strongwaz 15.09.08, 16:27 moto.onet.pl/18308,3930876,relacje.html Zajebiści fachowcy... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cracovian Re: Lex, widziałeś?? 15.09.08, 18:09 Ale o co chodzi? Kto ma w sumie byc "fachowcem"? Mechanicy czy facet z Lexusa? Pomijajac, ze to nagranie to zenada i nic z niego nie wynika, to chyba daloby sie cos na sile zainstalowac, ale dla utraty gwarancji raczej nie warto. Lexus potwierdzi... Odpowiedz Link
lexus400 Re: Lex, widziałeś?? 15.09.08, 20:24 Potwierdzam słowa cracoviana - nic z tego nagrania nie wynika. Najrozsądniej tłumaczył się ostatni facet bo inni to zbłaźnili się podawaniem ceny choćby nawet. Przedstawiciel Lexusa też opowiadał bajki, sprawa nie używania zawsze silnika spalinowego nie jest i nie może być przeszkodą do zamontowania gazu, problemem jest moim zdaniem bezpośredni wtrysk benzyny oraz praktycznie brak tolerancji w składzie stechiometrycznym mieszanki paliwowej, gdyż zapewne skład spalin mierzy ze 6 sond Lambda a w związku z tym uzyskanie idealnego składu mieszanki na gazie jest raczej niemożliwe w pełnym zakresie obciążenia co powodowałoby, jeżeli nie blokadę systemu zasilania to co najmniej awaryjny tryb pracy. Ja osobiście nie podjąłbym się montażu do tego auta ale dzięki strongwaz za podrzucenie tematu, bo jakoś jeszcze nie miałem okazji pomyśleć nawet o takiej sytuacji, wiec jakby cos to nie będę zaskoczony przez klienta:)) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Lex, widziałeś?? 15.09.08, 21:04 Mnie otatnio gośc pytałczy może do swojego auta założyć gaz. Ma: - kanały dolotowe o zmiennej geometrii (3-stopniowa) - zmienne fazy rozrządu na dolocie i wydechu - zmienne wzniosy zaworów - dwie przepustnice, z czego jedna zawiruwująca, druga "normalna" - silnik spełnia Euro5 i ma 4 sondy lambda No jasne, że się da. Tyle, że ustawianie potrwa miesiąc :) Odpowiedz Link
lexus400 Re: Lex, widziałeś?? 15.09.08, 21:23 sherlock_holmes napisał: > Mnie otatnio gośc pytałczy może do swojego auta założyć gaz. Ma: > - kanały dolotowe o zmiennej geometrii (3-stopniowa) > - zmienne fazy rozrządu na dolocie i wydechu > - zmienne wzniosy zaworów > - dwie przepustnice, z czego jedna zawiruwująca, druga "normalna" > - silnik spełnia Euro5 i ma 4 sondy lambda > > No jasne, że się da. Tyle, że ustawianie potrwa miesiąc :) .........miesiąc albo 2,3,4,5 a może po prostu lepiej wziąć ślub z klientem na dopasowanie składu:)) Odpowiedz Link