mrzagi01 Re: Martwie sie 24.11.04, 07:15 nie ty jeden. trzymam kciuki za ukraincow. wierze ze im sie uda i nie pozwola sie wkrecic w taki szajs jak bialorusini. Odpowiedz Link
pap10 Re: Martwie sie 24.11.04, 08:40 Tez sie bardzo martwie. Tym bardziej ze to nasi sasiedzi... Odpowiedz Link
dwiesciepompka Re: Martwie sie 24.11.04, 10:13 Koledzy z pracy jadą tam w piątek. Ja niestety pojechać tym razem nie mogę, bo mam inne ważne zajecie w tym czasie.Bardzo żałuję, że muszę zostać:( Odpowiedz Link
dwiesciepompka Re: Martwie sie 09.12.04, 22:35 Jadę na Ukrainę jutro. Przekazać od Was rewolucyjne pozdrowienia? Odpowiedz Link
typson Re: Martwie sie 09.12.04, 23:16 no jasne. Co prawda sytuacja jest przedstawiana w mediach jako czarnobiala. Czyli Kuczma i janukowycz czarni a juszczenko bialy rycerz. Rzeczywistosc jest pewnie troche bardziej pogmatwana. Choc tak na prawde najbardziej cieszy wzorowa i cudowna postawa ludzi. Dosc porownac to do naszego dobrobytu i kulturalnych gorniczych protestow tudziez marszy starych dewot przeciw aborcji, gejozie czy co tam radio Ryj narzuci Odpowiedz Link
dwiesciepompka Slava Ukraini. Hierojom Slava. 13.12.04, 19:52 W mediach sytuacja jest czarnobiała to fakt.A w rzeczywistości więcej szarości.Juszczenką (jeśli wygra) rozczarują się raczej na pewno, w mniejszym lub większym stopniu, bo cudów na świecie nie ma. A jeśli chodzi o protesty, to podoba mi się stwierdzenie, że w tydzień stworzyli naród, czyli coś co starano się zabić w nich przez wiele lat. Niestety nie załapałem się na największą falę entuzjazmu i wieców, teraz pomarańczowe place opustoszały. I jeszcze jedno.Wcale nie jest pewne, że Juszczenko wygra.Błąd opozycji polega na tym, że ogłosili swoją wygraną.A po co wyborca ma iśc drugi raz głosować skoro uważa, że juz wygrał.Poza tym władza się organizuje i nie próżnuje.Trzeba wyborców raz jeszcze zmobilizować przed wyborami. Do pabaczienia. Odpowiedz Link
tomek854 A ja wlasnie wypelnilem i wyslalem ankiete... 14.12.04, 19:21 ...zeby pojechac na Ukraine jako obserwator wyborow. Sam wszystko zobacze co i jak (o ile mnie przyjma) i bede mial wtedy wlasne zdanie. Na razie jestem za Juszczenka - skoro go gnoje truly, to widocznie sobie zasluzyl - tylko ze mowie to w pozytywnym znaczeniu... Odpowiedz Link
dwiesciepompka Re: A ja wlasnie wypelnilem i wyslalem ankiete.. 27.12.04, 20:36 No i...?Nie pojechałeś chyba...czy też mylę się? Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: A ja wlasnie wypelnilem i wyslalem ankiete.. 27.12.04, 20:37 Może za bardzo świętował "angaż" no i zaspał na autobus/pociąg :PPPP Odpowiedz Link
tomek854 Re: A ja wlasnie wypelnilem i wyslalem ankiete.. 27.12.04, 22:33 NIe zalapalem sie - za duzo chetnych bylo, a brali na "chybil trafil" :/ Szkoda.... Liczylem na przygode zycia... Odpowiedz Link