Dodaj do ulubionych

Sportowy Maybach...

12.05.05, 08:02
Jacys chetni do zakupu? :D

www.automanias.nl/foto%20van%20de%20week/Maybach%20Exelero/Maybach%20Exelero_e.htm

Pap :]
Obserwuj wątek
    • sherlock_holmes Re: Sportowy Maybach... 12.05.05, 09:44
      Wygląda chyba jeszcze paskudniej od limuzyny. Ciekawe kiedy Rydzyk sobie kupi :P
    • mrzagi01 Re: Sportowy Maybach... 12.05.05, 09:51
      o jezu... to jest dopiero batmobil!
      • pap10 Re: Sportowy Maybach... 12.05.05, 10:15
        Tez bylo takie moje pierwsze skojarzenie :)))
      • qrakki999 Re: Sportowy Maybach... 12.05.05, 14:20
        he, he, he to samo chciałem napisać:)
        W komplecie lateksowy zestawik: kominiarka z uchami, napierśnik typu
        kaloryferek, ochraniacz na jajka, pantalony obcisłe i pelerynka ale tą ze
        wzgledu na bezpieczeństwo mozna bedzie otrzymac tylko po podisaniu oświadczenia
        o uzywaniu na własną odpowiedzialność (pamietacie co sie działo z bohaterami z
        INIEMAMOCNI którzy wyposazeni byli w pelerynki:))

pzdr
        Q
        • mrzagi01 Re: Sportowy Maybach... 12.05.05, 14:35
          qrakki999 napisał:

>pantalony obcisłe
          rajstopki !!!! :)))))
          INIEMAMOCNI: "Nie bedziesz mi latał w rajstopkach po mieście!!!!!"
          :)))))))))
          • typson Re: Sportowy Maybach... 12.05.05, 16:12
            > INIEMAMOCNI: "Nie bedziesz mi latał w rajstopkach po mieście!!!!!"
            > :)))))))))

nejlepsze bylo: "tato, ale go zalatwiles tym szczypcem"
    • jaki71 Re: Sportowy Maybach... 12.05.05, 20:20
      Kurcze supcio jest. Wy sie powaznie na samochodach nie znacie.
      Kurcze naprawde fajny!!!!!!!!!!

Co sie wam podoba tak szczerze????

Bo z tego co widze to kurduple z przetraconymi tylkami - czytaj hatchbacki.
      Ani to stylu nie ma ani wygladu. kiedys doszlismy do wniosku ze sa praktyczne i
      na tym sie ich piekno konczy a wlasciwie nawet nie zaczelo.
      • pap10 Re: Sportowy Maybach... 12.05.05, 21:01
        Hehe, mi sie tez z Batmobilem kojarzyl, ale nie powiedzialem ze Batmobil nie
        jest fajny :))))
        • krakus.mp Re: Sportowy Maybach... 12.05.05, 21:59
          Skojarzenia są słuszne, ale uważam że styliści odwalili kawał dobrej roboty.
          To piękne auto, mające "to coś" w sobie,czego brakuje obecnie większości nowych
          modeli.
          Kiedyś miano stworzyć Maybacha Coupe z podwójnym silnikiem.
          Dokładnie jeden za drugim (2 x V10)i moc ponad 1000KM!!!
          • mrzagi01 Re: Sportowy Maybach... 13.05.05, 08:12
            tez sprostuje. to ze batmobil, to nie znaczy ze nie jest fajny. rzeklbym ze w
            kategorii wózków sportowych (w których zasadniczo nie gustuje) zamiata w kąt
            wszystkie te włoskie zabaweczki dla wypomadowanych lalusiów. vipery, mustangi
            niech tez sie idą pieprzyć. oto jest rydwan dla mrocznego rycerza! hehe! gdybym
            wiódł żywot próżniaczy pławiąc się w dostatkach (jako dziedzic fortuny, czy
            nastepca tronu w szejkanacie Brunei) to wlasnie takie cuś bym sobie sprawił.
            i jeszcze cos takiego ;)
            www.the-scorpion.com/?pg=177
      • kierowiec1 Re: Sportowy Maybach... 12.05.05, 21:58
        jaki71 napisał:

> Kurcze supcio jest. Wy sie powaznie na samochodach nie znacie.
        > Kurcze naprawde fajny!!!!!!!!!!

Pewnie bede mial na tym forum przerypane, ale mnie sie ta wersja podoba. A
        seryjnego Maybacha tez uwazam za bardzo udany design.

I w pelni przychylam sie do wnioskow z recenzji cenionej przeze mnie rubryki
        motoryzacyjnej w Frankfurter Allgemeine Zeitung, ktora Maybachowi 62 w
        zwyczajowo podawanej (i przy zwykych samochodach przewaznie wyrownanej) liscie
        plusow i minusow po saznistej liscie samych minusow dala jeden jedyny plus.
        "najlepszy samochod swiata".

Amen.

Pozdr.

K.
      • qrakki999 Re: Sportowy Maybach... 13.05.05, 10:35
        Ja tez muszem chyba sprostować, że moje skojarzenie nie oznacza, że mi się auto
        nie podoba.
        Musze uczciwie stwierdzić, że jezeli chodzi o takie kosmiczne wynalazki to wolę
        tego Maybacha niż wszelkie McLareny itp, które moze i super sportowe ale nie
        mają nic w sobie:/ Ten coś ma. Nawet jezeli kojarzy sie z Batmanem:)

pzdr
        Q
        • sherlock_holmes Re: Sportowy Maybach... 13.05.05, 19:23
          To nie jest sportowy samochód! Na pierwszej lepszej krętej drodze np. Golf GTI zostawi go daleko z tyłu.
          Mnie się nie podoba, bo:
          - jest za duży i za ciężki do sportowej jazdy
          - wygląda jak "przedłużacz"
          - dla mnie Maybach jest kiczowaty i nic tego nie zmieni
          - image snobistycznego auta dla tych, którzy muszą sie dowartościowywac przez manifestację stanu posiadania
          - nie ma ani jednego racjonalnego argumentu za kupnem takiego samochodu
          - monstrualye silnik, monstrualne zużycie paliwa i wydalanie spalin jak 10 normalnych samochodów
          - przód wygląda jak tjunink ze wsi
          - a całość wygląda jak klepany w stodole Mercedes SL, na ktory nalożono wywrotkę szpachli
          - aluminiowe pedały, szlachetnie niczym budzik made in China

Jeśli mialbym wydać zbędną "dużą bańkę" (albo i 3) kupiłbym Bentleya - piękny, stylowy i zrobiony ze smakiem. Ten samochód niczego nie udaje - jest superluksusowy i tyle. I nikomu nie przyjdzie do glowy ścigac się nim po bieszczadzkich serpentynach... A linia nie dość, że harmonijna, to jeszcze nawiązuje do wspaniałych tradycji marki. Maybach nawet w ogólnym zarysie nie przypomina modelu z rysunku za nim.
          • jaki71 Re: Sportowy Maybach... 13.05.05, 23:54
            sherlock_holmes napisał:

> To nie jest sportowy samochód! Na pierwszej lepszej krętej drodze np. Golf GTI
            > zostawi go daleko z tyłu.

A skad wiesz?? Jechales jednym i drugim??

> Mnie się nie podoba, bo:

Moze sie nie podobac. Kazdy ma swoj gust.

> - jest za duży i za ciężki do sportowej jazdy

Jest duzy - prawie 6m, ciezki - ponad 2,5T i ma tylko 515 KM czyli wychodzi kolo
            5kg ma 1 kucyka faktycznie nie rewelacja. Ale 4,6 do 100tki i elektroniczna
            blokada na 250 mowia za siebie. Ale 6m samochod zrobic tak zeby fajnie wygladal
            to jezt sztuka.

> - wygląda jak "przedłużacz"

Nie wiem jaki przedluzacz ale mnie by sie taki przedluzacz podobal.

> - dla mnie Maybach jest kiczowaty i nic tego nie zmieni

Mnie limuzyna tez sie podobal jak i ten. Lubie kicz.

> - image snobistycznego auta dla tych, którzy muszą sie dowartościowywac przez m
            > anifestację stanu posiadania

A jak nie nasz na co wydac tego kolejnego miliona $ i jachty cie nudza i samolot
            nie rajcuje to moze adrenalina chociaz w takim skoczy bo w limuzynie to nie
            wypada za kolkiem siadac.

> - nie ma ani jednego racjonalnego argumentu za kupnem takiego samochodu

Podalem wyzej

> - monstrualye silnik, monstrualne zużycie paliwa i wydalanie spalin jak 10 norm
            > alnych samochodów

6L to zaden monstrualny silnik w USA to taki gorny stan sredni a tam o ekologie
            dbaja 2x bardziej niz w Europie. Tyle ze tam sa bez biturbo tylko wolnossace.
            Emisje tez pewnie ma na poziomie EURO VII albo i XI jesli takie istnieja.

> - przód wygląda jak tjunink ze wsi
            > - a całość wygląda jak klepany w stodole Mercedes SL, na ktory nalożono wywrotk
            > ę szpachli
            > - aluminiowe pedały, szlachetnie niczym budzik made in China

Odniose sie do calosci: Kazda potwora znajdzie swego amatora.

> Jeśli mialbym wydać zbędną "dużą bańkę" (albo i 3) kupiłbym Bentleya - piękny,
            > stylowy i zrobiony ze smakiem. Ten samochód niczego nie udaje - jest superluksu
            > sowy i tyle. I nikomu nie przyjdzie do glowy ścigac się nim po bieszczadzkich s
            > erpentynach... A linia nie dość, że harmonijna, to jeszcze nawiązuje do wspania
            > łych tradycji marki. Maybach nawet w ogólnym zarysie nie przypomina modelu z ry
            > sunku za nim.
            >
            Bentley to chyba jest na granicy samochodu i limuzyny, w ktorym pasuje usiasc za
            kierownica, a w maybachu czy w RR juz nie bardzo bo cie za szofera uznaja.
            • sherlock_holmes Re: Sportowy Maybach... 14.05.05, 11:15
              jaki71 napisał:

> sherlock_holmes napisał:
              >
              > > To nie jest sportowy samochód! Na pierwszej lepszej krętej drodze np. Gol
              > f GTI
              > > zostawi go daleko z tyłu.
              >
              > A skad wiesz?? Jechales jednym i drugim??

Nie, ale kłania się fizyka. Ciężki samochód ma dużo większą siłę odśrodkową (tzn: działa na niego siła dośrodkowa o przeciwnym zwrocie :) ), przez co raz że potrzebuje znacznie szerszych opon i lepszego zawieszenia, dwa że jest ociężały.
              Popatrz na gokarty - mała moc i bardzo mała masa, ale na zakrętach zasuwają z niesamowitą prędkością.

Poza tym - na pewno ma sporo wspólnego z Mercedesem SLC - a ten akurat jest wyjątkowo "wolowaty"

>
              > > Mnie się nie podoba, bo:
              >
              > Moze sie nie podobac. Kazdy ma swoj gust.

Zgadza się - dlatego tak samo jak Tobie ma prawo się podobać - i masz prawo to napisać, tak samo mnie może sie nie podobać i mam prawo skrytykować jego sylwetkę.

>
              > > - jest za duży i za ciężki do sportowej jazdy
              >
              > Jest duzy - prawie 6m, ciezki - ponad 2,5T i ma tylko 515 KM czyli wychodzi kol
              > o
              > 5kg ma 1 kucyka faktycznie nie rewelacja. Ale 4,6 do 100tki i elektroniczna
              > blokada na 250 mowia za siebie. Ale 6m samochod zrobic tak zeby fajnie wygladal
              > to jezt sztuka.

Będzie dobry do wyścigów na 1/4 mili, ew. tory Indy. Na drodze publicznej lub np. Torze Poznań wymięknie, mimo takiego stosunku mocy.
              Zresztą - aut takiej klasy i wielkości nikt nie projektuje do szybkiej jazdy w zakrętach, tlyko do wielkiej turystyki (GT)

>
              > > - wygląda jak "przedłużacz"
              >
              > Nie wiem jaki przedluzacz ale mnie by sie taki przedluzacz podobal.

"Przedłużacz" to potoczne okreslenie auta, które ma rekompensować niedostatki męskości właściciela :)

> A jak nie nasz na co wydac tego kolejnego miliona $ i jachty cie nudza i samolo
              > t
              > nie rajcuje to moze adrenalina chociaz w takim skoczy bo w limuzynie to nie
              > wypada za kolkiem siadac.

Możesz wydać ten milion tu: www.pajacyk.pl, albo tu: www.polanadziei.pl Dasz radośc kilkunastu tysiącom ludzi...

> 6L to zaden monstrualny silnik w USA to taki gorny stan sredni a tam o ekologie
              > dbaja 2x bardziej niz w Europie. Tyle ze tam sa bez biturbo tylko wolnossace.
              > Emisje tez pewnie ma na poziomie EURO VII albo i XI jesli takie istnieja.

Zdziwiłbyś się... Wiele samochodów na razie nie spełnia nawet Euro IV...

> Bentley to chyba jest na granicy samochodu i limuzyny, w ktorym pasuje usiasc z
              > a
              > kierownica, a w maybachu czy w RR juz nie bardzo bo cie za szofera uznaja.

No to po co kupować coupe? Żeby być wożonym przez kierowcę? Dla mnie bez sensu - o ile jeszcze limuzyna ma tyle sensu, że znajdą się chętni na to, żeby pławić się w obrzydliwym luksusie :) to już niby-sportowe coupe, gdzie sie jest branym za własnego szofera, dla mnie jest totalną pomyłką.
              Co wcale nie oznacza, że ten model nie będzie się świetnie (jak na Maybacha) sprzedawał...

PS. Nie tak dawno pisałem, że RR i Maybach mają straszny spadek sprzedaży - coraz mniej jest ludzi chętnych do manifestowania stanu posiadania. Chociaż w Polsce nadal aktualny jest dowcip: przychodzi sąsiad do sąsiada: dzień dobry, kupiliśmy wczoraj samochód. Moglibyście nam pożyczyć 2 kromki chleba?
    • wo_bi Re: Sportowy Maybach... 13.05.05, 22:14
      pap10 napisał:

> Jacys chetni do zakupu? :D
      >
      >
      BIORE!!!!

Chociaz sie zastanawiam, jedna rzecz mi przeszkadza. Nie rozumiem po jaka .... w
      sportowym samochodzie zrobili automat. Ja chce manuala! No wlasnie z tego powodu
      nie kupie go... Bo tak poza tym to ladnie prezentowalby mi sie na parkingu przed
      blokiem. ;)

Pozdrawiam
      Wobi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka