krakus.mp 13.11.05, 22:28 Żabojady pewnie są zachwyceni. motoryzacja.interia.pl/news?inf=685481 Całe to COTY to lipa. Powinna wygrać Alfa. Daje krzepę,krasi lica Nasza Łącka Śliwowica. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inna-bajka Re: Clio samochodem 2006 r. 13.11.05, 22:48 Krakus, taki duży chłopczyk, a jescze wierzysz w te bzdety. Wygrywa ten co smaruje na promocję, a Renault ma czym smarować, bo oszczędza na podzespołach. Odpowiedz Link
krakus.mp Re: Clio samochodem 2006 r. 13.11.05, 23:04 Wierzę to w Boga i własną,najbliższą rodzinę. To oczywiste,że w biznesie liczy się kasa. Posmarowali i wygrali.Tylo że Włosi też smarują. Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Clio samochodem 2006 r. 13.11.05, 23:09 Widocznie wino w tym roku lepiej szło niż mocarella ;-) Odpowiedz Link
bassooner Re: Clio samochodem 2006 r. 13.11.05, 23:54 A co sadzicie o nowym Civic-u ?.Dla mnie jest to powrot do dobrych wzorcow(niski i szeroki)jak w starych z poczatku 90 lat. Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Clio samochodem 2006 r. 14.11.05, 07:28 Ta Honda jest niesamoita i już teraz ostawiam ją jako muowanego faworyta do COTY 2007. W końcu Honda przypomniała sobie, że robi sportowe (przynajmniej charkterem) bryki... Co do werdyktu: brdzo kiepski wynik Yarisa - tary model miał COTY 2000, nowy zaledwie 6 miejsce :( Alfa wg mnie słusznie nie wygrała - po oświadczeniach ze 147 stweirdzam, że jej tytuł był wyjątkowo niezasłużony Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Clio samochodem 2006 r. 14.11.05, 08:18 jestem rozczarowany... stawiałem raczej na trojaczki, jakkolwiek w tegorocznej puli nie było dla mnie "tego jednego" Odpowiedz Link
simr1979 Re: Clio samochodem 2006 r. 14.11.05, 10:59 krakus.mp napisał: >(...) > Powinna wygrać Alfa. >(...) Alfa to powtórka (rozwinięcie poprzedniego modelu). Co by nie powiedzieć o COTY, festiwal ten stara się lepiej lub gorzej (czyt. mniej lub bardziej obiektywnie) gratyfikowac NOWE tendencje motoryzacyjne. Nowe Clio jest taką nowością, ponieważ przenosi już ostatecznie(wraz z Punto Grande)segment B o oczko wyżej - do klasy 4 metry (segment ten rozpoczął żywot 35 lat temu wraz z Fiatem 127 jako "klasa 3,5 metra") Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Clio samochodem 2006 r. 14.11.05, 11:05 simr1979 napisał: > Alfa to powtórka (rozwinięcie poprzedniego modelu). > Co by nie powiedzieć o COTY, festiwal ten stara się lepiej lub gorzej (czyt. > mniej lub bardziej obiektywnie) gratyfikowac NOWE tendencje motoryzacyjne. > Nowe Clio jest taką nowością, ponieważ przenosi już ostatecznie(wraz z Punto > Grande)segment B o oczko wyżej - do klasy 4 metry (segment ten rozpoczął żywot > > 35 lat temu wraz z Fiatem 127 jako "klasa 3,5 metra") hmmmm.... całkiem słuszny głos Odpowiedz Link
wowo5 Re: Clio samochodem 2006 r. 15.11.05, 03:14 Brzydkie auto. COTY w wydaniu europejskim juz dawno jest posmiewiskiem. Jakbym mial wybierac auto dla siebie z tej listy to Clio zajeloby ostatnie miejsce. Odpowiedz Link
simr1979 Re: Clio samochodem 2006 r. 15.11.05, 11:30 wowo5 napisał: > (...) COTY w wydaniu europejskim (...) A są jakieś inne wydania ? Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Clio samochodem 2006 r. 15.11.05, 11:40 simr1979 napisał: > wowo5 napisał: > > > (...) COTY w wydaniu europejskim (...) > > A są jakieś inne wydania ? w Saudii pewnie mają Camel Of The Year :))))))))) Odpowiedz Link
franek-b Re: Clio samochodem 2006 r. 15.11.05, 19:59 simr1979 napisał: > Nowe Clio jest taką nowością, ponieważ przenosi już ostatecznie(wraz z Punto > Grande)segment B o oczko wyżej - do klasy 4 metry (segment ten rozpoczął żywot > > 35 lat temu wraz z Fiatem 127 jako "klasa 3,5 metra") Zdaje sie, ze od paru lat maketing skody probuje wlasnie to nam wmowic, ze fabia to wiecej niz auto klasy B. I to ma byc ta nowosc? Wg mnie najlepsze w calym wydaniu finalowym byla bmw 3, potem alfa (niezaleznie od tego jak pozniej bedzie sie psula). Odpowiedz Link
simr1979 Re: Clio samochodem 2006 r. 16.11.05, 11:17 franek-b napisał: > > Zdaje sie, ze od paru lat maketing skody probuje wlasnie to nam wmowic, ze > fabia to wiecej niz auto klasy B. Oczywiście, że tak jest - tylko że pozycja Skody w Europie Zach. jest zupełnie inna niż u nas. Innymi słowy - to musiał zrobić Renault, żeby się liczyło ;) Odpowiedz Link
wowo5 Re: Clio samochodem 2006 r. 16.11.05, 15:47 W USA miesiecznik Motor Trend rowniez nadaje tytul Car of the Year and Truck of the Year. Odpowiedz Link
simr1979 Re: Clio samochodem 2006 r. 16.11.05, 16:20 wowo5 napisał: > W USA miesiecznik Motor Trend rowniez nadaje tytul Car of the Year and Truck of > > the Year. Truck of the Year 2006 Motor Trendu - Nissan X-terra. Tylna oś zawieszona na resorach piórowych - to jest dopiero pośmiewisko! Odpowiedz Link
wowo5 Re: Clio samochodem 2006 r. 16.11.05, 18:47 simr1979 napisał: > wowo5 napisał: > > > W USA miesiecznik Motor Trend rowniez nadaje tytul Car of the Year and Tr > uck > of > > > > the Year. > > Truck of the Year 2006 Motor Trendu - Nissan X-terra. Tylna oś zawieszona na > resorach piórowych - to jest dopiero pośmiewisko! Ja tam bym wolal przestarzala X-terre od super-nowoczesnego Clio. Odpowiedz Link
franek-b Re: Clio samochodem 2006 r. 16.11.05, 21:29 > Ja tam bym wolal przestarzala X-terre od super-nowoczesnego Clio. Tylko zdaje sie nie chodzi o wlasne preferencje, tylko o to czy COTY jest 'smieszne'. Tak samo smieszny jest amerykanski konkurs w ktorym wygrywa auto typu xterra Odpowiedz Link
rapid130 Re: Clio samochodem 2006 r. 17.11.05, 12:29 1st Clio - Niech żyją popierdówki, choćby nie wiem jak g**wiane były! 2nd Passat - Premia dla kontrolerów kosztów! Dowód na to, że błysk chromów potriafi oślepić nawet fachowych dziennikarzy, nie widząc volkswagenowskich kroków wstecz (vide przednie zawieszenie, które w Passacie B5 było dużo bardziej zaawansowane, chociaż psute marną jakością). Ale gdyby wygrał, byłoby mniejsze zło ;) 3rd Alfa - Wielka Przegrana. Ewentualnie dopuszczałbym dla niej miejsce drugie. (RESPECT dla naszego jurora. Ostatni sprawiedliwy mohikanin!!!! ;)) 4th BMW - Wielki Przegrany Drugi. Alfa <-> BMW. Między tą parą powinien rozegrać się bój czubek podium. 5th Mazda - Lokata OK! 6th trojaczki - Lokata OK! W kategorii "ultramała popierdówka", Smart zasłużyłby na wyższą pozycję. 7th Yaris - OK. W pełni zasłużone tyły. Choćby za akcję pod maską, pt. "Zamienił stryjek siekierkę na kijek". Świetny mały 4-cylindrowy 1.0 wymieniony na 3-cylindrową, superlekką, ale jednak "kosiarkę", której jedyną zaletą (w ciężkim Yarisie) są niższe koszty produkcji. Wnioski końcowe: 1. Nie trzeba mieć regulacji wysokości fotela kierowcy, żeby wygrywać. 2. Nie trzeba robić samochodów lepszych niż najlepsze w klasie sprzed 5 lat, żeby wygrywać. 3. Najwyraźniej kto dobrze smaruje, ten jedzie! ;) Odpowiedz Link