Dodaj do ulubionych

Polska i Białoruś - dwa bartanki

04.11.06, 22:59
Przykładów na mentalne zbliżenie naszaej władzy do wschodniego sąsiade było
wiele. Poniżej jeszcze jeden:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3718665.html
Mam wrażenie że policja i sądy już dawno poradziły sobie z wszelakimi
rodzajami przestępstw i teraz tylko tak dla zabicia czasu będą zajmować się
takimi przypadkami. Kurwa, gdzie my żyjemy...
Obserwuj wątek
    • typson Re: Polska i Białoruś - dwa bartanki 05.11.06, 00:08
      czytałem ale nawet nie chcialo mi sie tego wklejac. Najgorsze jest to, ze
      najwyrazniej za kaczorów i jasnie nam panującego komisarza psiarni znow zaczyna
      sie wydawac, ze sa na rowni z Bogiem. I nawet im po gębie dać nie mozna
      • lexus400 Re: Polska i Białoruś - dwa bartanki 05.11.06, 08:42
        Jak tu przezyc jeszcze 3 lata tego kurestwa???
        • bassooner Re: Polska i Białoruś - dwa bartanki 05.11.06, 12:31
          lexus400 napisał:
          > Jak tu przezyc jeszcze 3 lata tego kurestwa???

...Można im dołożyć na samorządowych.
    • emes-nju Re: Polska i Białoruś - dwa bartanki 05.11.06, 10:01
      To sa zgubne skutki posiadania w samochodzie czegos tak wyuzdanego jak
      szyberdach :-P

Na powazny komentaz nie mam sily... :-/
      • guru454 Re: Polska i Białoruś - dwa bartanki 05.11.06, 18:40
        Dajcie sobie na luz.
        • lexus400 Re: Polska i Białoruś - dwa bartanki 05.11.06, 19:11
          guru454 napisał:

> Dajcie sobie na luz.

........wlasnie sobie daje:))
          • typson Re: Polska i Białoruś - dwa bartanki 06.11.06, 02:15
            tez sobie daje na luz, niestety sondaże nie pozwalaja sie wyluzowac.
            Mariomienetkiewicz prowadzi...
            • emes-nju Musiales?! 06.11.06, 10:04
              Od jakiegos czasu, zeby nie stracic zapalu programowo nie czytam sondazy. A tu taka informacja... Jak tu teraz na wybory isc majac poczucie, ze ma sie na cos wplyw? Moher rulez!
              • typson Re: Musiales?! 06.11.06, 10:26
                ale podobno tylko jednym procentem i to tez zależy od firmy robiącej sondaż
                • emes-nju Re: Musiales?! 06.11.06, 10:32
                  Uffff... Troche mnie pocieszyles. Ale tylko troche - Tusk tez z kaczorkiem wygrywal w sondazach, a co z tego wyszlo? Dyspepsja :-P

Moher rulez!
                  • typson Re: Musiales?! 06.11.06, 10:44
                    wiesz, borowski ma sporo, chyba 14, jest jeszcze kilku, min tez z pomaranczowej
                    alternatywy (komitet wyborczy gamoni i krasnoludków). Ale wątpie by wyborcy
                    borowskiego zaglosowali na "mario" w drugiej turze (o ile beda laskawi pojsc do urn)

jeszcze inna kwestia to fakt, ze w wyborach ro wszelakich rad, sejmikow, itp
                    platworma ma troche ponad 40% i zdecydowanie wygrywa.
                    • emes-nju Re: Musiales?! 06.11.06, 10:50
                      Borowski jest, mimo, ze czerwony, bardzo trzezwym facetem. Glosowac na niego nie bede, ale jak wygra, nie bede plakal.

To, ze PO wygrywa troche mniej mnie zwilza, bo w Warszawie najwieksze znaczenie ma jednak prezydent - rady i sejmiki sa troche... no... nie teges jezeli chodzi o skutecznosc.
                      • typson Re: Musiales?! 06.11.06, 10:53
                        > To, ze PO wygrywa troche mniej mnie zwilza, bo w Warszawie najwieksze znaczenie
                        > ma jednak prezydent

Reasumując - tylko Hanka Cie zwilża! (powiem feministkom)
                        • emes-nju Re: Musiales?! 06.11.06, 11:00
                          Hanka mnie nie zwilza! Ale chyba ma najwiecej wiedzy i predyspozycji do kierowania przedsiebiorstwem Warszawa.
                          • typson Re: Musiales?! 06.11.06, 11:01
                            no i przy okazji nie jest z Gorzowa :)
                            • truskava Re: Musiales?! 06.11.06, 22:23
                              typson napisał:

> no i przy okazji nie jest z Gorzowa :)

To chyba jeje największa zaleta w obecnej sytuacji.
                              IMO Najwiekszą wadą HGW jest brak czegoś w rodzaju charyzmy czy polotu.
                              Jest taka strasznie bezpciowa (mimo iż niezaprzeczalnie kobietą ona jest).
                              • emes-nju Re: Musiales?! 06.11.06, 22:27
                                Jak dla mnie prezydent Warszawy moze byc nawet obojniakiem (jak slimak), byleby cos, oprocz zwiekszania zadluzenia, dla miasta zrobil. Ty powolutku zaczyna odechciewac sie zyc!
                                • truskava Re: Musiales?! 06.11.06, 22:31
                                  emes-nju napisał:

> Jak dla mnie prezydent Warszawy moze byc nawet obojniakiem (jak slimak),
                                  > byleby cos, oprocz zwiekszania zadluzenia, dla miasta zrobil. Ty powolutku
                                  > zaczyna odechciewac sie zyc!

Zgadzam się. Pisząc o bezpciowości HGW miałem na myśli tzw. brak siły przebicia,
                                  a cecha ta (owa siła przebicia) jest bardzo pomocna, wręcz niezbędna, jeżeli
                                  chce się być skutecznym na takim stanowisku.
                                  • emes-nju Re: Musiales?! 06.11.06, 22:40
                                    Ta sila przebicia, to najbardziej jej potrzebna, zeby sie na to stanowisko wdrapac. Pozniej sobie poradzi - w koncu przez wiele lat kierowala bankiem, ktory za jej kadencji byl uznany za najlepszy bank centralny we wschodniej Europie.
                                    • truskava Re: Musiales?! 06.11.06, 22:49
                                      Prawda to, ale w kierowaniu bankiem mało kto jej bruździł.
                                      A tutaj samo-pisioro-elpeerowy kurnik z ul. Wiejskiej w ramach odwetu odetnie
                                      fundusze, zabierze co tam będzie możliwe do zabrania i wtedy duże inwestycje
                                      mogą skończyć się krowim plackiem :-/
                                      • typson Re: Musiales?! 07.11.06, 11:06
                                        no nie, ale myslac w ten sposob wychodzi na to, ze lepiej wybrac
                                        mario-minetkiewicza, bo ma lepsze zaplecze w sejmie (czytaj, wiekszosc debili
                                        nie bedzie sie go czepiała)

ja sie z tym nie zgadzam. To tak jakbym miał nie myc dupy bo i tak nie mam gaci
                                        na zmiane...
                                        • truskava Re: Musiales?! 07.11.06, 22:04
                                          typson napisał:

> no nie, ale myslac w ten sposob wychodzi na to, ze lepiej wybrac
                                          > mario-minetkiewicza, bo ma lepsze zaplecze w sejmie (czytaj, wiekszosc debili
                                          > nie bedzie sie go czepiała)
                                          >
                                          > ja sie z tym nie zgadzam. To tak jakbym miał nie myc dupy bo i tak nie mam
                                          > gaci na zmiane...

A to już jest nadinterpretacja, a może i nawet "poważne semantyczne nadużycie".
                                          Nic podobnego nie chciałem sugerować (również w temacie utrzymania higieny
                                          w miejscu, które medycyna określa mianem końcowego odcinka jelita grubego).
                                          Obawiam się tylko, czy HGW sprosta trudom kadencji w przypadku ew. wygranej.
                                          Nie znaczy to, że będę optował za marionetką. Tylko w moim wypadku głos oddany
                                          na HGW to będzie poprostu wybór mniejszego zła, a nie jakieś wielkie przekonanie
                                          do tej pani.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka