typson 29.08.08, 19:33 Dotarli do Budapesztu. Teraz się zaprawiają i lecą w miasto. Czyli wyprawę można uznać za rozpoczętą :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bassooner Re: Kaukaz i Wiktor 29.08.08, 19:58 Żeby nie zabalowali za długo... jak C.K Dezerterzy... ;-))) Odpowiedz Link
plawski Re: Kaukaz i Wiktor 29.08.08, 22:23 Brawo Witkor! Jesteśmy z Tobą :) A Typson ma za zadanie być reporterem! Odpowiedz Link
typson Newsy z 30.08 30.08.08, 22:53 Dostałem SMSa o 20:51 następującej treści: "Mostar, bosnia i hercegowina. Pierwsze rakije padaja. Pozdr." Znaczy się ekskursja postępuje :) Odpowiedz Link
typson Newsy z 31.08 31.08.08, 20:39 cytuje; "Pec, kosovo. Syf ale idziemy w miasto" znaczy się wciąż się oddalają od PL czyli jest dobrze Odpowiedz Link
sven_b Re: Newsy z 31.08 31.08.08, 20:55 Fajnie że nie sama jazda, ale zabytki też im pokazują;) Odpowiedz Link
typson newsy z 1.09 01.09.08, 16:41 16:39 "Po 6 godzinach walki z albanskimi gorami wjezdzam do macedonii. Wymuszony offroad na wysokosci 2300 m ma meczacy wymiar" Czyli robi się ciekawie Odpowiedz Link
typson newsy z 01.09 - cz. 2 02.09.08, 22:05 "polak wegier dwa bratanki, od szklanki. W albanii skręcam u kowala tłumik, teraz lewituje w macedonii. Jutro Bulgaria, pozniej Turcja" na prawde posuwają się do przodu! Odpowiedz Link
typson 02.09 02.09.08, 22:46 "dzis nocleg nad jeziorem Bermeken w Bulgarii. Pizdzi straszliwie, jest 10 stopni ale rakija daje rade. Spanie w toyocie. Jutro Istambul" Wicać chłopcy sie dobrze bawią :) Odpowiedz Link
typson news z 3.09 03.09.08, 19:09 "Istambul zmienia poglad na ruch uliczny i prowadzenie. Ale chlanie jest, mimo ramadanu" Odpowiedz Link
pizza987 Re: news z 3.09 03.09.08, 19:39 Szapo ba! jak mawiają we Francji. Istambuł..... Mnie wystarczyło pojeżdżenia po Antalyi. Wymalowane 3 pasy, ale między krawężnikami miesci się 5 samochodów. A że prawie dotykają się lusterkami to drobiazg ;) Odpowiedz Link
rapid130 Re: news z 3.09 04.09.08, 21:43 Spox, UAZ ma tę zaletę, że to inny kierowcy na niego uważają. :PPPP Odpowiedz Link
pizza987 Re: news z 3.09 05.09.08, 08:05 rapid130 napisał: > Spox, UAZ ma tę zaletę, że to inny kierowcy na niego uważają. :PPPP Kolega chyba powinien poprawić swoją wiedzę. Nasz kolega Wiktor na ową eskapadę wybrał się nie UAZ-em a Toyotą LC ;) Co nie zmienia faktu że LC szczególnie ze sprzętem wyprawowym upchanym wewnątrz i na wierzchu także rzuca się w oczy i inni mogą brać na niego poprawkę. Śmiem jednak twierdzić że poprawka będzie mniejsza niż przy spotkaniu z takim samochodem u nas. Odpowiedz Link
tomek854 Re: news z 3.09 05.09.08, 08:52 Jeżeli chodzi o Turcję, to duże 4X4 z zachodu głównie zwraca uwagę żebraków :-) Tylko stare obite scorpio daje względny luz w tej materii ;-) Odpowiedz Link
pizza987 Re: news z 3.09 05.09.08, 09:15 tomek854 napisał: > Jeżeli chodzi o Turcję, to duże 4X4 z zachodu głównie zwraca uwagę żebraków :-) > > > Tylko stare obite scorpio daje względny luz w tej materii ;-) Ewentualnie biała Thalia zwana tam Clio albo Symbol. Człowiek czuje się jakby był niewidzialny ;) Odpowiedz Link
pizza987 Re: news z 3.09 06.09.08, 19:18 tomek854 napisał: > Nie zapominaj o Tofasach ;-) Żałowałem że w wypożyczalnie nie milei Tofasa. A przed hotelem stał sobie taki ładny zaddbany Kartal (czyli Sahrin klombi :D). Aczkolwoek to co na drogach widziałem, czyli stuningowane Tofasy w różnych odmianach i stopniach desperacji właścicieli.... Odpowiedz Link
tomek854 Re: news z 3.09 04.09.08, 21:22 Na jaki ruch uliczny? Chyba na stagnację uliczną. Korek w formie 7 rzędów aut na 4 wymalowanych pasach - tylko tam ;-) Odpowiedz Link
plawski Re: news z 3.09 05.09.08, 09:33 typson napisał: > "Istambul zmienia poglad na ruch uliczny i prowadzenie. Ale chlanie jest, mimo > ramadanu" > Nie to, żeby się chciał wtrącać, ale czy Wiktor umie prowadzić po trzeźwemu? :P > Odpowiedz Link
typson 08.09 - Gruzja, c.d. 08.09.08, 18:18 "Flacha 2 dolce" :) W końcu na wschód jadą, to czego się tu spodziewać Odpowiedz Link
pizza987 Re: 08.09 - Gruzja, c.d. 08.09.08, 20:51 typson napisał: > "Flacha 2 dolce" > > :) W końcu na wschód jadą, to czego się tu spodziewać > > Czyli kolejne kilometry pokonane. W kwestii kasy za flachę wskazane sprawdzanie jakości i opamiętanie w momencie zbyt wczesnego zapadnięcia zmroku :P Odpowiedz Link
typson newsy z 12.09 12.09.08, 12:22 "Wkroczylem do Armenii. Ale Gruzja rzadzi, Batumi, Poti, Gori i Tbilisi zdobyte. Przedwczoraj 17 godzin robilismy 300km, totalny offroad w deszczu pomiedzy pieciotysiecznikami" Robi się na prawde ostro :) Odpowiedz Link
typson news z 14.09 14.09.08, 10:42 "Gorny Karabach. Autonomiczna republika. Spalone czolgi wszedzie" Odpowiedz Link
franek-b Re: news z 14.09 14.09.08, 16:03 > "Gorny Karabach. Autonomiczna republika. Spalone czolgi wszedzie" Oni może rosomakiem powinni tam pojechać? Mam nadzieję, że nie wymienił aparatu foto na jakiś miejscowy trunek... ;-))) Odpowiedz Link
typson Re: news z 14.09 14.09.08, 20:54 > Oni może rosomakiem powinni tam pojechać? > Mam nadzieję, że nie wymienił aparatu foto na jakiś miejscowy trunek... ;-))) no właśnie, to jest kwestia niebagatelna, czytając kolejne sms-y, których części ze względu na charakter treści nie publikowałem :D nie jestem do końca pewien, czy jeszcze ten aparat posiada ;) Odpowiedz Link
franek-b Re: news z 14.09 14.09.08, 23:49 > no właśnie, to jest kwestia niebagatelna, czytając kolejne sms-y, których częśc > i > ze względu na charakter treści nie publikowałem :D nie jestem do końca pewien, > czy jeszcze ten aparat posiada ;) hmm jakby tu powiedzieć delikatnie... jak wróci tylko z ciężkim kacem, bez setek zdjęć z wyprawy, może być pewien, że osobiście pofatyguję się do Poznania by skopać mu tyłek ;-))) Odpowiedz Link
computerland1 Re: news z 14.09 15.09.08, 14:40 "Wkroczylem do Armenii. Ale Gruzja rzadzi, Batumi, Poti, Gori i Tbilisi zdobyte. Przedwczoraj 17 godzin robilismy 300km, totalny offroad w deszczu pomiedzy pieciotysiecznikami" przepraszam - ilu Oni maja kierowcow w aucie?:) Odpowiedz Link
typson 15.09 - półmetek 15.09.08, 15:20 "Finisz, Erewan. Teraz 2 dni imprezy i zwrot przez rufe" i dalej "Zero strat. 2 razy rozkrecony tlumik, na wyjeb..ch w albanii i gruzji, ale 2 piwka, 10 min i zrobione." Odpowiedz Link
wiktor_l Dojechalem 21.09.08, 22:00 nie obylo sie bez przygod w drodze powrotnej. W sumie 3 tygodnie, ok 15 tys km (jeden kierowca) i sporo przygod. jutro do pracy. fotki w obrobce. Odpowiedz Link
typson Re: Dojechalem 22.09.08, 09:10 to szybko wróciłeś, myślałem, ze się jeszcze w Erewaniu kisisz :) Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Dojechalem 22.09.08, 09:38 zakisilem troche dluzej w Batumi, z powodu awarii. Ale pozniej juz szybkie 5 tysiecy i jestem w robocie. Ale zimno. Odpowiedz Link
bassooner Erewań... ;-))) 22.09.08, 10:39 Pamiętacie dowcipy o radiu Erewań? Pytanie od słuchacza do radia Erewań: Pytanie: Czy po katastrofie w Czernobylu można jeść jabłka? Odpowiedź radia Erewań: Można... ale ogryzki należy zakopywać metr pod ziemią... Pytanie: Czy to prawda, że Iwan Stiepanycz z Leningradu wygrał na loterii Moskwicza? Odpowiedź radia Erewań: Wygrał... ale nie Iwan Stiepanycz, a Stiopa Iwanycz i nie z Leningradu ino z Maskwy, i nie na loterii tylko na Placu Czerwonym, i nie Moskwicza tylko rower i nie wygrał ino mu zajeb*li... Odpowiedz Link
wiktor_l Re: i co z tymi fotkami?:) (n/t) 26.09.08, 18:50 ledwo sie odpycham w pracy. na poczatku przyszlego tygodnia zaloze album i udostepnie. Na potrzeby forum LC pisze tez relacje dzien po dniu, ale to troche potrwa. Odpowiedz Link
pizza987 Re: i co z tymi fotkami?:) (n/t) 29.09.08, 11:09 wiktor_l napisał: > ledwo sie odpycham w pracy. na poczatku przyszlego tygodnia zaloze album i > udostepnie. Na potrzeby forum LC pisze tez relacje dzien po dniu, ale to troche > potrwa. To my tutaj modliliśmy się o Twoją wątrobę a Ty nam tutaj nawet zdjęć żałujesz ;) A fotka LC-ka podoba mi się bardzo. Jak zamieścisz jeszcze kilka to masz jak w banku że kilka dni o bezbożnej godzinie zacznie dobijać się pizza z włosem zmierzwionym, sukni plugawej i dzikim wzrokiem domagając się pokiazania LC.... Odpowiedz Link
wiktor_l a zapraszam 29.09.08, 11:34 w celu zamydlenia oczu (bo nie mam kiedy zgrac fotek i wrzucic na jakis album) - widoczek z Albanii, bez samochodu img227.imageshack.us/my.php?image=dsc00685vt7.jpg Odpowiedz Link
pizza987 Re: a zapraszam 29.09.08, 11:45 wiktor_l napisał: > w celu zamydlenia oczu (bo nie mam kiedy zgrac fotek i wrzucic na jakis album) > - > widoczek z Albanii, bez samochodu > > img227.imageshack.us/my.php?image=dsc00685vt7.jpg Oj mydlisz koszmarnie, takie pocztówki wklejać?? ;) Odpowiedz Link
wiktor_l na razie jedna udostpeniona:) 26.09.08, 18:52 tez na inne potrzeby - Toyota na trasie - odcinek Albania img524.imageshack.us/my.php?image=toyotanc1.jpg Odpowiedz Link
truskava Re: na razie jedna udostpeniona:) 27.09.08, 21:49 Korzystając z okazji pozwolę sobie zapytać: Czemu służą te stalowe linki rozciągnięte między bagażnikiem dachowym a przednią ramką? Jedyne co mi przychodzi o głowy (poza możliwością rozwieszenia prania) to jakaś funkcja ochronna przed habuździami podczas przepraw przez dżunglę... Odpowiedz Link
speedone Re: na razie jedna udostpeniona:) 27.09.08, 22:12 a mi przychodzi to ze jak ktoś cofa przy drzewku to nie wyrwać tego Odpowiedz Link
crannmer Re: na razie jedna udostpeniona:) 27.09.08, 22:19 truskava napisał: > Korzystając z okazji pozwolę sobie zapytać: Czemu służą te stalowe linki > rozciągnięte między bagażnikiem dachowym a przednią ramką? Funkcja ochrony przed urwaniem glowy przez dowcipnisi rozpinajacych stalowe linki nocami w poprzek drogi. Odpowiedz Link
wiktor_l Re: na razie jedna udostpeniona:) 29.09.08, 09:03 nie nie, jednak ochrona przed galeziami - nie ma nic glupszego jak stracic przednia szybe w niezbyt typowym samochodzie 8 tys km od domu. Raz sie przydala - jak zgubilismy sie w gorach szukajac granicy Kosowa. jak przez lornete znalezlismy azymut, pozostalo przebicie sie na przelaj przez krzaczory. Odpowiedz Link