Dodaj do ulubionych

pieniadze z Link4

03.04.06, 12:29
W sobote wjechal mi w tyl VW Passat, uszkodzenia u niego zadne u mnie pekniety
zderzak. Napisal mi oswiadczenie, sprawa juz jest zgloszona i dzisiaj ma sie u
mnie pojawic rzeczoznawca. Sprawca jest ubezpieczony w Link4, slyszalem wiele
zlych opinii odnosnie odzyskania pieniedzy.
Czy macie jakiekolwiek doswiadczenia z ta firma?
Obserwuj wątek
    • typson Re: pieniadze z Link4 03.04.06, 13:01
      nad wszystkim (czyli owu) stoi jakis tam kodeks cywilny czy cos. I na dobra
      sprawe nie powinno Cie obchodzic, jaka ktos ma polise, bo Ty masz miec
      zagwarantowe pokrycie kosztów przywrocenia auta do stanu sprzed wypadku.

O jakim aucie mowimy? Model, rok, stan, przebieg?
      • palovlad Re: pieniadze z Link4 03.04.06, 13:10
        typson napisał:

> nad wszystkim (czyli owu) stoi jakis tam kodeks cywilny czy cos. I na dobra
        > sprawe nie powinno Cie obchodzic, jaka ktos ma polise, bo Ty masz miec
        > zagwarantowe pokrycie kosztów przywrocenia auta do stanu sprzed wypadku.

Zgadza sie. Pytam dlatego ze gdzies wyczytalem iz Link4 proponuje czesci
        regenerowane zamiast nowych.

> O jakim aucie mowimy? Model, rok, stan, przebieg?

Punto II, 2002, 72.000, stan dobry
        • typson Re: pieniadze z Link4 03.04.06, 13:17
          nie tylko oni proponuja regenerowane. Ale w przypadku auta ledwo czteroletniego
          bym się nie bał. Zderzak lakierowany czy nie? Warto moze zrobic to bezgotówkowo
          w warsztacie. Moze sie okazac, ze jakies mocowania pod zderzakiem trzeba
          prostować i malować. A przy naprawach bezgotówkowych warsztaty mają "sztamę" z
          rzeczoznawcami i zrobią to przyzwoicie, bo dostaną ze 2500-3000. Tak mogą Ci
          sypnąć 800, co i tak powinno wystarczyc

Zorientuj sie w cenach zderzakow do Twojego modelu - oryginal i zamienniki
          (polcar, intercars) dolicz ze 400 zlotych na malowanie (jesli potrzebne)
          bedziesz mial jakies pojecie o kwocie, ktora Ci sie nalezy.
          • palovlad Re: pieniadze z Link4 03.04.06, 13:23
            Zderzak lakierowany, znajomy blacharz wycenil sprawe na 800 (zderzak) +
            robocizna ze 200, faktycznie moze sie okazac ze mocowania zostaly wygiete,
            wowczas bedzie drozej. Tak czy innaczej zobaczymy co powie dzisiaj rzeczoznawca.
    • bassooner Re: pieniadze z Link4 03.04.06, 23:24
      Ja mam OC w Link 4(bo tanio) ale auto-casco to bym nie brał.
      • palovlad Re: pieniadze z Link4 04.04.06, 09:17
        Byl wczoraj rzeczoznawca, wszystko obejrzal, sfotografowal, opisal i na koniec,
        zupelnie prywatnie doradzil aby w naprawe bezgotowkowa raczej sie nie pchac :)
        W piatek mam do nich dzwonic i dowiedziec sie ile proponuja.
        • mrzagi01 Re: pieniadze z Link4 04.04.06, 10:07
          palovlad napisał:

> Byl wczoraj rzeczoznawca, wszystko obejrzal, sfotografowal, opisal i na koniec,
          > zupelnie prywatnie doradzil aby w naprawe bezgotowkowa raczej sie nie pchac :)

sratatata... oni wszyscy prywatnie dobrze radzą i chcą wcisnąć ci połowę tego co
          by musieli zapłacić za fachową naprawę.
          • dgr Re: pieniadze z Link4 04.04.06, 10:21
            Mi zawsze proponują wypłatę w gotówce, na co nigdy się nie zgadzam ;) Zawsze
            wstawiam samochód do autoryzowanego serwisu, który dogaduje się z TU, a mnie
            nic więcej nie obchodzi.
            Ostatnio w Nissanie próbowali mi wcisnąć do podpisu zobowiązanie, że jak TU nie
            pokryje wszystkich kosztów, to zobowiązuję się do dopłaty różnicy. Powiedziałem
            im że nie będę żadnych zobowiązań podpisywał, jak im nie odpowiada to mogę iść
            do innego serwisu. Na co serwisant stwierdził: 'Nie ma w sumie potrzeby
            podpisywania tego papierka, my już się dogadamy z TU '
            • palovlad Re: pieniadze z Link4 08.04.06, 13:38
              Wlasnie dzwonilem do Linka, proponuja 1084 pln, z tego co sie orientowalem to
              sam zderzak kosztuje okolo 800 pln wiec chyba zrobie bezgotowkowo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka