Dodaj do ulubionych

Leeeexiuuuuu...

14.07.05, 14:51
Ty duzo roznych samochodow ogladasz z racji wykonywanej pracy... gdybys kiedys gdzies przypadkiem nadzial sie na jakies zwloki Sierry, ktora mialaby z przodu podlokietnik... no ten, tego - jesli nie byloby to zbyt duzym problemem... moglbys mi dac znac? Szukam czegos takiego - najlepiej od nowszej wersji.
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: Leeeexiuuuuu... 14.07.05, 19:30
      Nie ma sprawy:) choć jak zadałeś taki temat to po zastanowieniu się stwierdzam,
      że bardzo mało od dłuższego czasu mam doczynienia ze Sierrami, gdzieś je
      wymiotło i na warsztat nie przyjeżdżają - może z racji wieku i mało
      zaawansowanej technologii każdy sam sobie naprawia, ale oczywiście jakby coś mi
      się trafiło nie omieszkam dać Ci znać.
      • undercover_brother Re: Leeeexiuuuuu... 14.07.05, 20:25
        Z gory dzieki.

Faktycznie - wiekszosc ludzi naprawia chyba we wlasnym zakresie. Ale bywasz w roznych miejscach po czesci, ostatnio duzo po samochody jezdzisz... :) Moze przypadkiem cos sie trafi. Ja mam kilka swoich ulubionych zlomowisk skad rozne tego typu rzeczy biore, ale to jest dosc rzadki elemnt, wiec musze sie wszystkiego chwytac :).
        • lexus400 Re: Leeeexiuuuuu... 14.07.05, 20:38
          wiec musze sie wszystkiego
          > chwytac :).

nie ma sprawy będę miał na uwadze:)
    • krakus.mp Re: Leeeexiuuuuu... 14.07.05, 19:50
      undercover_brother napisał:

> Ty duzo roznych samochodow ogladasz z racji wykonywanej pracy... gdybys
      kiedys
      > gdzies przypadkiem nadzial sie na jakies zwloki Sierry, ktora mialaby z
      przodu
      > podlokietnik... no ten, tego - jesli nie byloby to zbyt duzym problemem...
      mogl
      > bys mi dac znac? Szukam czegos takiego - najlepiej od nowszej wersji.
      >
      Z tego co pamietam, to służbowa "ściera" którą jeździłem kiedyś (sedan,2litry)
      miała podłokietnik zespolony z fotelem kierowcy.Musiałbyś znaleźć cały fotel,
      najlepiej z identyczną tapicerką jak twoja, a to będzie trudne.
      • undercover_brother Re: Leeeexiuuuuu... 14.07.05, 20:21
        Tapicerka moze byc w innym kolorze - i tak mam pokrowce - przyjemniej sie na nich siedzi niz na zwyklym materiale. Wiem na pewno, ze w starszych modelach sierry byl podlokietnik jako element konsoli srodkowej. W nowszych modelach - chyba jest tak jak mowisz.
        • krakus.mp Re: Leeeexiuuuuu... 14.07.05, 21:52
          Zabaw się w Adama Słodowego i wykonaj własnoręcznie podłokietnik z drewna.Potem
          przyklej do niego gąbkę i obszyj materiałem podobnym do pokrowców.
          Wcześniej zastanów się nad montażem.Można na stałe przykręcić do metalowego
          stelaża, lub do konstrukcji fotela (po demontażu poszycia oparcia i dostaniu
          się do jego ramy).W tym drugim przypadku, możesz zrobić ruchomy podłokietnik,
          odchylany do tyłu.Coś na wzór oryginału.W serwisie Forda, możesz podpatrzyć
          taki montaż na serwisowej fiszy.Powiesz kolesiowi w serwisie że ci się złamał i
          potrzebujesz dokupić.
          Przynajmniej będziesz miał zajęcie na popołudnia i satysfakcję z wykonanej
          pracy.
          Pzdr.
          • typson slusznie 14.07.05, 23:07
            ostatnio koledze montowalem podlokietnik w zafirze. Dorwalem gdzies u jakiegos
            handlarza fotele z rozbitka i wykrecilem podlokietnik. Trzeba bylo zdjac tyl
            fotela, zrobic mala dziurke w obiciu i przykrecic. Nic trudnego.

Mysle, ze gdybys obejrzal, na jakiej ramie (jaki profil, by wiedziec jak sie da
            tam cos przykrecic) sa rozpiete fotele, to moglbys wziac pierwszy z brzegu i po
            klopocie.

A najlepiej obszyj go skórą!! ;))
    • sherlock_holmes Re: Leeeexiuuuuu... 14.07.05, 22:53
      Na Allegro są "uniwersalne" podłokietniki - może cos by się dało dopasować? Od razu mówię, że obite skajem, więc nie to co oryguinał, ale zawsze coś....
      • krakus.mp Re: Leeeexiuuuuu... 14.07.05, 23:02
        Podłokietnik zintegrowany z oparciem fotela ma tę zaletę,że wędruje razem z nim.
        Zamontowany na stałe w tunelu środkowym, po odsunięciu fotela traci swoje
        znaczenie.
        • sherlock_holmes Re: Leeeexiuuuuu... 14.07.05, 23:05
          W czasie jazdy nie da się równocześnie opierać ręki na podłokietniku i trzymac kierownicę :) Zatem podłokietnik może wykorzystywac pasażer lub może służyc jako pojemnik np. na CDki :)
          • krakus.mp Re: Leeeexiuuuuu... 14.07.05, 23:08
            Dlaczego nie?
            U mnie w Transicie mam podłokietnik i często wspieram łokieć trzymając
            jednocześnie kierownicę.Tylko że siedzisko w dostawczaku jest jak taboret.:))
            • sherlock_holmes Re: Leeeexiuuuuu... 14.07.05, 23:11
              W osobowym nie ma szans - czasem da się chwycic kierownice na dole, ale to też rzadko.
              Zresztą - podłokietniki w osobowych dziela się na takie, które nie przeszkadzają w czasie jazdy, ale nie da sie na nich oprzec łokcia - oraz takie, na których da sie oprzec, za to za chiny ludowe nie da sie zapiąć hamulca ręcznego i 4/6 biegu ;)
              • undercover_brother Re: Leeeexiuuuuu... 15.07.05, 00:17
                Nie zgadzam sie - zakochalem sie w podlokietniku z Octavii II. Tyle, ze wtedy trzymam kierownice 1 reka... o ja niedobry - wymysle sobie jakas kare :).
      • undercover_brother Re: Leeeexiuuuuu... 15.07.05, 00:19
        Widzialem je - nie chce miec czegos takiego w samochodzie. Sklanialbym sie raczej do propozycji Krakusa - zabawic sie w tapicera. A co - ja nie potrafie :).
        • typson Re: Leeeexiuuuuu... 15.07.05, 00:21
          zamiast drewna uzyj MDF-u albo blahi
    • lexus400 Re: Leeeexiuuuuu... 23.07.05, 23:59
      Czy o taki Tobie chodziło??
      moto.allegro.pl/show_item.php?item=57685428
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka