Dodaj do ulubionych

MAMY EURO 2012!!!!!!!

18.04.07, 11:39
O jazeszciepierdziele!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • plawski Szybszy jak zwykle.... 18.04.07, 11:40

• inna-bajka Re: Szybszy jak zwykle.... 18.04.07, 11:45
        :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        Oczywiście jest to zasługa PIS-u, teraz to im dopiero odwali na swoim punkcie.
        • jadzia64 Re: Szybszy jak zwykle.... 18.04.07, 11:47
          a może jeszcze bardziej im odwalić???
    • lenarty Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 11:58
      HURRAAAA!!!!!! :D
      nie wiecie, czy u koników można jeszcze kupić bilety na mecz finałowy
      Polska-Niemcy? :)
    • edek40 Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 12:05
      Oczywiscie sie ciesze, ale i mam powazne obawy. Po pierwsze jeszcze przez dwa lata bedzie nam rzadzic ekipa nieudacznikow. Na radykalne przyspieszenie budowy drog czy wybudowanie stadionow jakos nie licze. Oznacza to, ze po ich odejsciu (mam nadzieje, ze w podobnej nieslawie, jak SLD) nastepcy beda mieli baaaaaaardzo malo czasu. A jestesmy strasznie zacofani. Odczuwam to tym silniej, ze jeszcze pamietam skok (a raczej skoki na dziurach w Polsce) cywilizacyjne po wyjechaniu z Czech.

Ech, znowu wychodzi, zem czarnowidz. Ale jak tu inaczej patrzec na Polske, jak tu ciagle PiS?
      • computerland1 Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 12:15
        ja moze nie jestem czarnowidzem, ale realista. jakos nie widze szans, zeby
        nagle skonczyly sie problemy z gruntami, przetargami, itp. ciekawe, czy bedzie
        mozna obstawiac u bukmacherow odebranie nam prawa do organizacji:)
        • edek40 Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 12:19
          To OK. Jestem wg Twojej definicji realista. Wlasnie to mnie niepokoi najbardziej. Bo wybudowac mozna w ostatecznosci nawet Chinczykami.
          • plawski Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 12:27
            No to pojdzie troszke "perztargów", pare osob sie szybciutko wzbogaci.
            • mrzagi01 Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 12:44
              chlopaki- więcej optymizmu (ja wiem że troszki o to ciężko, ze w polsce
              optymista to uśmiechnięty kretyn- niemniej jednak..)
              Wierze że "polak potrafi" gdy jest pod presją i ma przed soba ambitny cel.
              ch.... w d... pisiorom, lepperom, gadającym koniom.... DAMY RADE! :)
              • edek40 Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 12:57
                Piec lat na budowe drogi w cywilizowanym kraju od pomyslu, przez wykup gruntow, wylonienie wykonawcy, wykonanie projektu oraz na sama budowa to bardzo malo czasu. O ile sie nie myle, Kazimierz z Gorzowa autostrade do Warszawy chcial budowac kolo Siedlec, aby nie byla uciazliwa dla Warszawiakow. Zas ostatnio powstalo jakies spore zamieszanie wokol polnocnej obwodnicy Warszawy. Zdaje sie, ze istniejace projekty ida do kata, bo wchodza w szkode ministrowi. Na oko, aby zdarzyc, nie tylko przebieg trasy, ale i projekty drog powinny byc juz gotowe. Przetargi i wykup to kilka lat. A gdzie budowa, gdzie materialy, ktory wobec dotychczasowego calkowitego zastoju po prostu brakuje, a ich import jest z racji wagi bardzo kosztowny i na koniec gdzie budowniczowie? Moim zdanie juz jutro powinny wejsc pod obrady Sejmu pakiety ustaw ulatwiajace wykonywanie inwestycji publicznych. A pojutrze powinny byc uchwalone, bo potem jeszcze prezydent, zamieszczenie w Dzienniku Ustaw i mamy caly miesiac w plecy. I to tylko wtedy, gdy odbedzie sie to w takim tepie, jak napisalem.
        • pawel_1976 Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 15:36
          propo bukmacherów - założe się że na najbliższej konferencji prasowej Roman G
          wystąpi w szaliku. Bo Gosiu ksywa szrek już wystąpił
          A, no i trzebaby wreszcie obudzić Polaczka...
    • simr1979 Leo obiecał.... 18.04.07, 12:20
      ..ze zalatwi i słowa dotrzymał ;) :)
    • lexus400 Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 12:48
      No to nam teraz dopierdola, ktos bedzie musial zaplacic za potrzebna
      infrastrukture i wszystkie koszty legalne i nielegalne.
    • emes-nju Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 12:54
      Obawiam sie powaznej wpadki organizacyjnej...

Walczylismy o Igrzyska Olimpijskie w Zakopanem. Do teraz (a ile to juz lat!) nie udalo sie chocby wykupic ziemi pod zwykla dwujezdniowke z Krakowa do Zakopanego! Nie udalo sie tez tam rozwiazac stosunkowo prostej sprawy stokow na Butorowym i Gubalowce. Jak zatem uda sie wybudowac choc jeden stadion - zwazywszy na to, ze klienci stadionow maja opinie lobuzow, spodziewalbym sie jednego protestu okolicznych mieszkancow, za drugim. O parkingach i drogach do tych stadionow nawet nie chce mi sie pisac... Wystarczy popatrzec jak przebiega budowa jakichkolwiek drog w Pomrocznej.

Baaardzo chcialbym sie mylic.
      • winnix Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 13:03
        Nie zapominajmy, że nasz naród potrafi dokonać cudów jak czuje chłodną stal
        siekiery na karku.

Nic nie zmąci mojej euforii :))))))))
        • edek40 Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 13:14
          Gdyby chodzilo o rzucenie sie z motyka na F-18 to OK. Nikt nie mialby z nami szans. Jednak drogi, stadiony itp. to kwestia polityczna. Tu chwycenie sie za lopate i hura-budowanie nie pomoze. Na drodze bowiem stoja politycy.
          • winnix Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 18:18
            >Na drodze bowiem stoja politycy.

O to akurat bym się nie martwiła. Politycy wiedzą, że jak spierdolą Euro, to
            ich naród na kupie gnoju wywiezie.
            :)
            • emes-nju Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 18:23
              winnix napisała:

> >Na drodze bowiem stoja politycy.
              >
              > O to akurat bym się nie martwiła. Politycy wiedzą, że jak spierdolą Euro, to
              > ich naród na kupie gnoju wywiezie.
              > :)

Politycy wiedza, ze nastepnych wyborow nie wygraja (Matko! Jakim trzeba byc tiiiiiit, zeby tracic popularnosc majac do dyspozycji gigantyczne fundusze unijne!) i maja w d... czy ich wywioza czy nie. Dla nich wazniejsze jest to ile sie nachapia zanim ich wywioza...
            • edek40 Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 18:30
              Nie wywiezie. Jak z tabakierki wyskoczy Kurski, naplecie andronow, znieslawi kilka osob i durny narod to kupi.
              • winnix Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 18:45
                > Nie wywiezie. Jak z tabakierki wyskoczy Kurski, naplecie andronow, znieslawi
                ki
                > lka osob i durny narod to kupi.

Na nielogiczne pomysły brakuje logicznych argumentów :P A nie, czekaj, coś mi
                przyszło do głowy. Polacy mają poważny odpał na punkcie piłki. Reprezentacja
                zaczyna wygrywać, dostaliśmy euro, uwierz mi, jak ktokolwiek z nich zacznie
                robić problemy, to im żaden Kurski nie pomoże.
                • edek40 Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 19:49
                  Ja zasadniczo jestem optymista. Jednak najpierw afery SLD, teraz PiS zaczerniaja mi obraz swiata. SLD kradnac cos jednak budowalo. PiS podobno nie kradnie, ale nic nie buduje. Bardzo mnie to niepokoi. Nie tylko w kontekscie Euro.
        • emes-nju Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 13:18
          winnix napisała:

> Nie zapominajmy, że nasz naród potrafi dokonać cudów jak czuje chłodną stal
          > siekiery na karku.

I wlasnie wtedy jest: "mialo byc pieknie, a wyszlo jak zawsze". Stadion (jeden), to moze sie uda postawic, ale kibice na mecze nie beda zdarzali, bo nie bedzie jak dojechac. Czy wiesz, ze na warszawskiej Wislostradzie korek lubi stac w czasie powazniejszych meczow ligowych na stadionie przy Lazienkowskiej? Co sie bedzie tam dzialo w czasie powazniejszych miedzynarodowych rozgrywek? Pol miasta stanie? A hotele inne niz klasy lux? W Warszawie np. sa mordownie bezklasowe i drogie hotele - nie ma praktycznie hoteli klasy ekonomicznej. W calej Polsce tak jest.
          • winnix Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 18:21
            > Czy wiesz, ze na warszawskiej Wislostradzie korek lubi stac w c
            > zasie powazniejszych meczow ligowych na stadionie przy Lazienkowskiej?

Wszyscy kupią motocykle i będziemy śmigać jak się patrzy :))))

>A hotele inne niz klasy lux? W Warszawie np. sa mordownie bezklasowe i
            > drogie hotele - nie ma praktycznie hoteli klasy ekonomicznej.

W Poznaniu z bazą noclegową też jest kiepsko. Ale jakoś nie potrafię się o
            Poznaniaków martwić, bo to obrotni ludzie są i na pewno parę/naście sensownych
            hotelików powstanie:)

Chłopaki, ja wiem, że na logikę biorąc w naszym kraju nic nie wyjdzie, ale
            kurde cieszmy się, że żyjemy w czsach, kiedy takie rzeczy się dzieją! To jest
            naprawdę zajebista wiadomość! :)))))))
            • emes-nju Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 18:29
              winnix napisała:

> W Poznaniu z bazą noclegową też jest kiepsko. Ale jakoś nie potrafię się o
              > Poznaniaków martwić, bo to obrotni ludzie są i na pewno parę/naście
              > sensownych hotelików powstanie:)

Jezeli tylko na EURO 2012, to chyba w barakch :-( Zaden przedsiebiorczy czlowiek nie wystawi hotelu na jedna impreze. A Polacy sa generalnie za biedni na nocowanie w hotelach - stad wlasnie dramatyczna przepasc pomiedzy hotelami dla ludu (mordowne), a hotelami dla wybrancow i prawie calkowity brak solidnych hoteli klasy ekonomicznej.

> Chłopaki, ja wiem, że na logikę biorąc w naszym kraju nic nie wyjdzie, ale
              > kurde cieszmy się, że żyjemy w czsach, kiedy takie rzeczy się dzieją!

Wiesz, ja sie bardzo ciesze. Jestem tylko pelen obaw, ze mialo byc pieknie, a wyjdzie jak zawsze. Bo kolejnej szansy nie bedzie przez dlugie lata!
              • winnix Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 18:43
                > Jezeli tylko na EURO 2012, to chyba w barakch :-( Zaden przedsiebiorczy
                czlowie
                > k nie wystawi hotelu na jedna impreze.

Patrz perspektywicznie. Turystyka to raz. Dwa, dlaczego teraz nie możemy
                zorganizować żadnego meczu LM? Bo nie mamy gdzie. Jak będzie gdzie, będą mecze.
                Będą mecze, będą kibice, dziennikarze. To wszystko ma ogromną szansę ruszyć,
                jak tylko się pozbędziemy myśli trenerskiej z lat 70tych, będzie coraz lepiej:)

>A Polacy sa generalnie za biedni na noco
                > wanie w hotelach - stad wlasnie dramatyczna przepasc pomiedzy hotelami dla
                ludu
                > (mordowne), a hotelami dla wybrancow i prawie calkowity brak solidnych hoteli
                > klasy ekonomicznej.

Mówimy o perspektywie pięciu lat i dalej. Nie wiem jak u Was, ale u mnie poziom
                życia przez ostatnie pięć lat się mocno zmienił. I będzie się zmieniał nadal,
                podobnie jak u reszty społeczeństwa. Ludzie są coraz bogatsi i to się będzie
                zmieniać, szczególnie, że cała gospodarka dostanie kopa. Ja już teraz się mocno
                zastanawiam, czy nie zacząć na poważnie inwestować, bo to rewelacyjny moment.
                Patrz co sie stało na giełdzie, wszystko dzisiaj skoczyło, a rynek jest
                pragmatyczny.

> Wiesz, ja sie bardzo ciesze. Jestem tylko pelen obaw, ze mialo byc pieknie, a
                w
                > yjdzie jak zawsze. Bo kolejnej szansy nie bedzie przez dlugie lata!

Ja też mam obawy, ale Wy narzekacie jak stare baby na targu :P Można mieć
                obawy, a równocześnie się cieszyć, a nie "Kurde, po co oni nam dali to euro,
                wszystko spierdolimy, będą afery, przekręty, będziemy spłacać to przez lata,
                będzie wstyd, do dupy". Ktoś nam daje szansę, a my jęczymy jakby to jakaś kara
                była.
                • emes-nju Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 18:53
                  :-D Chcialbym miec taki power jak Ty!

Co do patrzenia perspektywicznego... Patrze tak juz od wielu lat i trace nadzieje na poprawe. Blyskawicznych wzrostow gospodarczych w Polsce pokomunistycznej bylo kilka i wszystkie zostaly spierd... przez socjalistyczne rzady, ktore zamiast zmieniac Polske, za publiczne pieniadze kupowaly wyborcow. Poziom zycia przecietnego Polaka wzrosl w porownaniu z okresem komuny niesamowicie. Ale, omamiani przez populistow ludzie chca powrotu tej komuny! Oczywiscie bez wiezien i represji, ale wiekszosci ludzi podoba sie rowne dzielenie biedy - trudno sie dziwic, ze najlepiej sprzedaja sie politycy obiecujacy gruszki na wierzbie, zamiast potu, krwi lez.

I stad mamy to, co mamy - najbardziej socjalistyczny (wrecz totalitarny) rzad od kilkunastu lat. To budzi moj pesymizm.
    • winnix Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 13:01
      Ja już planuję urlop. Niestety jeszcze nie ma w firmie formularza na 2012 rok,
      ale myślę, że z kolegami takowy stworzymy :)

Trzeba odnowić znajomości z miast, w których będą mecze, żeby nie być skazanym
      na hotele. Warszawę, Gdańsk mam obstawione, musze pomyśleć nad Wrocławiem :)

Teraz mam nareszcie logiczny i racjonalny argument za kupnem motocykla -
      przecież nie będę autem w tych korkach jeździć:) No i oczywiście musze kupić
      już w tym roku, bo trzeba nabrać umiejętności przez te pięć lat:)

Co by tu jeszcze... Firma szaleje ze szczęścia, bo przyjazd stada piwoszy z
      całej Europy oznacza rekordową sprzedaż:)))

Szkoda tylko, że musze siedzieć w pracy zamiast pić szampana na placu Wolności:)

A nie wierzyłam, nie wierzyłam, chociaż w głębi serca miałam nadzieję:)))))
      • mrzagi01 Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 13:12
        noooooo Winnie :)))))
        Na Ciebie można liczyć :)))) Wreszcie jakiś głos radości, a nie szukanie
        kwadratowych jaj :))))

> Co by tu jeszcze... Firma szaleje ze szczęścia, bo przyjazd stada piwoszy z
        > całej Europy oznacza rekordową sprzedaż:)))

to ty chmielowa panienka z Lecha jesteś???? ;)

> musze pomyśleć nad Wrocławiem :)

ode mnie niecałe 70 km ;)
        • winnix Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 18:23
          > noooooo Winnie :)))))
          > Na Ciebie można liczyć :))))

Do usług :)

> to ty chmielowa panienka z Lecha jesteś???? ;)

Tak jest:) Bardzo lubię moją pracę, bo mnie niezmiernie produkt interesuje :)

> ode mnie niecałe 70 km ;)

No to Wrocław odhaczony ;)
      • typson Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 13:38
        > Trzeba odnowić znajomości z miast, w których będą mecze, żeby nie być skazanym
        > na hotele. Warszawę, Gdańsk mam obstawione, musze pomyśleć nad Wrocławiem :)

w 2012 to tomek854 juz dawno powroci jako milioner. Bedzie mial wlasna siec
        hoteli wiec na pewno gdzies Cie przygarnie
    • typson wcale sie nie ciesze 18.04.07, 13:47
      bo po pierwsze to pilka w wykonaniu polskim jest do kitu
      po drugie na pewno wszystko spieprzymy organizacyjnie i bedzie jeden wielki wstyd
      po trzecie jeszcze lata po 2012 bede musial ogladac w tv kolejne wyplywajace
      afery lapowkarskie z tym zwiazane
      • edek40 Re: wcale sie nie ciesze 18.04.07, 13:50
        Typ, Ty jestes wiekszy czarnowidz niz ja. Ja tylko widze metnie szanse na realizacje w okreslonym terminie. M.in. z powodu najlepszych z mozliwych przetargow made in PiS. A Ty boisz sie afer. Ja chyba wolalbym same afery, aby tylko zdarzyc na czas.
      • emes-nju Re: wcale sie nie ciesze 18.04.07, 14:06
        typson napisał:

> po trzecie jeszcze lata po 2012 bede musial ogladac w tv kolejne wyplywajace
        > afery lapowkarskie z tym zwiazane

Tego sie najmniej obawiam. Zeby nie bylo przekretow, za pisuarow nie dojdzie do skutku zaden przetarg :-P Nie ma przetargu - nie ma afery.
        • strongwaz Re: wcale sie nie ciesze 18.04.07, 16:25
          A maskotką będzie dwugłowy kaczor z dupą pomalowaną w barwy ukraińskie....
      • lexus400 Re: wcale sie nie ciesze 18.04.07, 16:10
        No to mozna sie spodziewac, ze kurdupel Gosiewski wybuduje we Wloszczowej teraz
        kompleks stadionow, centra prasowe i TV, lotnisko dla jumbojetow:))
      • simr1979 Cóż za koncert defetyzmu - 18.04.07, 16:19
        - potrzebny Wam tener jak Leo....;):)
        • edek40 Re: Cóż za koncert defetyzmu - 18.04.07, 16:56
          Nieprawda. Niepotrzebny nam PiS z przyleglosciami.
      • winnix Re: wcale sie nie ciesze 18.04.07, 18:35
        Dla wszsytkich malkontentów polecam ten komentarz Steca:
        wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4070193.html
        Mało się nie popluł ze szczęścia, ale ja go rozumiem:)) Posłuchajmy ludzi,
        którzy mają większe od nas doświadczenie, ja wierzę w to co on mówi i wierzę w
        to, że pomimo bezdennej głupoty naszych polityków, żaden nie zaryzykuje
        spieprzenia Euro, bo wtedy emigracja sięgnie 70% ludności, która przed wyjazdem
        nabije co niektórych na pal. Jak Grecy zdążyli z Igrzyskami to i my zdążymy z
        Euro, a każdy kto był w Grecji wie o co mi chodzi. Są sprawy ponadpolityczne i
        ponad podziałami, a ja uważam, że Polacy są genialni w jednoczeniu się dla
        jednej ważnej narodowej idei. Naprawdę nasze/wasze malkontenctwo, marudzenie i
        nieustanna krytyka dla samej krytyki jest dobijająca, nie wiem co by się w tym
        kraju musiało stać, żebyście się ucieszyli.

Typ, jeśli cokolwiek spieprzymy, to nam UEFA odbierze prawa do organizacji a
        wtedy będzie taka chryja, że żadna partia tego nie przeżyje, ja tu widze
        autentyczną rewolucję w połączeniu ze zbrojnymi zamieszkami, nikt o zdrowych
        zmysłach do tego nie dopuści.
        Co do afer łapówkarskich, wiem że Polak potrafi, ale mam dość mocną wiarę w
        możliwości kontrolne zarówno UEFA jak i UE, która będzie w dużej części nasze
        inwestycje finansować. Według mnie możliwości przekrętów zostaną ograniczone do
        minimum.
        • edek40 Re: wcale sie nie ciesze 18.04.07, 18:43
          Mnie osobiscie ucieszyloby gdybym zauwazyl, ze socjal panstwowy zaczyna przegrywac z ciezka praca w notowaniach spolecznych. Ale to chyba nie za mojego zycia.
          • winnix Re: wcale sie nie ciesze 18.04.07, 18:47
            Poddaję się. Jeśli lubisz się katować myślami jaki ten naród jest głupi a
            państwo do dupy, to żadne moje starania nie pomogą.
            • edek40 Re: wcale sie nie ciesze 18.04.07, 20:12
              Ja sie nie katuje. Uwiera mnie to, to fakt. Ale nie katuje sie. Mam nadzieje, ze zdrowy strach przed megakompromitacja pogoni do roboty tych baranow od rozliczen i klotni.
              • winnix Re: wcale sie nie ciesze 18.04.07, 20:15
                > Mam nadzieje, ze zdrowy strach przed megakompromitacja pogoni do roboty tych
                >baranow od rozliczen i klotni.

No no no, w dobrym kierunku zaczynasz myśleć:) Bronisz się, ale światełko w
                tunelu widzę :)

Odnajdźcie chłopaki wewnętrzne dzieci i po prostu się przez jeden wieczór
                cieszcie :))))
                • edek40 Re: wcale sie nie ciesze 19.04.07, 11:58
                  I juz znowu czarno widze. Kaczorek byc moze zasiadzie za sterem tego przedsiewziecia. Juz widze jak wszystkich obrazi, 3/4 negatywnie zlustruje, zatrudni ekspertow z wlasnego otoczenia, ktorych najwiekszy ekspertyzm polega na delikatnym wchodzeniu w tylek i maksymalnym unikaniu samodzielnych decyzji. Tu potrzeba mniej wiecej 1000 Gosiewskich. Pytanie tylko czy budowaliby to co trzeba, a nie kolejna Wloszczowa?
                  • mrzagi01 wygrałeś edziu..... 19.04.07, 12:19
                    .... po poludniu rzucam sie pod pociąg
                    • plawski Re: wygrałeś edziu..... 19.04.07, 12:40
                      mrzagi01 napisał:

> .... po poludniu rzucam sie pod pociąg

Do Włoszczowej.
                      • edek40 Re: wygrałeś edziu..... 19.04.07, 12:48
                        To bylby taki ogolny bardziej protest.
                        • mrzagi01 Re: wygrałeś edziu..... 19.04.07, 12:59
                          "Tu potrzeba mniej wiecej 1000 Gosiewskich"
                          czy mozna to zinterpretowac jako swego rodzaju komplement względem Edgara
                          Krótkorękiego?
                          • plawski Re: wygrałeś edziu..... 19.04.07, 13:01
                            mrzagi01 napisał:

> "Tu potrzeba mniej wiecej 1000 Gosiewskich"

jebną mu xero.
                          • edek40 Re: wygrałeś edziu..... 19.04.07, 13:48
                            To mniej wiecej taki komplement jak dla mafioza, ktory dobrze zabezpieczyl stan majatkowy swojej rodziny.
    • 1realista Re: MAMY EURO 2012!!!!!!! 18.04.07, 16:56
      a jestem ciekaw kto wykona te wszystkie budowy. chyba chinczycy bo przeciez ludzi u nas brakuje. i trzeba bedzie sciagnac ich ze 100 tys. aby sie ze wszystkim wyrobić...
      • krakus.b6 mam obawy... 18.04.07, 17:08
        o realizację tych pięknych planów związanych z Euro2012.
        Pięć lat w polskich realiach to bardzo krótki okres.Brak rąk do pracy na
        budowach i przerośnięta biurokracja (przetargi)oraz niestabilny rząd, który
        może się zmienić (to pewne)gwarantują kłopoty w dotrzymaniu obietnic.
    • mrzagi01 w jednej sprawie mam obawy 19.04.07, 13:20
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4071862.html
      znajac determinacje i przywiązanie do wlasnych racji byznesmenow- tigrów
      jewropy, to Hanka będzie miała ciężko i mecze pojada do Chorzowa albo Krakowa.
    • emes-nju Bardzo trafny komentaz :-) 19.04.07, 17:27
      www.poboczem.pl/naszym-zdaniem/news/autostradowy-sabotaz,897954
    • edek40 Policzylem 27.04.07, 14:42
      Mamy 5 lat czyli 1825 dni (pomijam lata przestepne). Okolo 520 dni to soboty i niedziele. Czyli 1305 dni roboczych. Nie chce mi sie odejmowac swiat, bo nie mam duzego kalendarza. Do wybudowania mamy 2200 km drog ekspresowych (rozumiem, ze wliczana jest w to rowniez modernizacja istniejacych) oraz blisko 600 km autostrad. Czyli ogolnie 2800 km drog. A to daje dniowke na poziomie 2,10 km gotowej drogi dziennie. Liczac mniej wiecej od dzis, bo jutro trzeba bedzie wybudowac jeszcze wiecej dziennie. A za rok, jak komitet wreszcie zacznie dzialac (po autolustracji) to bedzie jeszcze calkiem sporo wiecej...
      • emes-nju Re: Policzylem 27.04.07, 14:56
        edek40 napisał:

> jeszcze wiecej dziennie. A za rok, jak komitet wreszcie zacznie dzialac (po
        > autolustracji) to bedzie jeszcze calkiem sporo wiecej...

A dopiero wtedy zaczna sie przetargi! :-P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka