Dodaj do ulubionych

mam dobry humor

14.07.16, 09:51
Hehehe.
Siedze za biurkiem w robocie i slucham radyjka.
Wlasnie podali ostrzezenie dla poludnia Polski o zblizajacych burzach. I oczami wyobrazni widze Brzegi ktore juz teraz przypominaja bagno.
Wczoraj ogladalem wywiad z naczelnym sukienkowym krakowskiej diecezji ktory na SDM zaprasza tez starcow ( by odmlodnieli dychowo),
bo wyliczenia kilku milionow mlodziezy poszly sie jebac. Zarejestrowanych jest niespelna 380 tys.
Dziwisz zapewnial ze pogoda bedzie piekna i by sie mlodziez nie lekala.
Cos mi sie widzi ze jak poleje kilka dni to na Brzegach bedzie bajoro .
A niech leje nawet ze dwa tygodnie.
Obserwuj wątek
    • bassooner Re: mam dobry humor 14.07.16, 11:57
      śmiać się z cudzego nieszczęścia... nieładnie. sukienkowcy i pasibrzuchy to jedno, a katolicka młodzież, ze swoimi ideałami to drugie, a to przecież oni będą się w tym błocie taplać a nie Dziwisz...
      • xeikon Re: mam dobry humor 14.07.16, 13:10
        No fakt. Szkoda tych co kilka godzin beda stac w wodzie. Ale wesolo mi z powodu samego grubasa w sukience bo twierdzi ze Opatrznosc Boska spowoduje piekna sloneczna pogode i zapewni bezpieczenstwo pielgrzymom. A tu leje jak z cebra.
        Z bezpieczenstwem tez moze byc roznie bo widac ze sluzby nie sa gotowe.
        Codziennie jezdze przez Brzegi do siebie na wies i widze jaki bajzel tam panuje.
      • wujaszek_joe Re: mam dobry humor 14.07.16, 13:53
        Pan Bóg chce aby stał się Woodstock
        :)
        • xeikon Re: mam dobry humor 20.07.16, 13:23
          W Krakowie przybywa pielgrzymow.
          Widac juz na ulicach duzo mlodzierzy z identyfikatorami SDM.
          Zachowuja sie normalnie i widac ze sa pogodni. Mysle ze obawy o uchodzcow na razie sie nie sprawdzaja.
          • bassooner Re: mam dobry humor 20.07.16, 13:31
            a co ma piernik do wiatraka czyli pielgrzymi do uchodźców? oświeć mnie panie... ;-)
            • xeikon Re: mam dobry humor 20.07.16, 18:25
              Bebniono tu i tam ze wraz z pielgrzymami zjedzie sie masa uchodzcow ktora zostanie w Polsce by potem uderzyc na zachod.
              Z przeeidywanych kilku milionow luda przybedzie pewnie kolo miliona.
              • qqbek Re: mam dobry humor 20.07.16, 20:17
                No, niestety nie ma chyba na to szans. A szkoda - ze dwieście tysięcy chętnych do pracy przydałoby się od zaraz na skutek samego "500+". Co z kimś nie rozmawiam, to jest albo w głębokiej dupie przez "500+" (jak znajomy, który ostatnio pracownic do biura nieruchomości szuka) albo też przez ŚDM (jak znajomy rolnik, któremu połowa truskawek zgniła w polu przez "500+" a teraz przez ŚDM i szczytowanie Macierewicza większość letnich malin pójdzie w ich ślady, bo na wsi wszyscy biedni, ale do roboty nikt poza Ukraińcami się nie garnie... a tym ostatnio obcięto wizy turystyczne prawie do zera i całkowicie zablokowano "mały ruch graniczny").
          • qqbek Re: mam dobry humor 20.07.16, 20:10
            Widziałem dziś w Lublinie stonkę pod flagą francuską (na której walnęli, rzecz jasna na białym polu, jakiś dziwaczny symbol pogiętego krzyża - widać kibol sportowy z katolikiem ma jedną wspólną cechę - lubość z jaką bazgrołami profanuje flagi narodowe). Przeszli przez osiedle i wbili do autobusu miejskiego (nasza lokalna archiagentura monarchii watykańskiej organizuje "dni młodzieży przed dniami młodzieży"). Plecak ze stelażem przy oknie, zdrowy francuski katolik (a raczek katopiczka, bo dziewuch było 5 a samców tylko 2 sztuki) na siedzeniu w przejściu. Babcia niech sobie postoi, młodzież jedzie, pełna frazesów o wartościach, to musi sobie na siedzeniu odpocząć (obok ciężko zmęczonego plecaka ze stelażem).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka