Dodaj do ulubionych

Nowy Hyundai Sonata

05.07.05, 23:52
Widzialem wczoraj na ulicy i jestem pod zdecydowanym wrazeniem - nie odbiega
stylistyka/jakoscia wykonczenia od Accorda, Camry, Galanta, 6 itp. Linia wpada
w oko, samochod sprawia wrazenie lekkiego i zwawego. Chyba sie wybiore
przejechac bo ciekawy jestem.
Obserwuj wątek
    • wowo5 Re: Nowy Hyundai Sonata 06.07.05, 04:36
      Wyglada lepiej niz Camry czy Accord. W srodku miejsca jest prawie tyle co w
      Avalon. Cena ponizej Camry. Nareszcie sa przyzwoite silniki (V6 jest mocniejsza
      niz w Camry). Ciekawe auto. Jezeli zawieszenie nie jest zbyt miekkie to moze
      byc ciekawie. Na pewno bedzie sie swietnie sprzedawac.
      • drpawelek Re: Nowy Hyundai Sonata 07.07.05, 03:15
        Ja tez widzialem go na ulicy, ale za nic na swiecie nie moge sobie przypomniec,
        jak wyglada - pewnie o to wlasnie chodzilo projektantom. Mam nadzieje, ze bedzie
        to bardzo udany samochod!
        • marekatlanta71 Re: Nowy Hyundai Sonata 07.07.05, 03:17
          Tyl jak od Accorda, przod jak od Mazdy 6, bok jak od Lexusa IS i juz mamy
          Sonate. Do tego bajery jakich w moim Accordzie nie ma (np. ESC), cena ponizej
          $20K i gwarancja na wieki. Bardzo wybuchowa mieszanka.
          • sherlock_holmes Re: Nowy Hyundai Sonata 07.07.05, 14:53
            Jeszcze trzeba dołozyc wyniki raportów JD Power, gdzie Hyundai stale pnie sie do góry - i mamy cos w stylu Toyoty 10-15 lat temu... Hyundai to naprawde poważny zawodnik, z którym muszą się liczyć najmocniejsi.
            • franek-b Re: Nowy Hyundai Sonata 07.07.05, 16:39
              > Jeszcze trzeba dołozyc wyniki raportów JD Power, gdzie Hyundai stale pnie sie
              d
              > o góry - i mamy cos w stylu Toyoty 10-15 lat temu... Hyundai to naprawde
              poważn
              > y zawodnik, z którym muszą się liczyć najmocniejsi.
              >
              Tez tak uwazam, choc mialem okazje juz jechac tym autem (z silnikiem 2.4) jako
              pasazer i srodek nie powalil mnie na kolana. Porownujac bezposrednio do toyoty
              avensis to jednak widze przewage toyoty (srodek bardzo surowy i oszczedny w
              hyundaiu). Jechalem pelna wersja ze skorami (executive ok 109k pln).
          • cracovian 4 cylindry Hondy i Toyoty kosztuja mniej... 07.07.05, 16:50
            Najtanszy Hyundai to $18,500 - nie ma sie co podniecac.

Z automatem cena idzie do $19,395 - nadal tylko 162 koni...

Za $23,495 masz pelny wypas, V6 i... Hyundaia. Za $23,000 albo mniej mam Honde
            EX - niech sobie Hyundai da lepiej siana.
    • cracovian A ja sie nie zgodze... 07.07.05, 16:44
      Tez widzialem na ulicy i wiem, ze zasadniczo z Camry i Accord ma sie
      porownywac, nawet je przewyzszac, ale wrazenia wielkiego na mnie nie zrobil. Od
      razu widac, ze to Hyundai (ogromne logo na bagazniku); ogolnie jest nieladny i
      wizualnie duzo mniejszy od np. Camry. Kupilbym tylko wtedy gdyby cena roznil
      sie +5K od swojej konkurencji (na razie kosztuje mniej wiecej tyle samo -
      paranoja).

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka