Dodaj do ulubionych

Doigrał się!

12.03.15, 21:53
moto.wp.pl/kat,55194,title,Clarkson-zaluje-tego-co-sie-stalo-Czy-to-wystarczy,wid,17339201,wiadomosc.html
Kiedyś TG uważałem za jeden z najlepszych programów motoryzacyjnych emitowanych w polskiej tv. Obecnie, nie mogę tego powiedzieć, bo ostatnie serie stały się nadwyraz głupie.
Czasem się zdarzy, że prezenterzy przetestują jakąś fajną furkę, ale w każdym odcinku znajdzie się coś, co ma za zadanie wypełnienie czasu emisji. Coś idiotycznego, typu " jak zrobić idiotę z Hammonda czy Maya. Oczywiście głównym bohaterem jest idiota Jerremi C.
Dla mnie, to on zawsze był nadętym, wulgarnym gwiazdorem, o wyglądzie sfilcowanego pudla.
Obserwuj wątek
    • wujaszek_joe Re: Doigrał się! 13.03.15, 15:09
      mi ich będzie bardzo brakować. Było nierówno bo nie dogodzisz wszystkim ale sporo pomysłów śmieszy mnie do dziś.
      Zdjęcia znakomite. No i całkiem konkretnie testowali supersamochody.
      • bassooner Re: Doigrał się! 13.03.15, 15:17
        może sodówka uderzyła mu do głowy
      • crannmer Re: Doigrał się! 13.03.15, 18:40
        wujaszek_joe napisał:
        > No i całkiem konkretnie testowali supersamochody.

O ile jako kabaret ta audycja byla przednia, o tyle jako test samochodow opiniotworczosc Top Gear jest dla mnie porownywalna z rubryka motoryzacyjna w "Pani", "Gala" czy podobnym pismie do tej grupy docelowej.
        • wujaszek_joe Re: Doigrał się! 13.03.15, 20:02
          w jakiej audycji samochody typu mclaren testowane są lepiej?
          • crannmer Re: Doigrał się! 13.03.15, 20:49
            W kazdej, w ktorej sa w ogole testowane. Bo w Top Gear nie ma testow samochodow jako takich. Sa skecze, scenki rodzajowe i teksty satyryczno-humorystyczne.
            • bassooner Re: Doigrał się! 13.03.15, 22:58
              ostatnio widziałem na TVN moto test Paska,Peugeota 508 i Mondeo z silnikami diesla. Całego programu nie oglądałem ale co mnie zaciekawiło to test następujący: zaparkowanie ww samochodów w chłodni, na 12 godz. i -30 stopni i odpalenie... ;-)
              • qqbek No i to jest test... 13.03.15, 23:55
                ...a nie wyścig Hammonda, Clarksona i tego trzeciego "powolnego" w ciuchciach przez pół odcinka.
                Top Gear to li tylko show... "deal with it".
                A to, że gwieździe tego show odpierdziela, powinno mieścić się w formacie... skoro się nie mieści, znaczy, że "gwiazda" pałę przegięła ponad to, co producenci byli w stanie znieść. I nie poszło o żarcie czy wytarcie dupy po "drugiej potrzebie"... lecz o pieniądze zapewne.
            • krakus.mp Re: Doigrał się! 14.03.15, 18:30
              crannmer napisał:

> W kazdej, w ktorej sa w ogole testowane. Bo w Top Gear nie ma testow samochodow
              > jako takich. Sa skecze, scenki rodzajowe i teksty satyryczno-humorystyczne.
              >

I wszystko na temat. TG stał się maszynką do zarabiania kasy przez BBC i promowania wszystkiego co brytyjskie. Niemal w każdym teście, najwięcej punktów zdobywa to co ma związek z UK.
              TG zdecydowanie przegrywa np. z Fifth Gear.
              www.facebook.com/fifthgear
          • tomek854 Re: Doigrał się! 15.03.15, 04:12
            Spójrzmy na to inaczej: komu tak naprawdę jest potrzebny rzetelny test McLarena? Zamierzasz kupić i zastanawiasz sie czy spróbować czegoś nowego, czy moze jednak kolejnego Lanosa? A moze Twój szwagier rozmyśla na co zmienić swoje Lamborgini bo mu się już znudziło? Teściowi przeszkadza że jego Bugatti zbyt się rzuca w oczy i chce zmienić na coś skromniejszego?

Przecież to jest absolutnie nieistotne czy testy tych superaut które oni robią są rzetelne czy nie, bo praktycznie całej widowni, poza może paroma szejkami w Dubaju, się ta informacja i tak do niczego nie przyda.

Cały sukces Top Gear polega właśnie na tym, że oni sobie robią z wszystkiego jaja i mają w dupie rzetelność programu. Może Cię to zdziwi, ale przygód trójki tych buców z dostawczakami też bym nie brał pod uwagę jakbym chciał założyć firmę kurierską :)
            • wujaszek_joe Re: Doigrał się! 15.03.15, 08:43
              To nie jest normalny program motoryzacyjny. I nie oczekuję od nich rzetelnego testu mclarena. Top Gear oferuje wspaniałe widowisko z takim samochodem w roli głównej.
              A sporo ich skeczów było rewelacyjnych. ale to tylko moje zdanie oczywiście
              • sven_b Re: Doigrał się! 15.03.15, 13:40
                Dokładnie. Nie możemy oczekiwać, że TG nie będzie probrytyjski. Jest tamtejszą produkcją. I tak prowadzący mają ogromny dystans do siebie i UK, co pewnie wynika z brytyjskiego humoru. A ten jak wiadomo jest jak jazz - nie dla wszystkich:) Umysły analityczne lub bez poczucia humoru będą rozczarowane, że liczby padają okazjonalnie, a prowadzący balansuje na granicy poprawności. Oni są świetnie dobrani - różni jak to tylko możliwe i zgrani za razem. Sam ClarKson jest idealny do tej roli. Duże dziecko we własnym świecie zabawek, a jednoczeście błyskotliwa narracja i puenta. O tym jak trudno dobrać taki zespół widać po edycji USA. Tam juz nie ma tego czegoś. Popatrzcie na bladą kopię TG w TVN Turbo. Program nieporadnie udaje, oferując jedynie to, co większość facetów w tym wieku może zaoferować - zważony moralizm i łapy w kieszeniach.
            • sven_b Re: Doigrał się! 16.03.15, 20:25
              > Spójrzmy na to inaczej: komu tak naprawdę jest potrzebny rzetelny test McLarena
              > ? Zamierzasz kupić i zastanawiasz sie czy spróbować czegoś nowego, czy moze jed
              > nak kolejnego Lanosa? A moze Twój szwagier rozmyśla na co zmienić swoje Lamborg
              > ini bo mu się już znudziło? Teściowi przeszkadza że jego Bugatti zbyt się rzuca
              > w oczy i chce zmienić na coś skromniejszego?

Czujnie, czujnie:) Juz dawno nauczyłem się nie mierzyć ludzi własnym portfelem. Po mojej okolicy szwenda się już całkiem zadziorny tabor. Sam niedawno zauważyłeś, że kraj dynamicznie się rozwija. Ludzie realizują zyski i próbują poskramiać coraz lepszy sprzęt, chociaż czasem z marnym skutkiem:)
              www.youtube.com/watch?v=swaQkQvIp6s
              • tiges_wiz Re: Doigrał się! 16.03.15, 23:12
                w need for speed wychodziło ;)
                stigowi też heheh
                • krakus.mp Pozbyli się typa 25.03.15, 18:59
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114871,17658063,Erekcja_emeryta__Cyganie__prostytutka_z_Etiopii__10.html#Prze
                  Przeczytałem kilka jego książek i miałem mieszane odczucia. Czasem się śmiałem, czasem mnie wqrwiał. Na pewno zasłużył sobie na miano skandalisty.
                  • sven_b Re: Pozbyli się typa 25.03.15, 19:05
                    Wyleciał, bo nie wiedział, że nie je się po 18.00:)
                    A tak poważnie nie może być tak, że ktoś komuś daje w gębę, tylko dlatego, że jest głodnym celebrytą i pod tym względem BBC zachowała twarz.
                    • lobuzek1 Re: Pozbyli się typa 25.03.15, 19:42
                      Jakoś kompletnie mi program nie leżał, a i czasu oglądać nie miałem, więc co do poziomu testów się nie wypowiem, ale chyba McLarena nie kupujesz, bo w teście wypadł dobrze.
                      A co do zachowania Clarksona, to uderzenie kogoś za to że mu nie przyniósł żarcia to zwykłe buractwo i tyle. Inna sprawa, że mogli przy okazji ukręcić łeb kurze znoszącej złote jaja, więc pewnie dobrze to przemyśleli.
                      • tomek854 Re: Pozbyli się typa 25.03.15, 21:57
                        No ja też miałem do Clarksona pewne wąty, bo jest to burak jakich mało, ale z drugiej strony czytałem dwie jego książki i parę razy jego felietony w gazetach i ma zdroworozsądkowe podejście do wielu rzeczy, którego niestety coraz częsciej brakuje.
                        • krakus.mp Re: Pozbyli się typa 26.03.15, 17:35
                          Ciekawi mnie, co będzie z polskim miesięcznikiem Top Gear?
                          A Clarksonik dostał już propozycję roboty od Ruskich.
                          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17662957,Rosyjska_TV_Zwiezda_zaproponowala_prace_Jeremy_emu.html#Czolka3Img
                          Podobno ma testować czołgi i wyrzutnie rakiet na Ukrainie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka