Dodaj do ulubionych

Nowy top gear

29.05.16, 22:55
Mam mieszane uczucia. Chris evans bardzo irytujący. Nie rozumiem jego fenomenu. Próbowałem oglądać jego byle do piątku i to nie dla mnie. Za to bardzo dobry Matt LeBlanc. Podoba mi się też nowy tor. Jak dla mnie to wywalić evansa i będzie dobrze.
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Nowy top gear 30.05.16, 00:09
      Nie wiem. BBC Brit nie mam w pakiecie, więc jeszcze z miesiąc pewnie poczekam na obejrzenie odcinka.
      Jak dla mnie (zastrzegam - przy przyglądaniu się sprawie ze sporego dystansu) - odgrzewanie kotleta, który już nie będzie tak samo smakował, jak w ekipie troglodyty, wysmakowanego i kapitana powolnego. Oni byli klasą samą w sobie i nic nie zastąpi ich uciesznych (i nierzadko debilnie śmiesznych) zabaw. Czego BBC nie zrobi, to się nie obroni w porównaniu ze starym "TG"... bo będzie nowym "TG". A to, czy nowy "TG" się przyjmie zależeć będzie od brytyjskiej publiczności. Kup sobie rano, w drodze do pracy "Sun" albo "Daily Mirror", to nie dość, że będziesz miał o czym w kantynie pogadać, to jeszcze będziesz wiedział jak się "TG" przyjął ich zdaniem... a do tego, jak zabraknie papieru w toalecie, będziesz perfekcyjnie przygotowany do pozbycia się ichnich recenzji ze sporą ulgą ;)
      • tiges_wiz Re: Nowy top gear 30.05.16, 00:12
        No nie kupię sobie the sun :P ale może coś napiszą na stronie :)
        • qqbek Re: Nowy top gear 30.05.16, 00:25
          Ale dlaczego? Czasem trzeba sobie kupić gadzinówkę Murdoch-a... żeby być na bieżąco z nastrojami "blue collars". Nie rozumiem Twojej awersji - nastroje propagowane przez dziennikarzy tych szmatławców przemawiają do znacznie większej liczby osób "z dołów" niż górnolotne frazesy Timesa, Guardiana czy The Independent... o FT nie wspominając.
          • tiges_wiz Re: Nowy top gear 30.05.16, 01:09
            U mnie na wsi nie na wsi nie ma nawet wyborczej czy rzepy, a ty mi każesz angielską prasę kupić. Nie chcę mi się jechać 5k km. Już bliżej mi do sterna.
            • qqbek Re: Nowy top gear 30.05.16, 01:11
              Tak to jest, jak się z rozpędu odpisuje... serio myślałem, że Tomkowi odpisuje a nie Przemkowi :D Mea culpa :)
              Pod Wrocek nawet wybiórczej nie dowożą? To co jest? Tygodniki ("w Sieci" i "Gość Niedzielny") tylko? ;)
              • qqbek Re: Nowy top gear 30.05.16, 01:14
                Ach - śpieszę z usprawiedliwieniem też: oczko sobie poważnie uszkodziłem (t.j. opatrunku już nie mam, ale krople na rozszerzenie źrenic i związane z tym atrakcje już tak) i ledwo widzę lewym... a do tego wozi mnie żona (bo z racji kropli na rozszerzanie źrenic i tak jestem wyłączony z prowadzenia czegokolwiek ponad taczkę w ogrodzie) tak więc korzystając z okazji (i by zapomnieć nowiutkiego Michelina postawionego kantem na wysokim krawężniku pod domem) chlapnąłem "małe conieco" ze szwagrem :D
                • tiges_wiz Re: Nowy top gear 30.05.16, 01:24
                  Jesteś usprawiedliwiony. Na stronie sun i mirror są juz recenzje. Podobne do moich. Evans to porażka.
                  • dr.verte Re: Nowy top gear 30.05.16, 17:17
                    > Jesteś usprawiedliwiony. Na stronie sun i mirror są juz recenzje. Podobne do moich.

Recenzje , które przejrzałem są miażdzące . Główny zarzut - program nie tworzy
                    żadnej własnej jakości ani stylu tylko do bólu kopiuje poprzedni format w każdym
                    szczególe co z obecnymi prowadzącymi wypada tragicznie.
              • dr.verte Re: Nowy top gear 30.05.16, 17:12
                > Pod Wrocek nawet wybiórczej nie dowożą?

Nie tylko , do mojej krakowskiej dzielnicy nie dowożą , jak chciałem nabyć w kiosku
                pan stwierdził , że nikt takiego świństwa tu nie kupuje .
                • qqbek Re: Nowy top gear 30.05.16, 18:27
                  dr.verte napisał:

> Nie tylko , do mojej krakowskiej dzielnicy nie dowożą , jak chciałem nabyć w ki
                  > osku
                  > pan stwierdził , że nikt takiego świństwa tu nie kupuje .

Oj tam, oj tam - Nowa Huta to jeszcze nie Kraków ;)
                  • xeikon Re: Nowy top gear 30.05.16, 21:54
                    Nie widzialem nowego TG ale czytalem wywiad z Evansem i mam dziwne skojarzenia dot. tego pana. Facet mi nie pasuje do TG i kazdego innego programu motoryzacyjnego. Ale z dwojga zlego wole patrzec na twarz Evansa niz no morde Clarcsona.Jeremi ma ciety jezyk ktory czasem jest zabawny levz czesciej prowokuje i obraza.
                  • xeikon Re: Nowy top gear 30.05.16, 21:56
                    Ktos tu mieszka w Nowej Hucie?
                    • dr.verte Re: Nowy top gear 30.05.16, 22:00
                      ja w Kostrzu w każdym razie czy jak mawiają rdzenni mieszkańcy tej dawnej wsi
                      w Koszczu
      • tomek854 Re: Nowy top gear 30.05.16, 03:42
        "Jak dla mnie (zastrzegam - przy przyglądaniu się sprawie ze sporego dystansu) - odgrzewanie kotleta, który już nie będzie tak samo smakował, jak w ekipie troglodyty, wysmakowanego i kapitana powolnego"

Dokładnie to samo mówili, kiedy Clarkson się wziął za reanimowanie trupa jakim było Top Gear te kilkanaście lat temu.

To stary program, był na długo przed tym, który wszyscy znają, pewnie jeszcze będzie na długo potem - choć może nie osiąnie już takiego sukcesu.
    • tomek854 Re: Nowy top gear 30.05.16, 03:40
      Mnie on strasznie wkurzał jak był w radio w środku dnia. Jak ja się cieszyłem, że go przenieśli na rano kiedy jeszcze śpię :-)

(z drugiej strony przed nim na rano był Terry Wogan, wtedy jeszcze pracowałem rano, tego kolesia też nie trawiłem. Widać brytyjczycy mają bardzo odmienne gusta).
    • marekatlanta71 Re: Nowy top gear 30.05.16, 04:29
      Skasowałem BBC po tym jak wywalili Clarksona. Wiec nie oglądam nowego tzw. "Top Gear" i nie zamierzam oglądać.
    • tomek854 Re: Nowy top gear 31.05.16, 23:16
      Ok, obejrzałem sobie.

I jak dla mnie to zdecydowanie nie jest to, co było - ale właśnie dobrze, że nie próbują kopiować na siłę tak jak w tych wszystkich amerykańskich Top Gearach i tak dalej.

Chris zadziwiająco mało irytujący (a ja go nie trawię), natomiast widać, że jest to fajnie pomyślane. On taki świrnięty irytujący Anglik vs oaza spokoju, Amerykański łagodny twardziel w skórzanej kurtce. Jest w tym widoczny zamysł i jak dla mnie na razie działa. Pewnie jeszcze będzie więcej tej Sabine Schmitz.

Fap fapowanie się nad super samochodami na torach jak było nudne tak jest nudne, wyzwania jak na razie też głupawe ale zabawne, do tego parę szpil do poprzedników oraz lekka zabawa konwencją.

Ja tam nigdy nie byłem maniakiem, ale myślę, że będę oglądać i to, i to. Ale moim zdaniem tytuł udało się po raz kolejny utrzymać i nawet jeśli nie bedzie aż tak dobrze, to w probie pokazania, że istnieje Top Gear po Clarksonie uważam, że wrócili z tarczą.
      • franek-b Re: Nowy top gear 01.06.16, 00:10
        Poczytałem sobie fanpage polskiego BBC i zostałem zarzygany krytyką tego nowego odcinka. Przed paroma minutami skończyłem oglądać i było bardzo fajnie. Z przyjemnością wrócę do TG. Przestałem oglądać w okolicach 18 serii, bo po prostu było mega nudno i wtórnie. Clarkson był powtarzalny do bólu, dowcipy o ekoterrorystach były zabawne 10 lat temu, ale od tego czasu zostały powielone tyle razy, we wszystkich programach motoryzacyjnych, że mnie już dawno przestało to bawić.

Naprawdę z dużą przyjemnością wracam do oglądania TG, zwłaszcza, że jak zwykle realizacja tych programów jest perfekcyjna.

A swoją drogą to się nie zawiodłem na Was :-) spodziewałem się komunałów 'Clarkson i snuja są nie do zastąpienia' a tu proszę :-)
        • tomek854 Re: Nowy top gear 04.07.16, 19:21
          No ja właśnie dooglądałem sobie.

Chris Evans irytujący, ale prowadzących jest tyle, że ginie w tłumie i się go daje wytrzymać. Amerykanin super, młody Murzyn też fajny, ciekawy kontrast daje Jordan grający rolę starego dziadka...

No i jak zwykle piękne zdjęcia, własnie oglądam recejzję Mustanga kręconą w Szkocji na drodze przez Kylesku, niesamowite.

Podoba mi się też to, że humor jest mniej rubaszny, nieco bardziej inteligentny, a jeśli nawet jadą po bandzie to z takim mrugnięciem oka ,że to jest nawiązanie do przeszłości programu.

Jak dla mnie im dalej tym lepiej, a jakby jeszcze tego Evansa wywalili to by było wręcz idealnie :)
          • tomek854 Re: Nowy top gear 04.07.16, 21:39
            O, i doczekałem się:

www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-36707266
            • tiges_wiz Re: Nowy top gear 05.07.16, 09:39
              dobry ruch.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka