12.06.16, 20:05
Wygraliśmy, ale bez precyzji zabiegamy się jeszcze na etapie grupy.
Torpeda Krychowiaka monstrualna. Szkoda że nie weszła.
Obserwuj wątek
    • xeikon Re: Euro 2016 12.06.16, 21:14
      Nie ogladalem. Zbijalem kalorie na rowerku jezdzac po Lasku Wolskim.
    • dr.verte Re: Euro 2016 12.06.16, 22:36
      > jeszcze na etapie grupy

nie jestem optymistą w kwestii wyjścia z grupy

jak się nie umie dośrodkowywać , wykonywac rzutów rożnych , jeśli skuteczność jest marna ,
      jeśli tylko podaje się w pole karne licząc na geniusz Lewandowskiego to.....no cóż sukces
      historyczny już jest 1 zwycięstwo w historii euro , kolejne sukcesy najprawdopodobniej za 4 lata
      • qqbek Re: Euro 2016 12.06.16, 22:57
        Ale myśmy już wygrali to Euro.
        Tak, dzięki Irlandczykom.
        I tak, wczoraj w Nicei (nic mi się nie popieprzyło).
        Jak newsroom-y światowych agencji prasowych (poza zdjęciami z burd rosyjsko-angielskiego bydła) wypełnia zdjęcie zakrwawionych Polaka i Irlandczyka, trzymających się za dłonie na izbie przyjęć, to coś cholera rośnie w człowieku.
        Nie dość, że potrafili razem imprezować przed meczem, to razem oberwawszy od miejscowego "elementu" nadal potrafią się wspierać.

Co do kwestii technicznych - cóż, albo się dograją, albo do domu po fazie grupowej. Wielką nadzieję miałem na to, że Ukraina dokopie Niemcom i namiesza w grupie... i mało brakowało.
    • tiges_wiz Re: Euro 2016 13.06.16, 23:30
      3 drużyny mogą wyjść.
      • bassooner Re: Euro 2016 14.06.16, 10:48
        _tiges_wiz napisał:

> 3 drużyny mogą wyjść.

no. pełna zaskoczka. z 4 drużyn 3 wychodzą, ciekawe czy dożyjemy czasów kiedy z 4 drużyn w grupie 4 będą wychodziły ;-)
        • tiges_wiz Re: Euro 2016 14.06.16, 14:17
          tak było przecież na MS 1986 w Meksyku i później. 4 pkt dają praktycznie wyjście.
          Raz się zdarzyło, że nie wyszła drużyna z 4 pkt. W USA w 1994 roku Norwegia. Ale wszyscy mieli po 4 pkt i ktoś musiał odpaść ;)
    • lexus400 Re: Euro 2016 14.06.16, 11:01
      Obejrzałem, gra Polaków dupy nie urywała ale daleki jestem od krytyki. Podsumowując mecz interesujący ale ja zawsze się obawiam jednego, jak nasi tak cisną i nic nie wchodzi do bramki to z reguły przeciwnikowi udaje się wykończyć bramką jedną konkretną akcję, no ale tym razem się udało. Ciekawe co będzie w czwartek.
      • truskava Re: Euro 2016 14.06.16, 18:25
        Mam wrażenie, że odwieczną bolączką naszych jest brak pomysłu na wykończenie akcji.
        Dość sprawnie, kilkoma podaniami potrafią podejść pod pole karne i... na tym najczęściej kończy się finezja. Nie wiadomo komu podać i kto właściwie ma podać, więc powoli piłka wraca +/- w okolice środkowej linii.
        Potem jeszcze raz nacierają, ale już nie tak żwawo i wtedy najczęściej: albo tracą piłkę, albo jest próba wrzutki, która nie ma prawa się udać. Czasami jakiś strzał - mocny, ale mega niecelny. A jak celny to do wybronienia jedną ręką, (bo drugą ręką w tym czasie drapie się po doopie).
    • strongwaz Re: Euro 2016 Poczytajcie komentarze :)) 14.06.16, 21:20
      www.sadistic.pl/joachim-loew-podczas-meczu-niemcy-ukraina-vt416621.htm
      • bassooner Re: Euro 2016 Poczytajcie komentarze :)) 14.06.16, 23:10
        widziałem taki mem i zastanawiałem się o co chodzi? tera wiem... ;-)

https://cdn.voetbalflitsen.com/images/km/kmpxbknsyfedpsk6-640x1920-g9p92v3t.png
        • dr.verte Re: Euro 2016 Poczytajcie komentarze :)) 15.06.16, 11:51
          może rodacy prygotują odpowiedni transparent na mecz
          • strongwaz Re: Euro 2016 Poczytajcie komentarze :)) 15.06.16, 20:58
            Panie Joachimie proszę podać adres, wyślę Panu swoje gacie, które zdjąłem z dupy po 10 godzinach pracy. I hope you'll enjoy. Ciekawe czy ktoś zrobi taką zbiórkę/akcję na facebooku :)

• lexus400 Re: Euro 2016 Poczytajcie komentarze :)) 18.06.16, 21:30
              .....a nikt nic nie pisze o meczu Polaków z Niemcami ? Ogólnie mecz ciekawy, trochę dupy dał Milik moim zdaniem a Pazdan pokazał chyba najwyższą klasę gry na pozycji obrońcy, oczywiście nie można nie wspomnieć o Fabiańskim in plus. We wtorek Ukraina ale myślę, że nie powinni mieć problemu z wygraną.
              • tiges_wiz Re: Euro 2016 Poczytajcie komentarze :)) 19.06.16, 01:50
                A co tu pisać? Z grupy w sumie już wyszli ;)
                • bassooner Re: Euro 2016 Poczytajcie komentarze :)) 19.06.16, 12:11

tiges_wiz napisał:

> A co tu pisać? Z grupy w sumie już wyszli ;)

______________________________________________________________________
                  niekoniecznie wyszli, bo jeśliby Irlandia wygrała z Niemcami, a my dostalibyśmy z Ukrainą, to wychodzą oni i Niemcy, a my z dorobkiem jednej bramki strzelonej już niekoniecznie z 3 miejsca ;-)
                  • tiges_wiz Re: Euro 2016 Poczytajcie komentarze :)) 19.06.16, 23:53
                    Żeby nie wyjść z 4 pkt to musiałaby być mega katastrofa. Już Albania ma 3 pkt ;) Jak jutro Anglia wygra, to już nie szans nie wyjść ;)
              • sven_b Re: Euro 2016 Poczytajcie komentarze :)) 19.06.16, 12:09
                Milik nie dźwiga chyba meczów o niepodległość. W Ajaxie strzela bez obciążeń. Tutaj nie jest to łatwe niosąc krzyż narodu. W czwartek minął nas malec 126p z oflagowaniem niemieckim. Co za dystans i odwaga :) Ogólnie widać, że jest ekipa. Ludzie są zastępowalni. Schodzi Błaszczu, wchodzi Peszko. Technicznie jeszcze słabo. Nacieramy, zagrażamy, ale nie ma tej złotej nogi, kropki nad i. I to mimo, że Lewy odciąga pół obrony przeciwnika. Ale też nie puchniemy po pół godziny. Pazdan zdecydowanie zagrał mecz życia. Armatę Krychowiaka powinniśmy podtoczyć chyba bliżej. Szkoda tego kalibru. Obejrzałem Czechów z Chorwatami. Mecz w tempie hokeja. Nie wiem co ci ludzie jadają.
    • sven_b Re: Euro 2016 14.06.16, 22:46
      Mecze niekodowane nadaje ogólnodostępny niemieckojęzyczny ZDF.
      • beciara-bt Re: Euro 2016 19.06.16, 15:07
        Wkrótce już nie będzie nadawał w Polsce. Polsat się o to postarał. Nie ma licencji na transmisję sportowe, a Polacy mają płacić u pana Solorza (czy przez Ż się pisze to nazwisko?) .

Odnośnie gry kadry: Nie marudźcie, Panowie! Nie żebym była jakąś Hurra-optymistką w tej kwestii, ale nie zapominajmy, jak w nieodległej przeszłości dostawaliśmy po tyłku od największych przegrańców, jak wyjście z grupy było marzeniem tak nierealnym, że nikt nie miał nadziei.
        Cieszmy się z tych małych sukcesów, zamiast wszędzie szukać dziury w całym. Ja tym razem mam nadzieję i kibicuję namiętnie ;-)
        Pozdrawiam serdecznie :-)
        • lexus400 Re: Euro 2016 19.06.16, 20:05
          Tak więc trzymajmy kciuki i kibicujmy z optymizmem naszym chłopakom. :)
        • qqbek Re: Euro 2016 19.06.16, 22:38
          Odnośnie ZDF - nawet mając dekoder Cyfrowego Polsatu możesz sobie ręcznie ustawić ten kanał (a także pierwszy kanał niemieckiej "publicznej" czyli ARD) - tyle,że wyświetlany będzie wśród "dodanych" (z numerem ponad "1000"). Poradniki jak to zrobisz znajdziesz w sieci.
          • strongwaz Re: Euro 2016 21.06.16, 20:07
            ruskie i ukraińce jadą do domu. Jak tu się nie cieszyć. Gdyby niemcy zremisowali lub nasi zmiażdżyli ukrainę wyszlibyśmy z pierwszego miejsca. Ale jaja.
            • xeikon Re: Euro 2016 21.06.16, 21:23
              Wszyscy sie podnniecaja gra Polakow jak stonka opryskiem. A przeciez Ukraina ogrywala Polakow przez co najmniej 70 min.
              Jeszcze kilka minut dluzej a mogl byc remis.
              Naszym brakuje precyzji i finezji w grze.
              Wiecej sie bronimy niz atakujemy
              • beciara-bt Re: Euro 2016 21.06.16, 21:48
                No i co, i co z tego, jeśli wychodzimy z grupy z 7-oma punktami?!
                Zajefajnie ludzie!
                A że nie grają idealnie... perfekcja jest nudna ;-)
              • strongwaz Re: Euro 2016 21.06.16, 22:22
                Kiedyś ładnie przegrywali teraz brzydko wygrywają. Nie lepiej? Polaczkowatość wychodzi... sorry..
                • beciara-bt Re: Euro 2016 22.06.16, 06:42
                  Otóż to. Mamy dobrą ofensywę i całkiem niezłą defensywę.
                  Jestem pod wrażeniem. Niemieccy komentatorzy mówili wczoraj: "Oj czy my się rzeczywiście nie spotkamy z Polakami w finale?" ;-)
                  • xeikon Re: Euro 2016 22.06.16, 07:48
                    Jak Polacy poprawia zgranie i dokladnosc podan to wszystko moze sie zdarzyc.
                    Gra w finale spowoduje ze przestaniemy wspominac czasy nieodzalowanego Gorskiego a zaczniemy wychwalac Nawalke.
    • sven_b Re: Euro 2016 22.06.16, 00:18
      Chorwaci galancie. Właśnie rozjechali Hiszpanię.
    • sven_b Re: Euro 2016 23.06.16, 11:21
      Ustrzeliłem nagrodę na stacji Lotos. Do wyboru figurka jednego z 11-tki narodowej na Euro. Może Błaszczyk trochę podobny, reszta nijak ma się do oryginału. Sprzedawca rozpaczliwie walczył, że Lewy jest podobny, ale dziecię wybuchnęło śmiechem i zapadła cisza. Odniosłem wrażenie, że bazą do stworzenia postaci był raczej Buddy Knox i zespół Stepujące Pchły.
      Wzieliśmy Błaszcza :)

LINK>>
      • strongwaz Re: Euro 2016 23.06.16, 13:15
        jarosław na pomniku też był taki podobny:)
        • lobuzek1 Re: Euro 2016 23.06.16, 13:55
          Prawie jak Jezus z Poznania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka