mrzagi01 09.05.07, 15:06 www.youtube.com/watch?v=JeLuO6vZJ_g kto to pamieta?? :) (uprzedzam- aktualnie lepiej sie słucha niż ogląda ;)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inna-bajka Re: kącik ramola 09.05.07, 16:11 No ja z równie "modnych i żenujących" to pamiętam Papa Dance ;-) Odpowiedz Link
falconetti.01 Re: kącik ramola 09.05.07, 20:20 www.youtube.com/watch?v=icAzyx8EsKU To jest muzyka,nie jakieś tam starocie w postaci "Muzyki Młodej Generacji", jak nazywano polskie zespoły z początku lat 80. Odpowiedz Link
falconetti.01 Re: kącik ramola 09.05.07, 20:33 Jak chodzi o starocie,to zobaczcie to: www.youtube.com/watch?v=Ir_Hw24e62Y&search=Progressive%20rock Mam kilka płytek ELOY i polecam. Odpowiedz Link
bassooner Re: kącik ramola 09.05.07, 20:52 Lata '80...do nich mam słabość, Classix Nouveaux, Kajagoogoo później Limal, Howard Jones, a z polskich Mech, Tsa, Lady Pank, Republika, Oddział Zamknięty i wiele, wiele innych. Było trochę elektroniki z Tangerine Dream i Klausem Schulz'em, i wreszcie moim ulubionym Kreftwerk'iem i...zapomniałem...ale mam na myśli jakąś wczesną alternatywę...Bauhaus...chyba. Był też metal z wczesną Metallicą, Black Sabbath'em, Venom'em itd. Słowem słuchałem i słucham wszystkiego za wyjątkiem muzyki tzw. poważnej...;-((( Odpowiedz Link
inna-bajka Re: kącik ramola 10.05.07, 14:40 No i coraz bardziej Cię love ;-P Buhaus, Laibach, Black Sabath, Sex Pistols i całe 4AD. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: kącik ramola 10.05.07, 14:47 hehehe..... www.youtube.com/watch?v=piHSGxylaQw Odpowiedz Link
inna-bajka Re: kącik ramola 10.05.07, 15:03 To jest moja ulubieńsza ;-) www.youtube.com/watch?v=4_zA7nukoZA&mode=related&search= Odpowiedz Link
bassooner Re: kącik ramola 10.05.07, 15:12 Sympathy for the devil...no proszę, ja też ją ubóstwiam. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: kącik ramola 10.05.07, 15:13 inna-bajka napisała: > To jest moja ulubieńsza ;-) > www.youtube.com/watch?v=4_zA7nukoZA&mode=related&search= a ja to sam nie wiem.... może to? www.youtube.com/watch?v=sRADA7fLVpQ&mode=related&search= oczywiście klasyka- opus dei www.youtube.com/watch?v=Q3SvjSu4R-8 a z VOLK to wymiękam na samym początku www.youtube.com/watch?v=DklazXD1trg Odpowiedz Link
inna-bajka Re: kącik ramola 10.05.07, 15:15 Całe Opus Dei i cały Magbet :-))))))))))))) Miodziooooo. Odpowiedz Link
bassooner Re: kącik ramola 10.05.07, 15:38 Ale teledyski już leciutko "zębem czasu" nadgryzione...;-))) Odpowiedz Link
inna-bajka Re: kącik ramola 10.05.07, 15:41 No wiesz, różnica nie jest aż tak duża w porównaniu z innymi wykonawcami tmtych czasów. Odpowiedz Link
edgar22 Pamiętam, a jakże :)) 09.05.07, 18:04 Miałem nawet nad łóżkiem ich plakat z "Zarzewia". :)) Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Pamiętam, a jakże :)) 09.05.07, 18:24 Oj, ja to ich nie lubiłam. Wlełam Armię, KULT, KSU, Zielone Żabki, Dfekt Mózgu, Proletaryat, ..... Odpowiedz Link
edgar22 Re: Pamiętam, a jakże :)) 09.05.07, 18:31 > Wlełam Armię, KULT, KSU, Zielone Żabki, Dfekt Mózgu, Proletaryat, ..... To chyba późniejsze czasy były. Razem z RSU na moim łóżkiem było (z tych co pamiętam) Lady Pank, Republika, Kaja Goo Goo... Ale to rzeczywiście zupełnie inna bajka. ;) Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Jak ja mogłem zapomnieć o Kombi. 09.05.07, 18:59 Wiesz, zawsze nie lubiłam Kombi, później jako ONA zaczęłam lubić, a jak się z Agniechą rozstali i zaczęli to swoje "Każde pokolenie", to moja odraza była tak duża, że natychmiast radio było wyciszane. Ale w zeszłym roku byłam na imprezie, gdzie chłopaki dali koncerta i baaaardzo mi się podobało, bardzo. Odpowiedz Link
pizza987 Re: Jak ja mogłem zapomnieć o Kombi. 09.05.07, 19:39 Ja tam w sumie Kombi (nie Kombii) lubiłem, tylko z jednym warunkiem: nie mogło być ich widać, jedynie fonia. Jedyny kawałek który trawiłem także z wizją to "Black and white". Tego co obecnie popełniają moje uszy tudzież mózg nie są w stanie przyswoić.... Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Pamiętam, a jakże :)) 10.05.07, 15:04 inna-bajka napisała: > Oj, ja to ich nie lubiłam. > Wlełam Armię, KULT, KSU, Zielone Żabki, Dfekt Mózgu, Proletaryat, ..... fakt- jak zauwazył edgar- to troszki inny czas- poza tym jeden z tych ludziów stał potem za Studiem RSC gdzie nagrywali: 1984, 100000 Bulgarians, KSU ... itp. Odpowiedz Link
sven_b Re: kącik ramola 09.05.07, 22:25 A to artysta, ktorego bardzo sobie cenie jako swietnego obserwatora zycia. Tak zaczynal: www.youtube.com/watch?v=-B2eO9MLU_4 A tak wygladal, gdy przywiózł sobie szpanerskie okulary z Ameryki, o czym wpomnial na lamach Zarzewia. www.youtube.com/watch?v=3N0T-M13ZFs Ten drugi kawałek dzwignął niejedną sniętą impreze w naszym akademiku. Ludzie pozornie uznani za spiących, w 3D zalanych lub martwych, ozyli i ruszyli na parkiet wprowadzajac 7 pietro budynkua w rytmiczne falowanie. Od tego czasu minelo nascie lat, nasze imprezy juz nieco krotsze, ale Kazik na nich musi byc:-) Odpowiedz Link
typson Re: kącik ramola 09.05.07, 23:34 a na empiku wisi banner informujący o nowej plycie formacji El Doopa :))) natalia w bruklinie - pieśń zawsze aktualna www.youtube.com/watch?v=6WaZgAKpHXc i prohibicja - dla przypomnienia www.youtube.com/watch?v=Dgs4b-B0FeM a teraz coś z zupełnie innej beczki: www.youtube.com/watch?v=fhd-2yejR_0 www.youtube.com/watch?v=OgV4iBQVNyU Odpowiedz Link
frax1 Re: kącik ramola 10.05.07, 01:09 Ja mimo żem młody wiekiem to się wychowałem na LP PR3... słuchałem chyba od wieku 5 lat... i jakoś wtedy nagrałem pierwszą swoją kasetę z radia ;) Przypomina mi to coś takiego jak zespół Fatum :D A teraz głos młodego pokolenia: youtube.com/watch?v=IDCS7_NVQp0 Ja nie wiedziałem że w naszym kraju aż taki underground istnieje ;) A tutaj underground zza wschodniej granicy gdzie występuje jeden z naszych polityków ;) youtube.com/watch?v=4W7WPMM3fN8&mode=related&search= Pozdrawiam Odpowiedz Link
pizza987 Podciągnę temat ;) 10.05.07, 23:02 www.youtube.com/watch?v=QHkT2YfqHE4&mode=related&search= Ostatnio ten kawałek chodzi za mną i nie daje mi spokoju. Odpowiedz Link
frax1 Re: kącik ramola 11.05.07, 01:10 A teraz ode mnie coś na poważnie... i dużo nowszego. Nie wiem czy słyszeliście The Knife... dla mnie odkrycie paru ostatnich miesięcy... www.youtube.com/watch?v=4Y33pYz8Pxo www.youtube.com/watch?v=-WhQ5TiBHVk polecam obejrzeć wszystkie bo trzymają naprawdę poziom. Pozdrawiam Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: kącik ramola 11.05.07, 04:54 www.youtube.com/watch?v=SUKbmSDFnsQ Za tamtych czasow nie mowilo sie "anoreksja" tylko "szczupla". Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a kącik ramola -> to ja chętnie :-) 11.05.07, 20:33 www.youtube.com/watch?v=WtMPlY3duz4 tak sie moskwianie bawią ! ps. oryginałki ( Bob Dylan ) znaleźć nie mogę. Odpowiedz Link
falconetti.01 Alan Parsons Project 13.05.07, 20:40 www.youtube.com/watch?v=0X4HAIwJBEU&mode=related&search= W moim bardzo pokaźnym muzycznym zbiorze, Alan Parsons ma osobną szufladę.;-) Odpowiedz Link
falconetti.01 Re: Alan Parsons Project dla Typsona 13.05.07, 21:03 www.youtube.com/watch?v=4-CeOWDBoFg Bo lubi SF.;))) Odpowiedz Link