Dodaj do ulubionych

Moze ktos sobie chce kupic forda?

31.01.07, 01:30
kolega sprzedaje. Tanio.
otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2173043
Auto uzytkowane przez znajomego, od roku stoi i nikt nie ma ochoty sie nim
zająć. Wymaga naprawy skrzyni - troche wariuje przy mocnym deptaniu oraz
standardowego przegladu silnika, hamulcow, nowe aku, etc.

Mile auto za male pieniądze. Lex, moze skorpiona sie pozbedziesz?
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: Moze ktos sobie chce kupic forda? 31.01.07, 09:09
      skorpion jest syna a on zbiera kase na cos innego - forda ma juz dosyc:))
      • typson Re: Moze ktos sobie chce kupic forda? 31.01.07, 09:39
        rozumiem, pewnie układ samonaprawczy sie zepsuł :)
    • 1realista Re: Moze ktos sobie chce kupic forda? 31.01.07, 11:18
      .. czlowiek cieszy sie z auta 2 razy. Jak kupi i jak sprzeda... ;-)))
      Musi kolega trafić na pasjonata bo takich szrotów ci u nas dostatek.
      • typson Re: Moze ktos sobie chce kupic forda? 31.01.07, 11:43
        akurat na otomoto jest jakies 5 czy 6 takich aut i wszystkie 2-4 razy drozsze
        • 1realista Re: Moze ktos sobie chce kupic forda? 31.01.07, 12:07
          Zaoceańczyk popsuty z paliwożernym silnikiem. Kto to kupi? Pasjonat albo fan. No ale z drugiej strony jak kupic to już lepiej nowsze/bardziej klasyczne.i sprawne.
          • typson Re: Moze ktos sobie chce kupic forda? 31.01.07, 12:18
            wiesz, nie wszyscy musza jezdzic fabiami, bo malo palą. Znajdz mi tanie auto z
            automatem i dobrym wyposazeniem. Poza tym nie dramatyzowałbym z tym spalaniem co
            drugi polonez zimą pali tyle samo i jakos nikt nie widzi w tym problemu.
            • 1realista Re: Moze ktos sobie chce kupic forda? 31.01.07, 12:51
              skrzynia prawdopodobnie do naprawy - czyli jakies 3-10 tys. wydatek; kilka roznych dupereli po rocznym postoju to kolejne 3 tys., A za 12 tys.to już można kupic jakiegoś wieloryba bez rzeźbienia w szczegółach.W mondeo tez sporawy wybór. A w tym modelu nie wiadomo co jeszcze może wyskoczyc - jednak jest ryzyko. I to jest chyba przyczyną. A poloneza a to kazdy kowal naprawi za grosze.I gaz dorzucisz. A gazwoać v6 to grzech normalnie :-))).
              • typson Re: Moze ktos sobie chce kupic forda? 31.01.07, 13:18
                ok, po raz kolejny nie zamierzam Cie przekonywac do zmiany Twoich poglądów.
                jezeli uwazasz, ze za naprawe prostej jak konstrukcja cepa skrzyni mozna wziąc
                10 tys to faktycznie lepiej pozostanmy przy fabii, albo w domu co by nie narazac
                sie na niebezpieczenstwa ruchu ulicznego.

Wracajac do dziwnych, amerykanskich aut - edek ma przeciez pontiaka i nie
                kojarze by pisal, ze utopil w nim oszczednosci zycia
                • 1realista Re: Moze ktos sobie chce kupic forda? 31.01.07, 14:07
                  tak na logike.. jesli skrzynia do malej naprawy to dlaczego nie zrobiona? Znajac rynek odpowiedx nasuwa sie sama. pewno do wiekszej naprawy. Rozumiem ze może sie komus nie chcieć naprawić kilku pierdulek ale kupiec sam musi ocenic czy cena + koszt napraw jest dla niego oplacalny.
                  A jesli chodzi o konkurentow to za 12 tys. możesz dostac rownie dobre auta takie jak xm, omega b, 605, safrane, czy (kultowe) volvo 850 lub 900 + w/w wieloryb. Wybor spory i z wiekszą dostepnoscią serwisu. dlatego uważam ze trzeba trafić na pasjonata ktory kupi, zadba i bedzie dlugo jexdził.Wszystko sucha kalkulacja. Jak ktoś kupuje auto z dużym silnikiem to rozumiem ze kalkuluje ile bedzie palić i ze go stac na paliwo i zwiekszne koszty przegladow czy ubezpieczen.
                • lexus400 Re: Moze ktos sobie chce kupic forda? 31.01.07, 14:31
                  typsonie - wszystko ok ale niestety jest jeszcze u nas jednak problem z
                  czesciami do "amerykancow", owszem wszystko mozna zalatwic ale jest to kwestia
                  czasu a co za tym idzie czasami pieniedzy, rynek uzywancow jest kiepski. Jezeli
                  amerykaniec to trzeba sie zastanowic, ktory jest popularny i dostepny na rynku
                  uzywanych czesci. Mam na glowie parenascie amerykanow roznych masci i nie powiem
                  aby wygladalo to rozowo - choc nie twierdze, ze jest to jakis super-klopot.
                  Mozna czesci kupowac na ebayu w USA ale tak jak pisalem wczesniej chodzi o czas
                  naprawy i koszt sprowadzenia. Jezeli ja mialbym uzytkowac taki samochod to jest
                  to oczywiscie bardzo dobra oferta, jednak dla przecietnego uzytkownika moze ona
                  sprawic troche klopotu.
    • x-darekk-x Re: Moze ktos sobie chce kupic forda? 31.01.07, 14:12
      a ja sie tak niewinnie zapytam - co to jest wieloryb?
      • 1realista Re: Moze ktos sobie chce kupic forda? 31.01.07, 14:17
        ford scorpio z wyłupiastymi reflektorami - ostatnia wersja europejska.
      • lexus400 Re: Moze ktos sobie chce kupic forda? 31.01.07, 14:18
        ......hehe np. to jest wieloryb:))

moto.allegro.pl/item160678958_ford_scorpio_1995_full_opcja_okazja_cosworthh.html
    • strutter Re: Moze ktos sobie chce kupic forda? 01.02.07, 10:27
      Też mam scorupco, który mnie już uwiera, ale na to bym chyba nie
      zamienił.Blee...
    • pizza987 Re: Moze ktos sobie chce kupic forda? 01.02.07, 10:45
      Nie chciałbym wyjść na ignoranta, ale ten samochód mocno mi wonieje Mondeo pierwszej serii. W końcu miał to być samochód globalny. A Mondeo V6 2.5 bywały i u nas, także z automatami. Tak bardzo się różnią mechanicznie?
      • x-darekk-x Re: Moze ktos sobie chce kupic forda? 01.02.07, 11:19
        o ile wiem to automat jest ten sam. ale problem w tym, ze zdecydowana wiekszosc
        mondeo sprzedawanych w polsce z v6 to byly manuale. zostaja sprowadzane. aha,
        ta sama skrzynka byla chyba tez w mazdzie 626 v6.
        • swoboda_t Re: Moze ktos sobie chce kupic forda? 01.02.07, 17:57
          Mondeo V6 auto wymaga dużej staranności przy eksploatacji. Trochę zaniedbań,
          błędów w sztuce czy dynamicnej jazdy i po skrzyni. Remont 2-3 tysiące, o ile
          nie ma jakiejś poważnej awarii(wtedy to raczej złom). Używana skrzynia z
          montażem też jakieś dwa koła i nie wiadomo na co się trafi. Części powinny
          pasować od mondka, ale pewnoci nie mam. Wg, mnie nie pójdzie za więcej jak
          3,5k, a i wtedy musiałby się trafić amator na ten konkretny model. Większość
          nabywcow aut w tej cenie patrzy przede wszystkim na koszty.

P.S.: Powinni go ogłosić w dziale Ford Mondeo, bo o istnieniu Contoura mało kto
          wie. No i może poszperać na mondeoklub, a nuż trafi się tanio skrzynia lub
          amator na auto.
          • krakus.mp NIGDY WIĘCEJ FORDA!!!! 02.02.07, 19:36
            Nawet ze złotymi klamkami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka