tomek854 16.07.05, 18:03 Co to za autka: Vauxhall Cavalier NIssan Kubistar Tylko nie korzystajcie z googla :-) (chyba ze nie wiecie) Podpowiem, ze sa to autka doskonale znane z polskich ulic) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betty Re: Szybka zagadka (bez obrazkow) 16.07.05, 18:33 Bez googla, uzylam jahoo :-) Pierwsze- Vectra A drugie to cos do Kango podobnego. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Szybka zagadka (bez obrazkow) 17.07.05, 08:43 ...to tak jak Toyota Celsior :)) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Szybka zagadka (bez obrazkow) 17.07.05, 09:50 A ja bez wyszukiwarki mogłem podać, że Cavalier to Vectra :) Carlton to chyba odpowiednik Omegi, Astra to Astra, a wcześniej Kadett, co do Corsy nie mam pewności, ale chyba po prostu Corsa. Natomiast Kubistar był mi, przyznaję bez bicia, nieznany. skojarzył mi się z takim wynalazkiem Nissana www.cardesignnews.com/news/2002/021012tokyo-nissan/ , ale on nie jest sprzedawany w UK, tylko był testowany przez Jeremiego :) Najbardziej spodobało mi się okreslenie,że to jeden z dwóch niesymetrycznych samochodów świata. Drugi to ...Rover 800, bo tak źle je składali w fabryce :P Odpowiedz Link
tomek854 Re: Szybka zagadka (bez obrazkow) 17.07.05, 17:35 tu jeszcze jezdza takie nissany co wygladaja jak clice. A co do zagadki to zapokmnialem jeszcze napisac o volkswagenie pickupie :-) Co do Vauxhalli - tylko stare vectry nazywaja sie cavalietry. Teraz juz wszystko nazywa sie normalnie astra to astra corsa to corsa itd Pzdr Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Szybka zagadka (bez obrazkow) 17.07.05, 18:02 a co to jest? - co ma z tyły napisne tak: po lewej GEO a po prawej METRO.???? Czasem, w jakimś korku,jedzie przede mną takie auto i z uwagi na korek nie sposób zajechać to coś od przodka, tak więc tylko tył widzę.Niestety, nigdy takiego auta nie udało mi się zobaczyć w stanie stabilnym, np. na parkingu, itp. Od lat mnie to gnębi, nawet kilka osób podpytywałam, ale nie wiedzieli. Odpowiedz Link
rapid130 Re: Szybka zagadka (bez obrazkow) 17.07.05, 20:45 > a co to jest? - co ma z tyły napisne tak: po lewej GEO a po prawej METRO???? Hamerykańska wersja mojej domowej Pipidówki - Suzuki Swift. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Szybka zagadka (bez obrazkow) 17.07.05, 23:14 dzięki , to mi lepiej że wreszcie wiem co to jest :) Swoją drogą dziwna nazwa. Odpowiedz Link
topol Re: Szybka zagadka (bez obrazkow) 25.07.05, 10:53 sherlock_holmes napisał: > Natomiast Kubistar był mi, przyznaję bez bicia, nieznany. skojarzył mi się z ta > kim wynalazkiem Nissana > www.cardesignnews.com/news/2002/021012tokyo-nissan/ > , ale on nie jest sprzedawany w UK, tylko był testowany przez Jeremiego :) Najb > ardziej spodobało mi się okreslenie,że to jeden z dwóch niesymetrycznych samoch > odów świata. Drugi to ...Rover 800, bo tak źle je składali w fabryce :P > I to nie jest prawdą bo był jeszcze taki samochód jal AMC Pacer, który miał prawe drzwi dłuższe o kilkanaście bodaj centymetrów.... Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Szybka zagadka (bez obrazkow) 25.07.05, 11:14 Gdyby wyliczać, można by dodać wiele egzemplarzy aut dostawczych, które mają dwoje drzwi po jednej i jedne drzwi po drugiej stronie :) Im chodziło o to, że Kubistar wygląda zupełnie inaczej z lewej jak z prawej strony. PS. Nie tak dawno sporo Renaultów było asymetrycznych, np. 4, 5, 16 - wszystkie miały z tyłu długie poprzeczne drążki skrętne, a chcąc zachować identyczną charakterystyke zawieszenia, rozstaw osi z lewej strony był o kilka cm inny niz z prawej. Odpowiedz Link
topol Re: Szybka zagadka (bez obrazkow) 25.07.05, 13:10 sherlock_holmes napisał: > Gdyby wyliczać, można by dodać wiele egzemplarzy aut dostawczych, które mają dw > oje drzwi po jednej i jedne drzwi po drugiej stronie :) > Im chodziło o to, że Kubistar wygląda zupełnie inaczej z lewej jak z prawej str > ony. > PS. Nie tak dawno sporo Renaultów było asymetrycznych, np. 4, 5, 16 - wszystkie > miały z tyłu długie poprzeczne drążki skrętne, a chcąc zachować identyczną cha > rakterystyke zawieszenia, rozstaw osi z lewej strony był o kilka cm inny niz z > prawej. > No o to mnie właśnie biegało, po obu stronach miał po jednych drzwiach, ale prawe były dłuższe a lewe krótsze, ergo wyglądał inaczej z jednej i drugiej strony. A można by dorzucić Warszawkę Furgon pocztowy.... Odpowiedz Link
tomek854 Nowa zagadka: 18.07.05, 19:27 Z tego samego cyklu: Co to jest volkswagen pick-up (juz bylo, ale nie widze ospowiedzi) i peugot eurotaxi? :-) Odpowiedz Link
qrakki999 Re: Nowa zagadka: 19.07.05, 17:04 VW - to jakaś Toyota (takich pełno na Krecie:)) A ten peżot to nie mam pomysłu:/ pzdr Q Odpowiedz Link
tomek854 Re: Nowa zagadka: 19.07.05, 19:13 A nie :-) VW Pick Up to jest Skoda Felicia Pick Up z przednim pasem od poprzedniego passata. A Ten peugot (sa tez i citroeny) to krzyzowka bodajze experta/jumpy z london taxi :-) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Nowa zagadka: 22.07.05, 10:07 No to źle podałeś zagadkę :) Bo Felicia Pickup to VW Caddy Pick-up :) Swoją drogą, Toyota Hi-Lux to chyba VW Taro? Ale ten Euroatxi całkiem fajny: www.cabdirect.com/products_services/used_vehicles/index.cfm/5/88 Tak powinny byc zrobione wszytskie taksówki. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Nowa zagadka: 23.07.05, 17:44 Wcale nie. Jest tylko z przodu znaczek VW a z tylu napis pick up - ten oryginalny od felicii. Duzo tego tu jezdzi, bo sluzby miejskie to maja. Za to dzisiaj chcialem zapodac kolejna zagadke, ale zapomnialem jak to sie nazywalo, wiec zrobie w druga strone: renault traffic jak sie tu nazywa? :-) Odpowiedz Link
qrakki999 Re: Nowa zagadka: 25.07.05, 09:06 A to nie wiedziałem, że jeżdżą Skody ze znaczkami VW? Q Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Nowa zagadka: 25.07.05, 09:29 Odpowiednik Renault Trafic/Opla Movano to Nissan Primastar, a uprzedzając kolejne pytanie: odpowiednik Renault Master/Opel Movano to Nissan Interstar. Kolejny van Nissana, Cabstar, to "autorski" projekt Nissana :) Odpowiedz Link
tomek854 Re: Nowa zagadka: 30.07.05, 17:05 Moze, ale mi chodzilo o wydanie traffica w wersji Vauxhalla :-) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Nowa zagadka: 05.08.05, 11:33 Z tego, co się dowiedziałem ze strtony Vauxhalla, nazwy vanów pokrywają się z nazwani oplowskimi. Odpowiedz Link
topol Re: Nowa zagadka: 25.07.05, 10:55 qrakki999 napisał: > VW - to jakaś Toyota (takich pełno na Krecie:)) > A ten peżot to nie mam pomysłu:/ > pzdr > Q Nie, to o czym piszesz nazywa się VW Taro i jest odpowiednikiem Toyoty Hilux, natomiast tamto to Skoda Pick-Up z przednim pasem od Polo. Odpowiedz Link