kszyrztow 28.10.05, 15:43 ...tak, bo dziś przyznałem się przed samym sobą, że podoba mi sie gang silnika w Kamazie-serio! Kto kojarzy jak to brzmi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apodemus Re: czy jestem dziwny? Chyba... 28.10.05, 15:51 Bardzo charakterystycznie. Może się podobać :-) Ale co do dźwięku silnika, to wśród silników spalinowych nieporównywalny z niczym innym jest odgłos 12-cylindrowego, dwusuwowego "diesla" w lokomotywie ST44 (wiem, NTG...) Odpowiedz Link
inna-bajka Re: czy jestem dziwny? Chyba... 28.10.05, 16:24 A kto pamięta Gagarina ;-) Tą maszynkę o której piszesz, będę robić w przyszłym miesiącu. Tam chyba jest Deutz. Odpowiedz Link
inna-bajka Re: czy jestem dziwny? Chyba... 28.10.05, 16:24 A kto pamięta Gagarina ;-) Tą maszynkę o której piszesz, będę robić w przyszłym miesiącu. Tam chyba jest Deutz. Odpowiedz Link
apodemus Re: czy jestem dziwny? Chyba... 28.10.05, 16:27 inna-bajka napisała: > A kto pamięta Gagarina ;-) Toż właśnie o nim pisałem :-) W Gagarku ZTCW jest Kołomna, a nie Deutz; Towarzysze robili całość w oparciu o "własne" osiągnięcia (różnie zresztą zdobywane). Odpowiedz Link
inna-bajka Re: czy jestem dziwny? Chyba... 28.10.05, 16:42 A to się nie zrozumieliśmy, bo szczerze powiem, że Gagarinów w Polsce zostało kilka i raczej nikt już o nich nie pamięta. I mamy z tym niezłe przeboje, ponieważ przepływa paliwa w układzie jest tak duży i zmienny, że nikt tego nie potrafi obliczyć. Natomiast pojazdy torowe, które obecnie są w granicach moich możliwości, jadę albo na Deutzu, albo Cumminsie. Odpowiedz Link
apodemus Re: czy jestem dziwny? Chyba... 28.10.05, 21:48 Fakt, wykruszają się. Ale jeszcze gdzieniegdzie się pojawiają (rzadko), a na LHS-ie są chyba podstawą taboru trakcyjnego? Polecam: www.lhs.pl a szczególnie: www.lhs.pl/lhs.dzwieki.html nie tylko dźwięk silnika... ale i syreny, na odgłos której drżą drzewa na kilkanaście kilometrów przed pociągiem :-D Odpowiedz Link
inna-bajka Re: czy jestem dziwny? Chyba... 29.10.05, 11:04 Wiesz PKP Wrocławskie ma pare tego, a najwiecej o ile mi wiadomo Rail Szczakowa. Odpowiedz Link
tomek854 Re: czy jestem dziwny? Chyba... 30.10.05, 10:20 Nie PKP ale "polish rail" - prywatna firma kolejowa z baza bodajze w siechnicy Odpowiedz Link
apodemus Re: czy jestem dziwny? Chyba... 30.10.05, 11:09 > Może, ale PKP też ma ;-) Też. Prawie na pewno kilka(naście??) sztuk stacjonuje w Chojnicach, ale nie wiem czy jeszcze gdzieś są w barwach PKP. Odpowiedz Link
inna-bajka Re: czy jestem dziwny? Chyba... 30.10.05, 11:14 Chyba tak, bo jakeś 3 m-ce temu gadałam z dyr. bazy i mają kilka. Ale niestety nic z tym nie zrobię. Odpowiedz Link
typson Re: czy jestem dziwny? Chyba... 28.10.05, 15:58 brzmi jak wielki pompowtryskiwacz na kołach. Ja lubie odglosy wrzucanych biegów w Żuku Odpowiedz Link
kszyrztow Re: czy jestem dziwny? Chyba... 28.10.05, 16:03 typson napisał: > brzmi jak wielki pompowtryskiwacz na kołach. > > Ja lubie odglosy wrzucanych biegów w Żuku fajny jest także dźwięk zamykanych drzwi. :) Odpowiedz Link
crannmer Re: czy jestem dziwny? Chyba... 28.10.05, 17:25 Moim faworytem jest nieustannie benzynowy i chlodzony powietrzem V12 z M-47 i M-48. Pojemnosc 1792. Ale nie centymetry, lecz cale szescienne :-) Sound najlepszy w stanie wymontowanym z kadluba. Wydech pozostaje oczywiscie w kadlubie :-) MfG C. Odpowiedz Link
kszyrztow Re: czy jestem dziwny? Chyba... 28.10.05, 19:09 crannmer napisał: > Moim faworytem jest nieustannie benzynowy i chlodzony powietrzem V12 z M-47 i M > -48. > Pojemnosc 1792. Ale nie centymetry, lecz cale szescienne :-) > > Sound najlepszy w stanie wymontowanym z kadluba. Wydech pozostaje oczywiscie w > kadlubie :-) > > MfG > > C. crannmer, to Ty byłeś w Wietnamie???? ;) Odpowiedz Link
crannmer Re: czy jestem dziwny? Chyba... 28.10.05, 19:40 kszyrztow napisał: > crannmer, to Ty byłeś w Wietnamie???? ;) Na szczescie nie. Ale przez pewien czas naprawialem rowniez cos takiego: www.panzerbaer.de/types/bw_pschnbr_1_m48-a.htm :-) MfG C. Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: czy jestem dziwny? Chyba... 28.10.05, 20:06 klasyczny V8... Co dodać? :) Może tyle, że dziś jeździłem (niestety jako pasażer) autem z v8 315KM, potem innym autem (za kierownicą) z chipem turbo - moc powala, ale niesety dźwięk to nie to samo co ósemka... Odpowiedz Link
cracovian Ja zapalam codziennie pare razy... 29.10.05, 02:27 ...i z 5.7 litra plynie piekna muzyka... klasyczna Odpowiedz Link
wowo5 Re: Ja zapalam codziennie pare razy... 29.10.05, 03:17 Szkoda, ze stronka Automobil nie przyjmuje MP3, bo to bylby swietny dodatek - dzwiek 5,7L V8. Odpowiedz Link