakuje kabelka który puściłbym do schowka. Dzięki za podpowiedź, zaraz szukam na allegro.
        • lobuzek1 Re: Lancer wejście USB 01.08.14, 23:08
          Sven, wielkie dzięki za pomoc. Trop okazał się dobry. Kabelek USB do Hondy za 100 zł okazał się dobry i mam już działające USB. Wciskam 10 razy pomógł i wysyłam browara w podziękowaniu:-)))
          Będziesz w Tarnowie, wpadnij na realne piwko.
          • tiges_wiz Re: Lancer wejście USB 02.08.14, 09:34
            Imho to i tak 10x za dużo, ale nie 1000 ;-)
            • bassooner Re: Lancer wejście USB 02.08.14, 12:30
              kup tych kabelków trochę i pchaj jako oryginał do Lancera po dwie stówy... zwróci ci się z nawiązką ten za stówę... ;-)
          • sven_b Re: Lancer wejście USB 02.08.14, 15:22
            > Sven, wielkie dzięki za pomoc.

Fajnie. Zastanawiałem się jeszcze czy sobie poradzisz przy zbyt krótkim kablu, przedłużając go zwykłym USB, ale chyba tak to właśnie rozegrałeś. Ciągle nurtuje mnie ta cena. Może kogoś tam poniosło z zerami. Nie ważne, dobrze, że dało sie ich zmostkować:)
            • lobuzek1 Re: Lancer wejście USB 02.08.14, 19:51
              Przedłużyłem go zwykłym kablem USB i wypuściłem do schowka. Z ciekawości napiszę do MMC z pytaniem skąd taka cena, zobaczymy co napiszą, o ile w ogóle. Tak czy inaczej - pełen sukces.
    • crannmer Re: Lancer wejście USB 02.08.14, 12:31
      lobuzek1 napisał:
      > Można go dokupić za jedyne 1000 zł (buahahaha),
      > więc raczej odpada.
      W ASO Hondy taki sam przewod kosztuje euro 27,62 plus VAT.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka