Dodaj do ulubionych

poszukuje jakiegokolwiek zdjęcia volvo V 60

05.04.05, 08:30
Cześc, jesli ktoś ma takie zdjęcie, ale żeby było widać na zdjęciu znaczek V
60 bo mam głupiego kolegę:-)ktory twierdzi, że nie ma modelu Volvo V 60 i
chcialbym go wyprowadzić z błędu heheheh
poproszę o zdjęcia na maila:wilamek@gazeta.pl
Z góry wielkie dzięki
Pozdrawiam i miłego dnia
Obserwuj wątek
    • kierowiec1 Use the fucklin' search machine 05.04.05, 08:52
      images.google.de/images?q=volvo+V60&hl=de&btnG=Google-Suche
      POzdr.

K.
    • sherlock_holmes Re: poszukuje jakiegokolwiek zdjęcia volvo V 60 05.04.05, 08:58
      Że tak spytam: skąd masz pewność, że V60 było?
      Bo ja znam: S40, V40, V50, S60, S70, V70, C70, XC70, S80 i dalej w górę, ale V60 akurat sobie nie przypominam...
    • kierowiec1 Np. 05.04.05, 09:49
      http://images.google.de/imgres?imgurl=http://www.diecasts.org/images/M/430171271.jpg&imgrefurl=www.diecasts.org/minichamp.htm&h=141&w=281&sz=7&tbnid=JnHbuAMbChQJ:&tbnh=54&tbnw=108&start=5&prev=/images%3Fq%3Dvolvo%2BV60%26hl%3Dde%26lr%3D%26sa%3DG

www.prospeedo.com/pro6.htm
      Choc obawiam sie, ze to sa bledy, bo w programie Volvo takiego modelu aktualnie
      nie ma.

Pozdr.

K.
    • kolowr koleś, wpadłes, nie ma takiego modelu :))))) 05.04.05, 12:52
      s40, v40, s60, v70, s80 - ze zwykłych to tyle :)

i kto tu jest głupi???? :D

jakbyś miał watpliwości pajacku, to se sprawdź: www.volvo.pl
      • wilamek Re: koleś, wpadłes, nie ma takiego modelu :))))) 05.04.05, 14:13
        kolowr napisał:

> s40, v40, s60, v70, s80 - ze zwykłych to tyle :)
        >
        > i kto tu jest głupi???? :D
        >
        > jakbyś miał watpliwości pajacku, to se sprawdź: www.volvo.pl

a Ty pajacyku weź pod uwage, że na stronie Volvo sa tylko aktualnie dostepne
        modele:-)pozdrawiam
        • kolowr ironicznie odpisałem, za to, ze kolega głupi niby 05.04.05, 14:53
          a tu jednak mary był i jest :)

trza było użyć "kontakt" na stronie volvo pajacku (ze tak się nadal wyrażę) to
          byś się dowedział, czy jest, było lub będzie (może) produkowane.

zapomniałem dodać do wcześnejszego zestawu v50 (c czy xc to już inna bajka, wiec
          nie pisałem.)

a teraz tak:

nie ma volvo v60 gdyż od "nowej serii" modelowej (począwszy od s80 chyba) sedany
          mają cyfrowa nazwę, a kombiaki o dyszkę większą i zamiast s jest v. np s40/v50
          s60/v70
      • sherlock_holmes Re: koleś, wpadłes, nie ma takiego modelu :))))) 05.04.05, 16:29
        Ej, a może by tak grzeczniej? Żebyś sie nie poprawił, mołbym ci napisać: "zapomniałeś pajacyku o V50, że nie wspomnę o całkiem niedawnych modelach: S70, S90 i V90".
        Miło by ci było?
        • kolowr Re: koleś, wpadłes, nie ma takiego modelu :))))) 05.04.05, 17:46
          hmmm.... s70, s90, v90 ?????
          never heard....
          • sherlock_holmes Re: koleś, wpadłes, nie ma takiego modelu :))))) 05.04.05, 19:33
            No widzisz, i teraz powinienem zacząc od "pajacyku".
            Tu jest S70 (to zmodernizowane 850-pierwsze duże Volvo z napędem na przód i genialną skrzynbią 3-wałkową do 5-cylindrowego silnika umieszczonego poprzecznie - zresztą projektowana przez polskiego inżyniera):
            www.republika.pl/bartekw/sv70.html
            Zapomnieli na tej stronie dodać, że było jeszcze świetne coupe C70, stylizowane i chyba nawet robione u Bertone.
            Sorki, jest tutaj:
            www.republika.pl/bartekw/c70.html
            Natomiast S90 było nawet na wyposażeniu polskiego rządu za czasów prez. Wałęsy, więc musisz być bardzo młody skoro nie pamiętasz:
            www.cardomain.com/memberpage/757251
            V90 to wrsja kombi tego modelu. S/V90 były zmodernizowanym "ostatnim prawdziwym" Volvo 960, o czym można przeczytać choćby na stronie, którą sam proponujesz do znalezienia informacji (oficjalna strona Volvo w Polsce):
            www.volvocars.pl/_Tier3/AboutUs/history.htm
            Patrz na rok 1996.

Pamiętaj, że agresja wraca - na drugi raz się zastanów zanim będziesz kogoś próbował ośmieszyć, bo jakoś ciężko teraz byś wyszedł z twarzą z tego...
            • kolowr shit :) 05.04.05, 20:54
            • kolowr shit nr 2 :))))) 05.04.05, 21:00
              no fuckt! na smierć zapomniałem o tych modelach, ale to pewnie dlatego, zę u nas
              były one ledwie popularne, mało ich się pojawiało, a szybko zakończyły swoją
              karierę :)

a co do "pajacku", to użyłem tego tylko i wyłącznie dlatego, zę koleś od
              pierwszego posta nazwał głupkiem swojego kumpla, bo mówił, ze nie ma v60 :)
              a kto wyszedł na głupka? ;)
    • wilamek Re: poszukuje jakiegokolwiek zdjęcia volvo V 60 06.04.05, 12:08
      tak w ramach wyjaśnienia dla kolegi któremu się zapomniało o kilku modelach to
      przy słowie gł€pi jest taki znacze: :-) ktorego zadaniem jest wyrażenie ironi-
      może kiedyś zrozumiesz. A tak na marginesie to kolega o którym pisalem jest
      dosyć mi bliskim znajomym więc było to ironiczne. Nie wszystko musi być tak
      poważne jak to widzisz
    • wilamek Re: poszukuje jakiegokolwiek zdjęcia volvo V 60 07.04.05, 11:54
      a i jeszcze jedno do kolegi ktory lubi slowo pajacyk- wejdz na www.pajacyk.pl
      kliknij w brzuszek i dzieki temu pomożesz Polskiej Akcji Humanitarnej dozywiać
      głodne dzieci, więc chyba warto. pozdrawiam
      P.S.
      jestem niemal pewien ze volvo V 60 istnieje, jesli nie to oczywiscie przyznam
      sie do błędu- ale nie mogegę zrozumieć dlaczego jak wpisuje volvo V 60 w
      wyszukiwarkę to otwiera sie kilkanascie stron na calym świecie gdzie model ten
      jest wymieniany, jestem wstanie wytłumaczyć pomyłkę na jednej czy dwóch
      stronach, ale na tylu?
      jeden z przykładów:64.233.183.104/search?
      q=cache:dqurpFsRjEgJ:www.autosportcatalog.com/sitemap/makes/Volvo.cfm+volvo+V60&
      hl=pl a na kilku niemieckich stronach znalazłem cale artykuły o tym modelu
      ale nie ma zdjęcia- to jakaś prowokacja:-)
      • polokokt Re: poszukuje jakiegokolwiek zdjęcia volvo V 60 07.04.05, 12:55
        Witam
        Niestety na 99% volvo V60 nie bylo produkowane. Chyba ze w latach 50-70 gdy
        motoryzacja byla mi zupelnie obca. Owszem, moze modele s60 i V70 sa bardzo do
        siebie zblizone, roznia sie praktycznie jakimis detalami i oczywiscie tym ze
        pierwszy to sedan a drugi to kombi. Stad moze niektorzy mylnie uznaja V60 jako
        domiana kombi modelu S60, a tym czasem to jest model V70.
        Owszem, wpisujac w wyszukiwarke haslo "volvo v60" wyskakuje sporo linkow ale
        albo sie nie uruchamiaja, albo kryja sie pod nimi modele S60, V70 a znalazlem
        nawet pod tym haslem najnowszy model S40.
        A to ze po wpisaniu w wyszukiwarke hasla wyskakuja jakies odpowiedzi nie
        oznacza ze tak jest. W necie jest maaaaasa bledow.
        Pozdrawiam
      • kolowr Re: poszukuje jakiegokolwiek zdjęcia volvo V 60 07.04.05, 21:01
        nie ma volvo v60 gdyż od "nowej serii" modelowej (począwszy od ukazania się s80
        chyba) sedany mają cyfrowa nazwę, a kombiaki o dyszkę większą i zamiast s jest
        v. np s40/v50, s60/v70 - są to tylko odmiany nadwoziowe tego samego auta.
    • qrakki999 Volvo - modele: 66 i PV60 07.04.05, 14:15
      Najbliższy oznaczeniem które podałeś poza aktualnie produkowanym S60 jest ten
      Volvo 66 Saloon/Estate z lat 1975 - 1980:
      www.motorbase.com/vehicle/by-id/-1287213214/
      lub (nawet bliżej) ten PV60 z lat 40 - tych:
      home.wxs.nl/~wsambeek/PV60.htm
      Tutaj sa modele Volvo produkowane po 1956 roku
      www.motorbase.com/search/make_and_model.ehtml
      Wcześniejsze modele ale też nie wszystkie zapewne tutaj:
      www.volvoklub.pl/history.html
      A czy model (prototyp)343 Tundra - Bertone nie przypomina wam Citroena BX?
      też na stronie www.volvoklub.pl/history.html tylko z lewej strony
      zdjęcie.

pzdr
      Q
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka